Trgovački centri

 

Svi ljubitelji shoppinga u Osijeku će također doći na svoje, ponajprije u velikim trgovačkim centrima Portanova i Mall Osijek, gdje će pod jednim krovom naći omiljene europske brandove obuće i odjeće.

Veliki trgovački centri, popularni "šoping centri" ili "shopping malls" nalaze se mahom na rubnim dijelovima grada te u kvartovima nešto udaljenijima od središta grada te su opremljeni velikim parkiralištima za "šoping turiste".

Ukoliko ste ipak jedni od onih koji preferiraju laganu šetnju gradskim centrom, kupnju u manjim trgovinama i "old school" trgovačkim centrima odnosno robnim kućama, kliknite na link: Šoping u gradu.

Trgovine, osim trgovačkih centara i ugostiteljskih objekata, najčešće su otvorene od 8:00 do 20:00 sati, a zatvorene su nedjeljom i blagdanima.

Portanova

Najveći u istočnoj Hrvatskoj, trgovački centar Portanova nalazi se u jugozapadnom dijelu grada, u gradskoj četvrti Retfala. U Portanovi vas očekuju dva kata dućana s više od 100 svjetskih brandova obuće i odjeće, trgovine bijelom tehnikom, Konzum Hipermarket, restorani, kafići, lounge bar popularnog gradskog hotela Waldinger, kasino i kuglana. U centru se nalaze i mjenjačnice, pošta, frizerski salon, poslovnice teleoperatera, T-Mobile, Vip i Tele2. Najviše gostiju privlači najveće kino u regiji, multipleks Cinestar. Velik broj parkirališnih mjesta u razini, podzemna i garaža na krovu centra osigurat će neometano zadovoljstvo velikom broju kupaca i ljubitelja zabave. Do trgovačkog centra moguće je doći i besplatnom autobusnom linijom iz središta grada, sa stajališta Trg Slobode/ Ulica Hrvatske republike.

Lokacija: križanje južne i zapadne gradske obilaznice

Mall Osijek

Veliki trgovački centar Mall Osijek nalazi se u južnom dijelu grada, u smjeru mjesta Čepin. Raspolaže velikim parkiralištem u razini te podzemnom garažom. Trgovačke radnje nude velik broj proizvoda poput svjetskih i domaćih marki obuće i odjeće, trgovine namještajem i bijelom tehnikom, ljekarnu, centar ljepote, restoran, kafići, igraonica za djecu i trgovina opremom za mađioničarske predstave.

Lokacija: križanje Ulice Sv. Leopolda Bogdana Mandića i južne obilaznice

Emmezeta

Trgovački centar Emmezeta nalazi se u zapadnom dijelu grada u gradskoj četvrti Retfala. Raspolaže velikim parkiralištem u razini. Trgovačke radnje nude velik broj proizvoda svjetskih i domaćih marki obuće i odjeće, restoranom, mjenjačnicom, bankom, trgovinom namještajem i bijelom tehnikom i sportskom opremom. U sklopu centra nalazi se Interspar Hipermarket.

Lokacija: prilaz južnoj i zapadnoj obilaznici, Svilajska ulica 36

Interspar centar

Trgovački centar Interspar nalazi se u Gornjem gradu u Osijeku kod velikog kružnog toka na Đakovštini. Raspolaže velikim parkiralištem u razini te podzemnom garažom. U sklopu centra nalaze se trgovine obućom i odjećom, restoran, kafić i Interspar Hipermarket.

Lokacija: uz kružni tok Đakovština

STC – Specijalizirani trgovački centar i Kaufland

Trgovački centar STC nalazi se u jugoistočnom dijelu grada u gradskoj četvrti Jug Dva. Raspolaže velikim parkiralištem u razini. U sklopu centra nalaze se trgovine obućom i odjećom, namještajem, bijelom tehnikom i kafić. Uz STC nalazi se supermarket Kaufland.

Lokacija: prilaz južnoj obilaznici, Ulica Josipa Reihl Kira 36

Konzum centar

Trgovački centar Konzum nalazi se u gradskoj četvrti Industrijska četvrt, popularnog naziva Mačkamama, nadomak istoimenoj staroj vili. Centar raspolaže velikim natkrivenim i otvorenim parkiralištem u razini. U ponudi su trgovine obućom, odjećom, sportskom opremom, restoran, banka, kafići i frizer. U sklopu centra je velika Konzumova trgovina.

Lokacija: prilaz južnoj obilaznici, Gacka ulica 10

 

Fotografija u naslovu: Pexels.com