Osječka ljetna noć 2021.

 

U subotu 26. lipnja 2021. godine održana je prva ovogodišnja Osječka ljetna noć. Bogat program u sklopu Ljeta u Osijeku dodatno je pojačao ovu lijepu večer koja svake godine puni ulice središta grada. Uzimajući u obzir trenutne mjere i one koje će biti na snazi, Turistička zajednica grada Osijeka i Grad Osijek planiraju sljedeću Osječku ljetnu noć održati zadnju subotu u srpnju (31.7.2021.).

Pozivamo sve zainteresirane za sudjelovanje u OLJN 2021. da se jave putem Poziva za iskaz interesa za sudjelovanje na Osječkoj ljetnoj noći 2021. godine koji se može preuzeti ovdje: Poziv za iskaz interesa OLJN 2021.pdf.

____________________________________________________________________________________________________

Ljeto nam se vratilo u grad, a s ljetom i Osječka ljetna noć

Nakon dugog hladnijeg razdoblja svima željno iščekivano sunce napokon se pojavilo i tako ove godine postalo simbolom Ljeta u Osijeku.

Iako je ljeto u Osijeku formalno započelo i prije njegovog kalendarskog početka i to prvim u nizu koncerata u sklopu projekta Koncerti u Osijeku, popuštanjem epidemioloških mjera grad je oživio i počeo se vračati svom prepoznatljivom ljetnom urbanom ritmu. Neki vole kupanje na Dravi, drugi hladovinu osječkih parkova, ali većina ipak voli potražiti osvježenje u ljetnim večernjim šetnjama. Iako su sve ljetne noći posebne za sebe, uvijek postoje i one malo posebnije.

Kako bi nastavili širiti dobre i nove vibracije, Grad Osijek i TZ grada Osijeka u subotu 26.06.2021. godine organiziraju Osječku ljetnu noć na kojoj će vam po prvi puta zadržati sunce u gradu i u večernjim satima.

PROGRAM:

- Šetalište kardinala Franje Šepera (Promenada)  20:00 - 23:00 h

Prigodna prodaja lokalnih obrtnika i dodatni glazbeni sadržaj

Od 20:00 h osvježenje potražite u ugodnoj šetnji našom najljepšom riječnom šetnicom Promenadom koja će prigodnom ponudom lokalnih obrtnika i dodatnim glazbenim sadržajem biti savršen put do gradskog središta ili Tvrđe, gdje vas u Staroj Pekari očekuje još jedan koncert u Osijeku, izvrsni glazbenik Marko Tolja.

- Sakuntala park, Kapucinska ulica (kod hotela Royal), Prolaz Franje Krežme, Promenada (meteo postaja)  20:30 - 21:30

Osječke turističke priče

Svi ljubitelji povijesti i različitih zanimljivosti o gradu Osijeku imat će priliku poslušati životne priče o poznatim osječkim ličnostima. Poslušajte ih na četiri lokacije: Sakuntala park, Kapucinska ulica (kod hotela Royal), Prolaz Franje Krežme, Promenada (meteo postaja).  U intervalima od  15 minuta u vremenu od 20:30 do 21:30 osječki turistički vodiči priuštit će vam ugođaj svjetskih metropola te vam u ljetnoj noći donijeti dašak prošlosti.

- Trg A.Stračevića  21:00-23:00 h

Plesni glazbeni sadržaj

Ukoliko želite uživati u dinamičnoj plesnoj glazbi i šarenim bojama centralne osječke fontane, ne propustite od 21:00 h doći na Trg Ante Starčevića.

- Trg Slobode 20:00 h

„Jednozubi gusar“ – predstava Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića

Dječje kazalište Branka Mihaljevića u 20:00 h na Trgu Slobode izvest će svoju predstavu „Jednozubi  gusar“, te zabaviti sve najmlađe sugrađane željne druženja.

Iako će prva ovogodišnja Osječka ljetna noć zbog epidemioloških mjera ove godine trajati samo do  ponoći, bit će drukčija i posebna za sve one koji će pronaći nešto za sebe i tako nastaviti dugogodišnju tradiciju druženja, zabave i uživanja u gradskom điru.

Osječka ljetna noć dugogodišnja je zabavna manifestacija koja u ljetnim mjesecima oživljava atmosferu na ulicama i trgovima Osijeka.

Gastronomija, glazba, performansi, autohtoni proizvodi, druženje – sve to doživjet ćete nađete li se u gradu na Dravi u vrijeme OLJN-a. Spoj opuštene zabave i toplog zraka ljetne noći privlači brojne posjetitelje da se prošeću osječkim korzom, romantičnom promenadom uz Dravu i brojnim drugim površinama, prolazima i šetnicama središta grada.

Aktivnosti i sadržaj naći će se za sve uzraste, a zabava redovito potraje do kasnih noćnih sati!