III. Osječka ljetna noć 2023.

 

Ljetna završnica u gradu na Dravi

Sudeći prema meteorološkim najavama, posljednjeg vikenda u kolovozu očekuju nas visoke temperature, a vrućoj atmosferi pridonijet će i prigodna završnica ovogodišnjeg bogatog ljetnog programa u gradu na  Dravi.

Omiljene gradske manifestacije  Osječka ljetna noć, FeelGood Weekend, Osječko ljeto kulture  i  Dani prvog hrvatskog piva dodatno će užariti poznate gradske lokacije poput Promenade, Parka kralja P. Krešimira, Donjeg grada i lijeve obale Drave, dok će adrenalinska poslastica Alpe Adria Jet Ski Tour oživjeti rijeku Dravu i dovesti najbolje natjecatelje  iz deset regionalnih zemalja.

Uz podršku i pokroviteljstvo Grada Osijeka te drugih sponzora, organizatori su ovaj vikend priredili mnogobrojne sadržaje  i programe prigodne za različite uzraste.

 

PROGRAMI:

Osječka ljetna noć

PETAK, 25.8.2023.

 • Šetalište kardinala Franje Šepera, od 18:30 do 22:30 sata

Prigodna prodaja lokalnih obrtnika uz večer vinyla (Udruga Volim Gramofonske Ploče)i FreeStyle Jet Ski – od 18:30 do 19:00 – najava Alpe Adria Jet Ski Tour-a

Osječka ljetna noć obogatit će Promenadu ponudom lokalnih obrtnika i proizvođača koji će predstaviti svoje domaće ili unikatne proizvode. Šetnja i razgledavanje bit će popraćeni dobrom glazbenom atmosferom i zvukovima starih gramofonskih ploča. FreeStyle Jet Ski vožnja bit će uvertira u natjecanje koje će se odvijati na rijeci Dravi u subotu i nedjelju.

 • Prolaz Franje Krežme (Vanje Radauša), 20:00 sati

Klapa Zrinski iz Osijeka

Za ljubitelje žive glazbe i tradicionalnog zvuka pobrinuti će se Klapa Zrinski iz Osijeka koja će svojom glasom uljepšati šetnju našim građanima i posjetiteljima.

 

FeelGood Weekend

PETAK, 25.8.2023.

 • Park kralja Petra Krešimira IV, od 17:00 do 02:00

Feel the music

17:00 Weekend je počeo!

19:30-21:00 Nika Turković

21:30-23:00 Band Nikše Bratoša feat. Nela, Vjeko, Goga i Dino

23:30-02:00 DJ Luca Montecchi: Disco to disco time after time… 80-90-100!

FEELGOODićod 17:00 do 20:00

17:00-18:30 Trapavi profesor – interpretativna radionica za djecu 5-12 godina

18:30-20:00 Trapavi profesor – interpretativna radionica za djecu 5-12 godina

17:00-20:00 Gym Kids kutak

Tko ne bi volio provesti možda i posljednji vrući vikend u Osijeku u prekrasnom parku, dobrom društvu i uz super glazbu? Uživajte u gastro ponudi te vinu ili pivu uz Niku Turković, Band Nikše Bratoša get. Nela, Vjeko, Goga i Dino (poznatiji po TV show A strana) ili noćnoj zabavi u režiji DJ Luca Montecchija: Disco to disco time after time. Za najmlađe, tu je FEELGOODić koji predvodi trapavi profesor.

 

Alpe Adria Jet Ski Tour

SUBOTA, 26.8.2023. i NEDJELJA, 27.8.2023.

 • Lijeva obala Drave, od 09:00 do 18:00

Jet Ski natjecanje sa sudionicima  iz 10 regionalnih zemalja

Rijeku Dravu ponovno će uzurpirati fantastične sportske akrobacije i natjecateljski duh Jet ski natjecatelja. Tijekom dva dana, očekuje nas zanimljivi sportski sadržaj koji možete promatrati tijekom šetnje Promenadom.

 

Osječko ljeto kulture

Subota 26.8.2023.

 • Mala dvorana Kulturnog centra Osijek, 11:00

OLJKIĆ – predstava za djecu „Kuhari“

 • Donjodravska obala, 20:00

Ibrica Jusić – koncert

 • Dvorište Stare pekare, 20:00

ART BEAT – izložba art stickera

Nedjelja 27.8.2023.

