Hoteli

Photo by: Hotel Osijek

Osječki hoteli usluge nude u kategorijama od pretežito 3* i 4*, no gotovo sigurno će na gosta ostaviti dojam „više kategorije“.

Turisti kada posjećuju Osijek, najčešće žele posjetiti povijesne gradske četvrti, ponajprije Tvrđu (stari grad), zatim Gornji grad (centar) i Donji grad (istok). Ostale gradske četvrti su: Novi grad (južno od Tvrđe), Industrijska četvrt (južno od centra), Jug 2 (jugoistok), Retfala (zapad). Upravo zato popis hotela smo uz kategorije, broj zvjezdica, poredali prema "najpopularnijim" lokacijama u gradu.

Tijekom cijele godine osječki smještajni objekti pripremaju bogate „Osječke pakete“. Na jednom mjestu upoznajte njihovu ponudu, izvršite rezervaciju, a zatim provedite uzbudljiv tjedan ili opuštajući vikend u Osijeku i njegovoj podunavskoj okolici.

Naslovna fotografija: Hotel Osijek

Popis Hotela po kategorijama i lokaciji:


Hotel Osijek ****, Gornji grad

Hotel Osijek u 2014. godini je proglašen najboljim hotelom s četiri zvjezdice u kontinentalnoj Hrvatskoj u tradicionalnoj akciji Turistički cvijet. Stakleni neboder hotela ujedno i druge po visini zgrade u Osijeku nakon Katedrale neizbježan je motiv panorame grada, a smješten je nadomak glavnom gradskom trgu tik uz rijeku Dravu, Zimsku luku i šetnicu Promenadu te raspolaže s 243 kreveta. Dodatna ponuda u hotelu uključuje restoran „Zimska luka“, kavanu i slastičaricu s velikim izborom domaćih kolača i sladoleda, wellness i beauty centar, mogućnost organizacije seminara i konferencija u 5 kongresnih dvorana kapaciteta do 450 osoba kao i vjenčanja s daškom pravoga luksuza. U sklopu hotela nalazi se parkiralište za automobile i turističke autobuse. Uz visoku kategoriju od četiri zvjezdice sve to ga čini jednim od najpoželjnijih smještajnih objekata u gradu.

Kontakt

 • Adresa: Šamačka ulica 4
 • Web: www.hotelosijek.hr
 • E-mail: info@hotelosijek.hr
 • Tel: 031/ 230 333

 

Hotel Waldinger ****, Gornji grad

Hotel Waldinger prvi je hotel s četiri zvjezdice u Osijeku, a 2014. godine je osvojio drugo mjesto u kategoriji malih obiteljskih hotela u kontinentalnoj Hrvatskoj. Smješten je u Županijskoj ulici, nadomak glavnome trgu. Stogodišnja secesijska zgrada Hotela Waldinger zaštićena je kao kulturni i ambijentalni spomenik. Hotel raspolaže s 29 kreveta, a gostima nudi i restoran Club Waldinger. Od dodatnih sadržaja hotel raspolaže fitness dvoranom i finskom saunom koja je dostupna gostima, a vanjskim posjetiteljima uz nadoplatu. Gotovo sve sobe u hotelu opremljene su hidromasažnim kadama, a najveća De luxe soba ima jacuzzi. U hotelu je moguće organizirati konferencije, seminare i romantična vjenčanja. Među samim Osječanima hotel je najpoznatiji po Kavani Waldinger, uređenoj u stilu starih „bečkih kavana“, s velikim izborom kava, torti i pralinama Waldinger.

 

Hotel Waldinger, depandansa ***, Gornji grad

Sastavni je dio hotela Waldinger kategorizirana s tri zvjezdice. Raspolaže s 13 kreveta.

