Turistički vodiči

Popis turističkih vodiča s naznačenim stranim jezikom na kojemu pružaju uslugu vođenja i brojem mobitela za kontakt pronađite u PDF dokumentu ispod:

TURISTIČKI VODIČI U OSIJEKU NA HRVATSKOM I STRANOM JEZIKU 02-2019.pdf

U nastavku potražite informacije o obrtima, privatnim djelatnostima i udrugama vodiča koji s njima surađuju i u mogućnosti su vam izdati račun i osigurati vam veći broj turističkih vodiča, prema vašim potrebama. Dobro je znati da je za kvalitetno vođenje turističke grupe gradom najbolje unajmiti minimalno 1 vodiča za grupu do 50 osoba, a idealno bi bilo imati 1 vodiča na svakih 25 turista.

Turistički obilazak Osijeka najčešće uključuje šetnju starim gradom Tvrđom u trajanju od oko 30 do 45 minuta, panoramsku vožnju vašim turističkim autobusom rutom kroz Europsku aveniju prema Gornjem gradu (centar) u trajanju od oko 10 do 15 minuta te obilazak centra grada, glavnog trga s Osječkom katedralom u trajanju od oko 30 minuta. Relativno kratak, ali i dalje kvalitetno proveden turistički obilazak grada uz korištenje vašeg autobusa možete sažeti i u 1,5 sat.

Ako planirate obilazak bez autobusa, samo šetnju, a želite uključiti sve iznad navedeno, odnosno proći tzv. "najbolju rutu", šetnja za grupu od oko 50 osoba trajat će oko 2 sata.

"Najbolju rutu" pregledajte ovdje, a detalje dogovorite s vašim turističkim vodičem.

Vodiči će vam uz obilazak Osijeka, pružiti i kvalitetnu uslugu turisitčkog obilaska ostalih mjesta i krajeva u Slavoniji i Baranji. Turističke rute, 7 dnevnih i poludnevnih izleta, koje vam mogu predstaviti u istočnoj Slavoniji, Baranji i Podravini i Podunavlju pogledajte ovdje, odnosno u padajućem meniju nazvanom "Hrvatsko Podunavlje" na početnoj stranici.

Za cijenu usluge turističkog vođenja, obratite se izravno vodičima odnosno obrtima u koje su organizirani:

 

Obrt „Golden Slavonia Travel“

Golden Slavonia (Zlatna Slavonija), vaši su turistički vodiči u Osijeku, Slavoniji i Baranji, sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Zagrebu i Istri te pratitelji u Austriji, Mađarskoj, Njemačkoj, Slovačkoj, Češkoj, Poljskoj, Španjolskoj, Italiji, Srbiji, BiH, Crnog Gori, Makedoniji, Grčkoj i Turskoj. Turistički vodiči uslugu pružaju na Hrvatskom, Engleskom i Francuskom jeziku, a uz partnere i na Njemačkom, Talijanskom i Mađarskom jeziku. Turistički vodiči iz obrta "Golden Slavonia" članovi su nekadašnje udruge "Putovanja Slavonijom" koji su od 2011. godine sudjelovali u mnogim turističkim i promotivnim projektima poput snimanja emisije „Wonders of Croatia“ s Emmijem nagrađenom američkom novinarkom Ashley Colburn, na snimanju „Ljetne razglednice“ popularne putopisne emisije STV-a kao i u epizodama serije „I to je Hrvatska“ poznatog Roberta Knjaza s HRT-a. Djelatnici obrta često surađuju s turističkim zajednicama u Slavoniji i Baranji te preuzimaju studijske i novinarske grupe. Odlična suradnja s poznatim „incoming“ i „outgoing“ turističkim agencijama na lokalnoj i internacionalnoj razini dovela je do uvrštenja u knjigu najboljih turističkih praksi u Hrvatskoj „Touristar“.

Adresa: Ulica Marina Držića 12, 31400 Đakovo
Web: www.goldenslavonia.hr
Facebook: Golden Slavonia Travel
E-mail: butkovic.domagoj@gmail.com; goldenslavonia@gmail.com
Tel: 00385 (0)98 474 373

 

Obrt „Certus“

Upoznajte Osijek na turističkom obilasku grada „City & Wine Tour“ ili unajmite bicikl i čamac na Dravi. S povjerenjem se obratite tvrtki Certus, obrtu za savjetovanje o EU fondovima i turizam. Svakoga dana do 12 sati, zainteresirani za turu gradom (Hrvatski i Engleski) mogu se prijaviti na telefon: 00/385/(0)99/571 50 55. Tura započinje u popodnevnim satima, traje oko 3 sata. Uključuje obilazak grada, degustaciju lokalnog vina i poklon iznenađenja. Na dan 25.05.2015. cijena iznosi 350,00 KN za min. 2 osobe.

Adresa: Ulica Ivana Gorana Kovačića 11
Facebook: Certus
E-mail: certus.guide@gmail.com
Tel: 099/571-50-55

 

Turistički vodič Dušan Dušanić

Obrtnik s dugogodišnjim iskustvom na području istočne Hrvatske i inozemstva. Svojevremeno voditelj poslovnice turističke agencije Generalturist i jedan od „pionira“ organizacije turističkih paket aranžmana u Osijek i Baranju.

Adresa: Splavarska 53
E-mail: dusan.dusanic@gmail.com 
Tel: 031/375-827
Mob: 091/1375-827

 

Udruga za poljepšanje grada “Moj Osijek”

Članovi udruge s više desetljeća iskustva nude usluge turističkog vođenja i pratnje u Hrvatskoj te diljem Europe na Hrvatskom, Engleskom i Njemačkom jeziku.

E-mail: vlado.pest@gmail.com  
Tel: 098/763-424

 

Faby Tours

Obrt za pružanje usluga putničke agencije. Vlasnik Fabijan Marinović, turistički vodič.

Adresa: Solarski trg 1, 31000 Osijek
Mob: 098/88 99 22

 

Turistički vodič Ivan Glavaš

Obrtnik s dugogodišnjim iskustvom vođenja turističkih grupa u Slavoniji i Baranji, Hrvatskoj i inozemstvu. Turistički pratitelj na području Europske Unije i ostatka Europe te Turske.

E-mail: glavaster@gmail.com  
Mob: 098/964 80 98

 

Techyfingers

Usluge turističkog vođenja na Hrvatskom i Engleskom jeziku.

E-mail: veronika161193@gmail.com
Mob: 091 539 56 61

 

Turistički vodič Dragan Bokun

Usluge turističkog vođenja na Hrvatskom i Talijanskom jeziku.

Adresa: Ulica Pavla Pejačevića 2 (uz Osječku katedralu)
Facebook: Suvenirnica kod Katedrale
E-mail: etnokor@gmail.com
Mob: 00385 (0)91 739 52 75