Zelene tržnice

 

Osječke tržnice ili kako bi mi rekli „pijace“ (Mađarski: piac) gradski su prostori koji se ujutro među prvima bude i na kojima mnogi naši sugrađani rado započinju svoj dan, uz kavu i kupnju svježih namirnica od već im dobro poznatih prodavača.

Na više mjesta u gradu nalaze se zelene tržnice, a na onoj „glavnoj“ na Gajevom trgu ponuda je najraskošnija.

 

Zelena tržnica u Gornjem gradu

Tržnica na u centru grada na Gajevom trgu poznata je i kao „glavna“ ili „velika“ tržnica. U ponudi tržnice su: svježi sir i vrhnje (ili sir i kajmak), razni tvrdi sirevi, svježa jaja, svježe i dimljeno meso i mesni proizvodi poput slavonske šunke i kulena, riječna riba, morska riba, domaći pekarski proizvodi, pekarnice, domaći pripravci od ljekovitog bilja, začini za jelo poput crvene mljevene paprike koja je glavni sastojak u gotovo svim našim tradicionalnim jelima, rezano i živo cvijeće, sezonsko voće i povrće poput lubenica, zimnica, drveni proizvodi za kućanstvo i suveniri, a u prosincu i božićna drvca.

Na dijelu tržnice moguće je kupiti obuću i odjeću, a na prostoru tržnice nalazi se i nekoliko manjih kafića i ugostiteljskih objekata brze prehrane.

Posebno su zanimljivi štandovi s provjereno domaćim proizvodima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Štandovi ovih prodavača posebno su označeni kako biste bili sigurni da je proizvod kupljen ondje zaista „domaći“. Dodatnu sigurnost u visoku kvalitetu proizvoda daju proizvodi s „certificirane“ seljačke tržnice i proizvodima iz sela u gradskoj okolici.

„Zeleni Četvrtak“ je projekt koji svakoga četvrtka kupcima na tržnici pruža mogućnost kupnje proizvoda provjerene kvalitete uz degustacije te primjere pripreme zanimljivih i zdravih jela na bazi voća i povrća.

Radno vrijeme tržnice: od 7:00 do 19:00, nedjeljom i blagdanom od 7:00 do 13:00

Kontakt

Zelena tržnica u Donjem gradu

Uz proizvode dostupne u ponudi na „glavnoj tržnici“, tržnica na Jelačićevom trgu nudi pomalo „rustikalniji“ pristup kupcima zbog činjenice da Donji grad i danas živi ponešto sporijim, obiteljskim ritmom od Gornjega grada. Nakon kupnje „grincajga“ (Njemački: Grün zeug, mješavina korjenastog povrća) za juhu uz nedjeljni ručak, na tržnici ne propustite posjetiti slastičarnicu „Slasta“ punu najfinijih domaćih torti i kolača, obližnji zdravljak i slastičarnicu "Orijent" ili popiti cocktail kavu Maria Theresia u kavani „Jelačić“.

Radno vrijeme tržnice: od 7:00 do 16:00, nedjeljom i blagdanom od 7:00 do 13:00

Kontakt

 

Autotržnica

Svi volimo povoljnu ponudu kvalitetne robe, zar ne? A ukoliko ste skloni i cjenkanju, onda je posjet osječkoj „autopijaci“ ili od milja „autopiji“ pravo mjesto za vašu sljedeću kupnju svega - „od igle do lokomotive“, s naglaskom na rabljene automobile, kako i sam naziv tržnice kaže. Smještena na Čepinskoj cesti (Ulica Sv. Leopolda Bogdana Mandića) nedaleko Trgovačkog centra Avenue Mall, ovo je mjesto jedno od najpopularnijih odredišta svih opuštenih i pomalo boemskih „šopingholičara“ svake nedjelje u mjesecu!

Radno vrijeme: nedjeljom prijepodne

Kontakt

  • Tržnica d.o.o.
  • Adresa: Ulica Sv. Leopolda Bogdana Mandića 107 (izlaz s južne obilaznice: "Čepinska")
  • Telefon: 031/213-331
  • E-mail: email@trznica.hr  
  • Web: www.trznica.hr

 

Baranjsko voće i povrće obitelji Filakov

Obitelj Filakov dolazi iz Gajića, malog sela u prekrasnoj Baranji koja ima bogatu ponudu domaćih proizvoda, kulture i tradicije. Osnovna djelatnost je proizvodnja povrća u plastenicima i na otvorenim površinama. Plastenička proizvodnja odvija se na površini od 2 ha gdje se proizvodi paprika, rajčica, krastavci, tikvice, rotkvica i zelena salata. Vanjska proizvodnja odvija se na površini od 5 ha gdje se proizvodi bijeli i crveni krumpir, kupus, kelj, cvjetača, crveni luk, bijeli luk, mrkva, peršin, celer i patlidžan, dinja i lubenica. Pratimo trendove prirodne zaštite biljaka te koristimo bumbare u oprašivanju jer se njihovom primjenom dobivaju krupniji, sočniji i kvalitetniji plodovi na posve prirodan način. Nakon branja, povrće se može slobodno jesti jer nema pesticida budući da poduzeće koristi biološku zaštitu.

Kontakt