Kafići i Pubovi

Ukoliko želite popiti kavu ili piće „nabrzaka“ ili ipak na miru uživati sami ili razgovoru s prijateljima, u Osijeku vam se gotovo posvuda pruža prilika. Kafići, a posebice „pubovi“ često su mjesta na kojima možete provesti i veći dio „izlaska u grad“ vikendom.

Najpopularnija mjesta u gradu gdje možete uživati u pivu, kavi, sokovima, koktelima i drugim osvježavajućim alkoholnim i bezalkoholnim pićima su uzduž dravske Promenade, u Zimskoj luci, uz glavni trg, uz Trg Ljudevita Gaja u Gornjem gradu, u starom gradu Tvrđi, na Trgu bana Josipa Jelačića u Donjem gradu.

Veće kafiće i pubove, često s atmosferom „mjesta na kojemu se svi dobro poznaju“ naći ćete i u najnaseljenijim gradskim kvartovima poput Sjenjaka, Juga II, Retfale i Bosutskog naselja.

U poslijednje vrijeme sve su popularniji pubovi koji nude velik izbor "zanatskog" ili "craft" piva. Osijek je grad prvog hrvatskog piva, po prvi puta spravljenog davne 1697. godine, danas poznatog kao "Osječko pivo". Stoga ovdje izdvajamo mjesta na kojima će vam ponuditi upravo "craft beer".