Hoteli

Osječki hoteli usluge nude u kategorijama od pretežito 3* i 4*, no gotovo sigurno će na gosta ostaviti dojam „više kategorije“.

Turisti kada posjećuju Osijek, najčešće žele posjetiti povijesne gradske četvrti, ponajprije Tvrđu (stari grad), zatim Gornji grad (centar) i Donji grad (istok). Ostale gradske četvrti su: Novi grad (južno od Tvrđe), Industrijska četvrt (južno od centra), Jug 2 (jugoistok), Retfala (zapad). Upravo zato popis hotela smo uz kategorije, broj zvjezdica, poredali prema "najpopularnijim" lokacijama u gradu.

Tijekom cijele godine osječki smještajni objekti pripremaju bogate „Osječke pakete“. Na jednom mjestu upoznajte njihovu ponudu, izvršite rezervaciju, a zatim provedite uzbudljiv tjedan ili opuštajući vikend u Osijeku i njegovoj podunavskoj okolici.

Naslovna fotografija: Hotel Osijek

Popis Hotela po kategorijama i lokaciji:


Hotel Osijek ****, Gornji grad

Hotel Osijek u 2014. godini je proglašen najboljim hotelom s četiri zvjezdice u kontinentalnoj Hrvatskoj u tradicionalnoj akciji Turistički cvijet. Stakleni neboder hotela ujedno i druge po visini zgrade u Osijeku nakon Katedrale neizbježan je motiv panorame grada, a smješten je nadomak glavnom gradskom trgu tik uz rijeku Dravu, Zimsku luku i šetnicu Promenadu te raspolaže s 243 kreveta. Dodatna ponuda u hotelu uključuje restoran „Zimska luka“, kavanu i slastičaricu s velikim izborom domaćih kolača i sladoleda, wellness i beauty centar, mogućnost organizacije seminara i konferencija u 5 kongresnih dvorana kapaciteta do 450 osoba kao i vjenčanja s daškom pravoga luksuza. U sklopu hotela nalazi se parkiralište za automobile i turističke autobuse. Uz visoku kategoriju od četiri zvjezdice sve to ga čini jednim od najpoželjnijih smještajnih objekata u gradu.

Kontakt
Adresa: Šamačka ulica 4
Web: www.hotelosijek.hr
E-mail: info@hotelosijek.hr
Tel: 031/ 230 333

 

Hotel Waldinger ****, Gornji grad

Hotel Waldinger prvi je hotel s četiri zvjezdice u Osijeku, a 2014. godine je osvojio drugo mjesto u kategoriji malih obiteljskih hotela u kontinentalnoj Hrvatskoj. Smješten je u Županijskoj ulici, nadomak glavnome trgu. Stogodišnja secesijska zgrada Hotela Waldinger zaštićena je kao kulturni i ambijentalni spomenik. Hotel raspolaže s 29 kreveta, a gostima nudi i restoran Club Waldinger. Od dodatnih sadržaja hotel raspolaže fitness dvoranom i finskom saunom koja je dostupna gostima, a vanjskim posjetiteljima uz nadoplatu. Gotovo sve sobe u hotelu opremljene su hidromasažnim kadama, a najveća De luxe soba ima jacuzzi. U hotelu je moguće organizirati konferencije, seminare i romantična vjenčanja. Među samim Osječanima hotel je najpoznatiji po Kavani Waldinger, uređenoj u stilu starih „bečkih kavana“, s velikim izborom kava, torti i pralinama Waldinger.

Hotel Waldinger, depandansa ***, Gornji grad

Sastavni je dio hotela Waldinger kategorizirana s tri zvjezdice. Raspolaže s 13 kreveta.

Kontakt
Adresa: Županijska ulica 8
Web: www.waldinger.hr
E-mail: info@waldinger.hr
Tel: 031/ 250 450

 

Hotel Zoo ****, Lijeva dravska obala (Tvrđavica)

Hotel Zoo se nalazi na lijevoj obali rijeke Drave na šetnici Promenadi. Raspolaže s 38 kreveta te ima vlastiti parking za automobile i autobuse. U „Zoo hotelu“ za pripremaju sve vrste svečanih proslava (rođendana, svadbi, krštenja, pričesti, krizmi), kao i karmine, obiteljske ručkove ili večere. Uz hotel se nalazi ZOO vrt Osijek. Uz pristup skeli „Kompi“ za svega par minuta stižete na desnu obale Dravu, odnosno u samo središte grada kamo se možete zaputiti i gradskim autobusom.