Kontakt

 • Adresa: Županijska ulica 8
 • Web: www.waldinger.hr
 • E-mail: info@waldinger.hr
 • Tel: 031/ 250 450

 

Hotel Zoo ****, Lijeva dravska obala (Tvrđavica)

Hotel Zoo se nalazi na lijevoj obali rijeke Drave na šetnici Promenadi. Raspolaže s 38 kreveta te ima vlastiti parking za automobile i autobuse. U „Zoo hotelu“ za pripremaju sve vrste svečanih proslava (rođendana, svadbi, krštenja, pričesti, krizmi), kao i karmine, obiteljske ručkove ili večere. Uz hotel se nalazi ZOO vrt Osijek. Uz pristup skeli „Kompi“ za svega par minuta stižete na desnu obale Dravu, odnosno u samo središte grada kamo se možete zaputiti i gradskim autobusom.

Kontakt

 • Adresa: Sjevernodravska obala bb
 • Web: www.zoo-hotel.hr
 • E-mail: info@zoo-hotel.hr, recepcija@zoo-hotel.hr
 • Tel: 031/ 544 000

 

Boutique Hotel Tvrđa ****, Tvrđa

Ovaj luksuzni smještajni objekt nalazi se u starom gradu, Tvrđi, poznatoj po očuvanoj baroknoj arhitekturi 18. stoljeća. Sama zgrada jedna je od najljepših malih gradskih palača, a nalazi se preko puta crkve Uzvišenja Sv. Križa (Sv. Antuna) jedne od najraskošnijih baroknih crkvi u regiji i jednako lijepog franjevačkog samostana. Interijer hotela inspiriran je uravnoteženim omjerom arhitekture staroga grada i modernog dizajna te će zadovoljiti i najzahtjevniji ukus svakoga gosta. Smještajni objekt, "Butik Hotel Tvrđa", raspolaže s 15 soba i 30 kreveta - jednokrevetne sobe s bračnim krevetom i dvokrevetne sobe u kategorijama Standard i Deluxe. Korisna informacija jest i da su svi katovi zgrade dostupni prostranim liftom. Gostima su na raspolaganju sauna, restoran i knjižnica. Na vrhu zgrade nalazi se jedinstven sadržaj, jacuzzi i otvoreni bazen s pogledom na stari grad.

Kontakt

 

Hotel Vila Ariston ***, Gornji grad

Hotel Vila Ariston nalazi se nadomak glavnom željezničkom i autobusnom kolodvoru te u blizini tramvajskog stajališta uz park Zrinjevac u središtu grada. Raspolaže s 20 kreveta u luksuzno uređenim sobama poput onih u ponudi hotela više kategorije. U sklopu hotela nalazi se kavana, a gostima je na raspolaganju i hotelsko parkiralište. U hotelu je moguće organizirati razne proslave te prezentacije.

Kontakt

 • Adresa: Ulica Andrije Kačića Miošića 6
 • Web: www.hotelaristonosijek.hr
 • E-mail: info@hotelaristonosijek.hr
 • Tel: 031/ 251 351

 

Hotel Drava ***, Gornji grad

Hotel Drava nudi prostrane klimatizirane sobe s ukupno 21 krevetom, besplatni bežični pristup internetu u cijelom hotelu te besplatni privatni parking u krugu hotela koji prima i do 15 vozila. Hotel se nalazi na samo 10 minuta laganog hoda do glavnog trga i kolodvora.

Kontakt

 • Adresa: Ivana F. Gundulića 25a
 • Web: www.hotel-drava.com
 • E-mail: kontakt@hotel-drava.com
 • Tel: 031/ 250 500

 

Hotel Millennium ***, Novi grad (Sjenjak)

Hotel Millennium je moderan hotel smješten oko 20 minuta hoda do centra grada i u blizini stare gradske jezgre Tvrđe, a u blizini je i stajalište gradskog autobusa. Raspolaže s 30 kreveta. . Ukoliko imate potrebu za više kreveta, u blizini se nalazi hotel Silver te pansion komfor Fitea te je moguće dio grupe smjestiti ondje. U ponudi hotela je organizacija poslovnih ručkova, cateringa, sastanaka, domjenaka ili seminara u prostoru za 50 osoba.