 • Kulturni centar Osijek, 20:00

Sasvim obična ljubav (Ordinary Love) – projekcija filma

Kulturna događanja još jednog dvomjesečnog izdanja OLJK-a polako se bliže svom kraju. Tijekom ovog vikenda (ali i narednog tjedna), ne propustite priliku uživati u predstavama, filmovima, koncertima i drugim kulturnim zbivanjima na prekrasnim gradskim lokacijama.

 

Dani prvog hrvatskog piva

Srijeda 23.8.2023.

 • Lijeva obala Drave, 20:00

Miroslav Ilić

Četvrtak 24.8.2023.

 • Lijeva obala Drave, 20:00

Lexington

Petak 25.8.2023.

 • Lijeva obala Drave, 20:00

Opća Opasnost

Slavonia Band

Subota 26.8.2023.

 • Lijeva obala Drave, 20:00

Duško Kuliš

Nedjelja 27.8.2023.

 • Lijeva obala Drave, 20:00

S.A.R.S.

Slavonske Lole

Popularna pivska i glazbena manifestacija i ove se godine smjestila na lijevoj obali Drave, u blizini osječkih katakombi. Uživajte u prvom hrvatskom i osječkom pivu, druženju i zabavi, a ulaznice potražite online ili na mjestu događaja.

 


Srpanjska ljetna noć rasplesat će vas u subotu 29. srpnja 2023.

Kao neizostavni dio ljeta u Osijeku, II. Osječka ljetna noć održat će se u subotu 29. srpnja 2023. godine u znaku glazbe i plesa. Pozivamo vas na već tradicionalnu šetnju i druženje na poznatim lokacijama  u organizaciji Grada Osijeka i Turističke zajednice grada Osijeka.

Atraktivne kulise u središtu grada poput glavnog Trga Ante Starčevića, Trga Slobode i najljepše riječne šetnice Promenade, ponovno će biti obogaćeni zabavnim i gastro sadržajima, a tradicionalno će im se pridružiti i brojni ugostitelji s ponudom osvježavajućih pića i dobre glazbe.

Glavni Trg Ante Starčevića bit će središte plesnog spektakla koji će nam omogućiti osječki plesni klubovi PS Shine, ŠPU Feniks, PS Independance, PK Broadway  te  SPK Petrinia s plesnom skupinom „Stage Control“.

Trg Slobode već je  tradicionalno posvećen dječjem sadržaju, a ovog puta naši će najmlađi uživati u projekciji sinkroniziranog animiranog filma „Neustrašiva njuška“. Zato slobodno ponesite svoje jastučiće kako biste se udobno smjestili i uživajte u toploj ljetnoj večeri.

Za ljubitelje dalmatinske pjesme uvijek dobro raspoložena Klapa Zrinski iz Osijeka pjevat će na tradicionalnom mjestu, u prolazu Vanje Raduš.

Omiljena šetnica Promenada bit će ispunjena ponudom lokalnih obrtnika i proizvođača, ali i ponudom erdutskih i baranjskih vina, vinara s osječkom adresom, te zanimljivom ponudom craft piva. Za glazbeni program zadužen je omiljeni osječki glazbenik Dinko Pleša,

dok će dozu sportske vodene atrakcije na rijeci Dravi u Freestyle show-u Osječanima donijeti

Wolfgang Strasser – Viceprvak Alpe Adria Toura 2022 i Rok Florijančić - šesterostruki svjetski prvak u Jet Ski-u

PROGRAM:

 • Trg  Ante Starčevića, 20:30h

Plesni spektakl PS Shine, ŠPU Feniks, PS Independance, PK Broadway, SPK Petrinia

Priuštite si nezaboravnu večer vrhunskog plesa  uz osječki Plesni studio Shine, Športsko plesnu udrugu Feniks, Plesni studio Independance, Plesni klub Broadway i Plesni klub Petrinia iz Petrinje. Osim uživanja u zanimljivim nastupima posjetitelji će moći i sami zaplesati.

 • Trg Slobode, 19:30h

Filmska večer uz sinkronizirani animirani film „Neustrašiva njuška“

Poznata lokacija za dječje radosti, Trg Slobode, ovog će puta biti mjesto projekcije novog animiranog filma „Neustrašiva njuška“.

 • Prolaz Franje Krežme (Vanje Radauša), 20:00h

Klapa Zrinski iz Osijeka i Vesela grupa

Za ljubitelje dalmatinske pjesme i tradicionalnog zvuka pobrinut će se Klapa Zrinski iz Osijeka koja će svojim glasom uljepšati šetnju našim građanima i posjetiteljima.