Kontakt
Adresa: Sjevernodravska obala bb
Web: www.zoo-hotel.hr
E-mail: info@zoo-hotel.hr, recepcija@zoo-hotel.hr
Tel: 031/ 544 000

 

Hotel Vila Ariston ***, Gornji grad

Hotel Vila Ariston nalazi se nadomak glavnom željezničkom i autobusnom kolodvoru te u blizini tramvajskog stajališta uz park Zrinjevac u središtu grada. Raspolaže s 20 kreveta u luksuzno uređenim sobama poput onih u ponudi hotela više kategorije. U sklopu hotela nalazi se kavana, a gostima je na raspolaganju i hotelsko parkiralište. U hotelu je moguće organizirati razne proslave te prezentacije.

Kontakt
Adresa: Ulica Andrije Kačića Miošića 6
Web: www.hotelaristonosijek.hr
E-mail: info@hotelaristonosijek.hr
Tel: 031/ 251 351

 

Hotel Drava ***, Gornji grad

Hotel Drava nudi prostrane klimatizirane sobe s ukupno 21 krevetom, besplatni bežični pristup internetu u cijelom hotelu te besplatni privatni parking u krugu hotela koji prima i do 15 vozila. Hotel se nalazi na samo 10 minuta laganog hoda do glavnog trga i kolodvora.

Kontakt
Adresa: Ivana F. Gundulića 25a
Web: www.hotel-drava.com
E-mail: kontakt@hotel-drava.com
Tel: 031/ 250 500

 

Hotel Millennium ***, Novi grad (Sjenjak)

Hotel Millennium je moderan hotel smješten oko 20 minuta hoda do centra grada i u blizini stare gradske jezgre Tvrđe, a u blizini je i stajalište gradskog autobusa. Raspolaže s 30 kreveta. . Ukoliko imate potrebu za više kreveta, u blizini se nalazi hotel Silver te pansion komfor Fitea te je moguće dio grupe smjestiti ondje. U ponudi hotela je organizacija poslovnih ručkova, cateringa, sastanaka, domjenaka ili seminara u prostoru za 50 osoba.

Kontakt
Adresa: Kralja Petra Svačića 12
Web: www.hotel-millennium.hr
E-mail: info@hotel-millennium.hr
Tel: 031/ 531 330

 

Hotel Silver ***, Novi grad (Sjenjak)

Hotel Silver je obiteljski, luksuzno uređeni hotel smješten u neposrednoj blizini Gradskog vrta, nogometnog stadiona NK Osijek, sportske dvorane i zatvorenih bazena. Do centra grada potrebno je oko 20 minuta hoda, a u blizini hotela je i stajalište tramvaja. Hotel raspolaže s 41 krevet te s vlastitim parkiralištem za automobile i turističke autobuse. Ukoliko imate potrebu za više kreveta, u blizini se nalazi hotel Millennium te pansion Komfor Fitea te je moguće dio grupe smjestiti ondje.

Kontakt
Adresa: Ulica Martina Divalta 84
Web: www.hotel-silver.hr
E-mail: hotel@hotel-silver.hr
Tel: 031/ 582 535

 

Hotel Central **, Gornji grad

Hotel Central smješten je na glavnom gradskom trgu, u neposrednoj blizini kon-katedrale Sv. Petra i Pavla. Najstariji je osječki hotel, otvoren 1889. godine kada je nosio ime "Zum goldenem Kreutz" (Kod Zlatnoga križa). Raspolaže s 48 kreveta, a od dodatnih usluga nudi frizerski salon, korištenje knjižnice, interneta u svim sobama, parkiralište za automobile i najam bicikala. Parkiralište za turističke autobuse nalazi se 300 metara od hotela, uz rijeku Dravu.

Kontakt
Adresa: Trg Ante Starčevića 6
Web: www.hotel-central-os.hr
E-mail: info@hotel-central-os.hr
Tel: 031/ 283 399

 

Pansion Komfor Fitea, Jug II

Pansion Komfor je posebna kategorija unutar hotelske kategorije smještaja. Pansion Komfor Fitea je vrhunski opremljen smještajni objekt (nivo hotela s 3 zvjezdice) i predstavlja nastavak obiteljske tradicije započete radom prvog privatnog smještaja Fitea u gradu Osijeku (otvorenim u travnju 2002.). Raspolaže s 18 soba i 34 kreveta. U sklopu pansiona nalazi se caffe bar i restoran Green, a preko puta je i smještajni objekt „Sobe Fitea“ koji raspolaže s dodatnim 21 krevetom. Gostima je osigurano parkiralište za automobile. U blizini pansiona nalaze se stajališta gradskog autobusa i tramvaja. Parkiranje turističkog autobusa moguće je u obližnjoj Huttlerovoj ulici kod TC Plodine.

Kontakt
Adresa: Srijemska ulica 27
Web: www.fitea.hr
E-mail: fitea@fitea.hr
Tel: 031/ 508 508