Kontakt

 • Adresa: Kralja Petra Svačića 12
 • Web: www.hotel-millennium.hr
 • E-mail: info@hotel-millennium.hr
 • Tel: 031/ 531 330

 

Hotel Silver ***, Novi grad (Sjenjak)

Hotel Silver je obiteljski, luksuzno uređeni hotel smješten u neposrednoj blizini Gradskog vrta, nogometnog stadiona NK Osijek, sportske dvorane i zatvorenih bazena. Do centra grada potrebno je oko 20 minuta hoda, a u blizini hotela je i stajalište tramvaja. Hotel raspolaže s 41 krevet te s vlastitim parkiralištem za automobile i turističke autobuse. Ukoliko imate potrebu za više kreveta, u blizini se nalazi hotel Millennium te pansion Komfor Fitea te je moguće dio grupe smjestiti ondje.

Kontakt

 • Adresa: Ulica Martina Divalta 84
 • Web: www.hotel-silver.hr
 • E-mail: hotel@hotel-silver.hr
 • Tel: 031/ 582 535

 

Hotel Central **, Gornji grad

Hotel Central smješten je na glavnom gradskom trgu, u neposrednoj blizini kon-katedrale Sv. Petra i Pavla. Najstariji je osječki hotel, otvoren 1889. godine kada je nosio ime "Zum goldenem Kreutz" (Kod Zlatnoga križa). Raspolaže s 48 kreveta, a od dodatnih usluga nudi frizerski salon, korištenje knjižnice, interneta u svim sobama, parking za automobile i najam bicikala. Parkiralište za turističke autobuse nalazi se 300 metara od hotela, uz rijeku Dravu.

Kontakt

 

Pansion Komfor Fitea, Jug II

Pansion Komfor je posebna kategorija unutar hotelske kategorije smještaja. Pansion Komfor Fitea je vrhunski opremljen smještajni objekt (nivo hotela s 3 zvjezdice) i predstavlja nastavak obiteljske tradicije započete radom prvog privatnog smještaja Fitea u gradu Osijeku (otvorenim u travnju 2002.). Raspolaže s 18 soba i 34 kreveta. U sklopu pansiona nalazi se caffe bar i restoran Green, a preko puta je i smještajni objekt „Sobe Fitea“ koji raspolaže s dodatnim 21 krevetom. Gostima je osigurano parkiralište za automobile. U blizini pansiona nalaze se stajališta gradskog autobusa i tramvaja. Parkiranje turističkog autobusa moguće je u obližnjoj Huttlerovoj ulici kod TC Plodine.

Kontakt

 • Adresa: Srijemska ulica 27
 • Web: www.fitea.hr
 • E-mail: fitea@fitea.hr
 • Tel: 031/ 508 508

 

Hotel Materra****, Čepin

Zaplovite u svijet mira i prirode s novootvorenim Hotelom Materra koji nudi jedinstveno iskustvo povezanosti s okolišem i priliku za duboki unutarnji mir. U hotelu slavi se povratak prirodi kroz holistički pristup odmoru. Svaki kutak hotela odražava predanost održivosti, s geotermalnim sustavima grijanja i solarnim panelima koji omogućuju ekološki osviješteno poslovanje. Uz to, u restoranu većina namirnica se dobiva iz vlastitog uzgoja korporacije, što jamči svježinu i vrhunsku kvalitetu. Hotel raspolaže sa 61 smještajnom jedinicom, odnosno 122 kreveta, koje kombiniraju udobnost modernog dizajna s prirodnim elementima, stvarajući prostor za opuštanje i revitalizaciju. Prozračne sobe obasjane su sunčevim zrakama, pružajući osjećaj topline i ugode. U sklopu osnovne ponude noćenja s doručkom, gostima je omogućen pristup wellness prostoru  na 1. katu hotela, od 1500 m2, a koji uključuje tri vrste sauna, tretmanske sobe, bazen, vanjski jacuzzi i teretanu. Inspiriran prirodom i sunčevom energijom, wellness centar pruža širok spektar mogućnosti za vaše unutarnje i vanjsko blagostanje. Dodatne usluge poput najma konferencijske dvorane, bicikala i obilaska pršutane dostupne su za individualne i grupne zahtjeve. Doživite slavonsku gostoljubivost na novoj razini u Hotelu Materra, gdje se elegancija i luksuz spajaju s prirodnim elementima. Rezervirajte svoj boravak danas i prepustite se čarima prekrasnog krajolika Slavonije!

Kontakt