Hosteli

 

U Osijeku se nalazi nekoliko hostela od kojih je jedan smješten u starom gradu, središtu zabavnog i noćnog života, dok se većina nalaze u centru grada

Turisti kada posjećuju Osijek, najčešće žele posjetiti povijesne gradske četvrti, ponajprije Tvrđu (stari grad), zatim Gornji grad (centar) i Donji grad (istok). Ostale gradske četvrti su: Novi grad (južno od Tvrđe), Industrijska četvrt (južno od centra), Jug 2 (jugoistok), Retfala (zapad). Upravo zato popis hostela smo poredali prema "najpopularnijim" lokacijama u gradu.

Tijekom cijele godine osječki smještajni objekti pripremaju bogate „Osječke pakete“. Na jednom mjestu upoznajte njihovu ponudu, izvršite rezervaciju, a zatim provedite uzbudljiv tjedan ili opuštajući vikend u Osijeku i njegovoj podunavskoj okolici.

Naslovna fotografija: Hostel Tufna

Popis hostela po lokaciji:

 

Hostel Tufna, Tvrđa

Hostel Tufna nalazi se u baroknoj staroj gradskoj četvrti Tvrđi, nadomak romantičnom Trgu Svetog Trojstva i u blizini galerija, muzeja, rektorata Sveučilišta te velikog broja caffe barova i pubova. Sam hostel je dio poznatog osječkog noćnog kluba Tufna. U ponudi su uredne, komforne sobe s ukupno 30 kreveta, plahte, jastučnice i ručnici uključeni u cijenu. Ormarići za zaključavanje su besplatni kao i pristup internetu, TV u dnevnom boravku, samoposlužna čajna kuhinja, centralno grijanje, klima uređaji u spavaonicama. Nema vremenskog ograničenja ulaska u zgradu.

Kontakt

 

Hostel Dali, Tvrđa (Zagrebačka/Reisnerova ulica)

Kvalitetno i sigurno noćenje potražite u Hostelu Dali. Spavaonica s 18 kreveta na kat je klimatizirana, a na raspolaganju su vam 2 kupaonice i 2 toaleta. U hostelu se nalazi sef za vaše dragocjenosti, a vaše ostale osobne stvari, prtljagu i garderobu možete odložiti u ladice na zaključavanje u sklopu svakog kreveta. U blizini se nalazi ugostiteljski objekt Dali koji među Osječanima zauzima pomalo „kultni status“, a lokacija u blizini starog grada Tvrđe jamči vam i dobru zabavu s obzirom na veliki broj ugostiteljskih objekata, pubova, kafića i noćnih klubova koji se ondje nalaze. U blizini hostela u ulici Vukovarska cesta nalazi se stajalište javnog prijevoza – autobusa, a kod ulaza u Tvrđu je i stajalište tramvaja. Na desetak minuta hoda od hostela nalaze se Željeznički i Autobusni kolodvor.

Kontakt

 

Hostel Stara Pekara, Tvrđa (Trg Vatroslava Lisinskog 1)

HI Hostel Stara pekara nalazi se u baroknoj Tvrđi, u samoj blizini osječke Promenade uz rijeku Dravu. Novoobnovljeni objekt nekadašnje austro-ugarske vojne pekare iz 1740-ih sada pruža smještaj za individualne goste i grupe. Zgrada je potpuno obnovljena i moderno uređena, a izvorni dijelovi pekare su sačuvani. Hostel raspolaže s 15 soba (svaka s vlastitom kupaonicom), ukupan kapacitet 54 kreveta. Hostel ima restoran s terasom u kojem postoji mogućnost za puni pansion. Također, gostima je na raspolaganju prostor za druženje s TV-om, a WiFi je dostupan u cijelom objektu. Objekt je prilagođen osobama s invaliditetom.

Kontakt

 

Hostel Zrinjevac, Gornji grad

Hostel Zrinjevac nalazi se u blizini autobusnog i željezničkog kolodvora, u blizini sportske dvorane Zrinjevac i oko 10 minuta hoda do glavnog gradskog trga. U ponudi je 5 kreveta.

Kontakt

 

Hostel Street Osijek, Gornji grad

Hostel Street Osijek se nalazi u centru grada u blizini autobusnog i željezničkog kolodvora, u blizini sportske dvorane Zrinjevac i glavne zelene tržnice te nekoliko fakulteta, 10 minuta hoda do glavnog gradskog trga, uz tramvajsku liniju br. 2. U ponudi je 7 trokrevetnih soba, ukupno 21 krevet (u kombinaciji s Hostelom Osijek u istoj zgradi, kapacitet oba hostela je ukupno 38 kreveta).

Kontakt

 

Hostel Osijek, Gornji grad

Hostel Osijek se nalazi u neposrednoj blizini Hostela Street (ista zgrada) u samom centru grada u blizini autobusnog i željezničkog kolodvora, sportske dvorane Zrinjevac, glavne zelene tržnice i nekoliko fakulteta, tek 10 minuta hoda do glavnog gradskog trga, uz tramvajsku linije br. 2 i 3. U ponudi je ukupno 17 kreveta (u kombinaciji s Hostelom Street u istoj zgradi, kapacitet oba hostela je ukupno 38 kreveta).

Kontakt

  • Adresa: Ulica Ivana Gundulića 5
  • Mob: 00385 (0)95 5415 179

 

Hostel Sokol Centar, Gornji grad

Hostel “Sokol Centar” novootvoreni je smještajni objekt u sklopu istoimenog multifunkcionalnog sportsko - rekreacijskog centra i usmjeren je ponajprije smještaju gostiju iz sportskih udruženja. U sklopu objekta, osim moderno uređenih soba, nalaze se i dvorane za sportsku rekreaciju. Uz sportsku rekreaciju unutar objekta, postoji mogućnost rekreacije i na vanjskim sportskim terenima koji se nalaza u dvorištu objekta, a čine ih rukometno i košarkaško igralište te teren za odbojku na pijesku. U zimskim mjesecima, na istom terenu bit će postavljeno klizalište hokejaških dimenzija koje će svim posjetiteljima omogućiti uživanje u klizačkom sportu. Sam hostel nalazi se gotovo u samom centru grada (Ulica Kralja Zvonimira 5, uz Park kralja Petra Krešimira Četvrtog) i okružen je predivnim osječkim parkovima i zelenim površinama te je istovremeno nadomak i stare osječke jezgre Tvrđe. Hostel raspolaže sa 31 ležajem u 9 moderno uređenih soba. Svaka soba ima kupaonicu, klima uređaj, TV i pristup internetu. Tijekom boravka većih skupina gostiju, moguće je organizirati smještaj na bazi punog pansiona.

Kontakt

 

Hostel OS, Gornji grad

Moderno dizajnirani Hostel, u zgradi iz 1866. godine u kojoj je živjela Osječanka Paulina Hermann, poznatija kao Mačkamama, obnovljen je 2019. Hostel priča svojim gostima pravu osječku priču jer želimo da se zaljubite u "Grad na Dravi" pri prvom kontaktu s njim. Smješten je u najužem središtu Osijeka nasuprot osječke Katedrale i uz glavni osječki Trg Ante Starčevića, te na 3 minute laganog hoda od Promenade, šetnice uz rijeku Dravu, a odmah uz Hostel nalaze se i Hrvatsko narodno kazalište i Županijska palača. Iz Hostela kao polazišne točke, cijeli Osijek Vam je nadohvat ruke, bilo da ste turist ili poslovni gost.

Kapacitet Hostela je 9 soba :

  • 5 dvokrevetnih soba
  • 2 četverokrevetne
  • 1 šesterokrevetna
  • 1 deseterokrevetna

Sve sobe su klimatizirane i imaju zasebnu kupaonicu, besplatni Wi-fi i ormariće za zaključavanje. Opremljene su značajno iznad hostelskih standarda i nude najbolji omjer cijene i kvalitete. Hostel čini funkcionalnu cjelinu s poznatim osječkim restoranom, te je i gastronomski užitak zajamčen. Kvalitetom svojih usluga, opravdat ćemo Vaše povjerenje.

Kontakt:

Tel.: +385 (0) 31 358 896

GSM: +385 (0) 99 543 39 07

e-mail: info@hostelos.hr

Adresa: Županijska 5, 31000 Osijek

Web: www.hostelos.hr