Kafići i Pubovi

Ukoliko želite popiti kavu ili piće „nabrzaka“ ili ipak na miru uživati sami ili razgovoru s prijateljima, u Osijeku vam se gotovo posvuda pruža prilika. Kafići, a posebice „pubovi“ često su mjesta na kojima možete provesti i veći dio „izlaska u grad“ vikendom.

Najpopularnija mjesta u gradu gdje možete uživati u pivu, kavi, sokovima, koktelima i drugim osvježavajućim alkoholnim i bezalkoholnim pićima su uzduž dravske Promenade, u Zimskoj luci, uz glavni trg, uz Trg Ljudevita Gaja u Gornjem gradu, u starom gradu Tvrđi, na Trgu bana Josipa Jelačića u Donjem gradu.

Veće kafiće i pubove, često s atmosferom „kafića uzdravlje“ naći ćete i u najvećim gradskim kvartovima poput Sjenjaka, Juga II, Retfale i Bosutskog naselja.

U poslijednje vrijeme sve su popularniji pubovi koji nude velik izbor "zanatskog" ili "craft" piva. Osijek je grad prvog hrvatskog piva, po prvi puta spravljenog davne 1697. godine, danas poznatog kao "Osječko pivo", ali je i grad okružen vinogorijma uz rijeku Dunav te na obroncima gorja Krndije i Papuka pa vam predlažemo da svakako dio vašeg posjeta posvetite kušanju vrhunske vinske kapljice.

Kušaonice vina i piva pronađite na ovome linku, a u nastavku provjerite gdje možete uživati u "craft" ponudi alkoholnih pića i kava:

 

KUŠAONICE ALKOHOLNIH NAPITAKA I ČAJEVA

Iako u Osijeku postoji niz poznatih kavana, kafića, barova i pubova u kojima možete popiti čaj, piva iz raznih dijelova Hrvatske i Svijeta kao i razna „kratka“ pića uključujući cocktaile, trenutno u našem gradu postoji samo jedan specijalizirani bar u kojemu će vam stručni barmen i miksolog pokazati kako zaista uživati u okusima alkoholnih pića i koktela, koristeći inovativne kombinacije sastojaka prema vašem osobnom ukusu. Craft Room u ponudi ima preko 40 džinova i preko 30 whiskeya iz cijeloga svijeta, te ističu kako nude samo pića vrhunske kvalitete.

Kušaonica gina, whiskeya, piva, cocktaila i čajeva „Craft room“
Adresa: Županijska ulica 5, Gornji grad
Lokacija: dvorište uz pivnicu American bar dollar
Tel: 099 3237 782 (vlasnik i stručni bartender Miroslav Kljajić)