 • Šetalište kardinala Franje Šepera, 19:30 h

Prigodna prodaja lokalnih obrtnika, ponuda vina i craft piva, uz glazbeni nastup Dinka Pleše. Freestyle show na rijeci Dravi izvest će Wolfgang Strasser – Viceprvak Alpe Adria Toura 2022 i Rok Florijančić - šesterostruki svjetski prvak u Jet Ski-u u vremenu od 20:30-21:00 sat

U nadolazećem vikendu pronađite nešto za sebe i nastavite dugogodišnju tradiciju druženja, zabave i uživanja u osječkim ljetnim večerima.


Zadnji  vikend lipnja u znaku Osječke ljetne noći

Promjenjivo vrijeme nikako da nas uvede u početak ljeta kakav smo navikli, stoga ćemo ga prizvati pozitivnom atmosferom na omiljenoj lokalnoj manifestaciji, Osječkoj ljetnoj noći čiji je prvi datum održavanja  subota 24. lipnja 2023.

Osječke ljetne noći u organizaciji Grada Osijeka i Turističke zajednice grada Osijeka već tradicionalno posljednje subote lipnja, srpnja i kolovoza oživljavaju ulice, trgove, prolaze i riječnu šetnicu Osijeka glazbenim zvucima, lokalnim mirisima i okusima te zabavnom atmosferom prigodnom za različite uzraste. Kreativni program ove dugovječne manifestacije svaki puta ponudi nešto novo; od dječjih kazališnih predstava, sportskih natjecanja, plesnih i kulturnih nastupa te sličnih zabavnih aktivnosti.

PROGRAM:

 • Šetalište kardinala Franje Šepera, 19:00 do 23:00 sata

Prigodna prodaja lokalnih obrtnika uz večer vinyla (Udruga Volim Gramofonske Ploče)

Osječka ljetna noć obogatit će Promenadu ponudom lokalnih obrtnika i proizvođača koji će predstaviti svoje domaće ili unikatne proizvode. Šetnja i razgledavanje bit će popraćeni dobrom glazbenom atmosferom i zvukovima starih gramofonskih ploča.

 • Prolaz Franje Krežme (Vanje Radauša), 20:30 sati

Klapa Zrinski iz Osijeka i Vesela grupa

Za ljubitelje žive glazbe i tradicionalnog zvuka pobrinuti će se Klapa Zrinski iz Osijeka koja će svojom glasom uljepšati šetnju našim građanima i posjetiteljima.

 • Trg dr. Ante Starčevića, 17:00 do 23:00 sata

Sportsko natjecanje Hrvatski PRO 3 na 3 TOUR otvoreno prvenstvo hrvatske u 3x3 košarci

Košarka 3x3 novi je olimpijski sport koji je debitirao na Olimpijskim igrama u Tokiju, a postao je vrlo popularan zbog brze i dinamične igre. Tijekom dva dana održavanja 23. i 24. lipnja  na Trgu A. Starčevića osim službenog dijela natjecanja bit će ponuđeni i  različiti dodatni sadržaji za sve uzraste.

 • Trg Slobode, od 19:30 sati

Dječja predstava Vrijeme za bajku

Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku priredilo je za naše najmlađe sugrađane iznimno popularnu dječju predstavu Vrijeme za bajku. Vrijeme za bajku je upravo sad…i sad.. i sad! Znači uvijek! Bajka i Ružica igrat će se bajke o Crvenkapici i razveseliti naše najmlađe.

Zadnji vikend u lipnju obogaćen je i drugim zabavnim i kreativnim manifestacijama poput inovativnog ReArta koji se održava 23. i 24. lipnja na livadi Tvrđe te tradicionalnih i  prepoznatljivih Moto susreta koji se također održavaju od 23. do 25. lipnja na lijevoj obali rijeke Drave.

U nadolazećem vikendu pronađite nešto za sebe i nastavite dugogodišnju tradiciju druženja, zabave i uživanja u osječkim ljetnim večerima. 

__________________________________________________________________________________________________________

Osječka ljetna noć dugogodišnja je zabavna manifestacija koja u ljetnim mjesecima oživljava atmosferu na ulicama i trgovima Osijeka.

Gastronomija, glazba, performansi, autohtoni proizvodi, druženje – sve to doživjet ćete nađete li se u gradu na Dravi u vrijeme OLJN-a. Spoj opuštene zabave i toplog zraka ljetne noći privlači brojne posjetitelje da se prošeću osječkim korzom, romantičnom promenadom uz Dravu i brojnim drugim površinama, prolazima i šetnicama središta grada.

Aktivnosti i sadržaj naći će se za sve uzraste, a zabava redovito potraje do kasnih noćnih sati!