Voda, kupanje i ribolov

 

Ovdje doznajte gdje se u gradu nalaze kupališta, bazeni, ronilački centri ili gdje možete unajmiti čamac te se baviti ribolovom.

Bazeni i kupališta

 

Ronilački centri

 

Riječne marine

 

Dolazak plovnim putem rijeke Drave u Osijek (u međunarodnoj plovidbi)

Ukoliko iz inozemstva (Mađarska, Srbija...) u Osijek odlučite doći ploveći rijekom Dravom vašim vlastitim čamcem, brodom ili drugim regularnim plovilom, molimo vas da se za potrebe osiguranja veza kao i ostalih procedura informirate u Lučkoj upravi Osijek (www.port-osijek.hr; goran.ilic@port-osijek.hr).

Procedura će, pojednostavljeno rečeno, biti sljedeća:

1. Prije početka putovanja, kontaktirajte Lučku upravu Osijek i zatražite Odobrenje za vez (za to ćete trebati dostaviti podatke o: nazivu i veličini plovila, registraciji, broju putnika, imenima putnika, osobni dokument putnika). Ukoliko je u mogućnosti, Lučka uprava će po vašem zahtjevu i najavi provjeriti dostupne vezove te vam izdati odobrenje za vez ili će vas uputiti na jedan od moto nautičkih klubova za direktan upit o slobodnim vezovima.

2. Moto nautički klubovi na području Grada Osijeka kod kojih se direktno možete raspitati o slobodnim vezovima su:

Ukoliko imaju slobodan vez, privremeno vam ga mogu iznajmiti (trenutno u Osijeku ne postoji javni „turistički“ vez za privatna plovila)

3. Na poziv Lučke uprave, po vašem dolasku će na vaš vez radi obavljanja revizije/granične kontrole doći službenici Lučke kapetanije Osijek, Pogranične policije, Carine

4. Za sve aktivnosti oko procedure najave dolaska, ishođenja odobrenja za vez kao i organizacije nadležnih službi u postupku revizije/granične kontrole te plaćanja potrebnih pristojbi i naknada, možete angažirati jednog od brodarskih agenata koja imaju odobrenje Lučke uprave za obavljanje ove djelatnosti:

 

Dolazak plovnim putem rijeke Drave u Osijek (u domaćoj plovidbi)

Ukoliko svoj dolazak u Osijek planirate riječnim putem u domaćoj plovidbi (unutar granica Republike Hrvatske) te vam je potreban vez, kontaktirajte Lučku upravu Osijek i zatražite samo Odobrenje za vez u Lučkoj upravi Osijek (www.port-osijek.hr; goran.ilic@port-osijek.hr).

 

Raspored pristajanja riječnih cruisera u Osijek

Lokacija pristaništa: uz brod-restoran Galija, Gornjodravska obala/Zimska luka, centar grada

Informacije dostavlja Lučka uprava Osijek:

 

Nautika, nautička oprema i servis

 

Ribolov (u Osijeku)

Informacije o slatkovodnom ribolovu u Hrvatskoj:

Informacije o slatkovodnom ribolovu u Osječko-baranjskoj županiji:

Informacije o slatkovodnom ribolovu u Slavoniji i Baranji: