Kino

 

Zabavite se tijekom vašeg boravka u Osijeku posjetom kino predstavi i pogledajte dobar film u jednom od dvaju povijesnih kina ili u kino dvoranama smještenim u najpopularnijem trgovačkom centru Portanova.

Kinematografi Osijek - Kino Urania i Kino Europa

Kino Urania izgrađeno je 1912. godine u secesijskom stilu i to kao kino te masonski hram, a trokutastim pročeljem trebala je podsjećati na piramide u Egiptu, dok je reljef sfinge na vrhu zajedno s kipovima sfingi ispred zgrade trebao služiti kao „čuvarica“ hrama. Danas je kino Urania jedino staro kino koje još uvijek u redovnom programu prikazuje kino predstave, a svaka je posebna upravo zbog vjerojatno zanimljivih tajni koje skrivaju njeni zidovi. Kino dvorana je obnovljena prema modernim tehničkim standardima.

U blizini, na zapadnom kraju Sakuntala parka, nalazi se kino Europa izgrađeno u modernom stilu kasnih 30-ih godina 20. stoljeća. U njemu se danas tek povremeno prikazuju filmovi dok se češće održavaju razni drugi kulturno-umjetnički programi. Moguć je najam obje dvorane za razne kulturno-glazbene programe.

Kontakt

  • Adresa: Šetalište Kardinala Franje Šepera 8 (dravska promenada)
  • Kino Urania: Ulica Vjekoslava Hengla 1 (istočna strana Sakuntala parka)
  • Kino Europa: Šetalište Petra Preradovića 2 (zapadna strana Sakuntala parka)
  • Telefon: 031 205 501
  • E-mail: info@kinematografi-osijek.hr
  • Web: www.kinematografi-osijek.hr    


Kino Cinestar Multiplex

Blitz - Cinestar je multipleks kino s 9 dvorana smješteno u trgovačkom centru Portanova u gradskoj četvrti Retfala, uz južnu obilaznicu u blizini križanja sa zapadnom obilaznicom te željezničkog stajališta Osijek – Frigis. Do trgovačkog centra vozi besplatna autobusna linija s Gajevog trga. Kino dvorane pružaju 3D, realD 3D i extreme doživljaj filma.

Kontakt

 

Fotografija u naslovu: Kino Urania, Kinematografi Osijek