Hosteli

 

U Osijeku se nalazi nekoliko hostela od kojih je jedan smješten u starom gradu, središtu zabavnog i noćnog života, dok se većina nalaze u centru grada

Turisti kada posjećuju Osijek, najčešće žele posjetiti povijesne gradske četvrti, ponajprije Tvrđu (stari grad), zatim Gornji grad (centar) i Donji grad (istok). Ostale gradske četvrti su: Novi grad (južno od Tvrđe), Industrijska četvrt (južno od centra), Jug 2 (jugoistok), Retfala (zapad). Upravo zato popis hostela smo poredali prema "najpopularnijim" lokacijama u gradu.

Tijekom cijele godine osječki smještajni objekti pripremaju bogate „Osječke pakete“. Na jednom mjestu upoznajte njihovu ponudu, izvršite rezervaciju, a zatim provedite uzbudljiv tjedan ili opuštajući vikend u Osijeku i njegovoj podunavskoj okolici.

Naslovna fotografija: Hostel Tufna

Popis hostela po lokaciji:

 

Hostel Tufna, Tvrđa

Hostel Tufna nalazi se u baroknoj staroj gradskoj četvrti Tvrđi, nadomak romantičnom Trgu Svetog Trojstva i u blizini galerija, muzeja, rektorata Sveučilišta te velikog broja caffe barova i pubova. Sam hostel je dio poznatog osječkog noćnog kluba Tufna. U ponudi su uredne, komforne sobe s ukupno 30 kreveta, plahte, jastučnice i ručnici uključeni u cijenu. Ormarići za zaključavanje su besplatni kao i pristup internetu, TV u dnevnom boravku, samoposlužna čajna kuhinja, centralno grijanje, klima uređaji u spavaonicama. Nema vremenskog ograničenja ulaska u zgradu.

Kontakt

 

Hostel Dali, Tvrđa (Zagrebačka/Reisnerova ulica)

Kvalitetno i sigurno noćenje potražite u Hostelu Dali. Spavaonica s 18 kreveta na kat je klimatizirana, a na raspolaganju su vam 2 kupaonice i 2 toaleta. U hostelu se nalazi sef za vaše dragocjenosti, a vaše ostale osobne stvari, prtljagu i garderobu možete odložiti u ladice na zaključavanje u sklopu svakog kreveta. U blizini se nalazi ugostiteljski objekt Dali koji među Osječanima zauzima pomalo „kultni status“, a lokacija u blizini starog grada Tvrđe jamči vam i dobru zabavu s obzirom na veliki broj ugostiteljskih objekata, pubova, kafića i noćnih klubova koji se ondje nalaze. U blizini hostela u ulici Vukovarska cesta nalazi se stajalište javnog prijevoza – autobusa, a kod ulaza u Tvrđu je i stajalište tramvaja. Na desetak minuta hoda od hostela nalaze se Željeznički i Autobusni kolodvor.

Kontakt

 

Hostel Zrinjevac, Gornji grad

Hostel Zrinjevac nalazi se u blizini autobusnog i željezničkog kolodvora, u blizini sportske dvorane Zrinjevac i oko 10 minuta hoda do glavnog gradskog trga. U ponudi je 5 kreveta.

Kontakt

 

Hostel Street Osijek, Gornji grad

Hostel Street Osijek se nalazi u centru grada u blizini autobusnog i željezničkog kolodvora, u blizini sportske dvorane Zrinjevac i glavne zelene tržnice te nekoliko fakulteta, 10 minuta hoda do glavnog gradskog trga, uz tramvajsku liniju br. 2. U ponudi je 7 trokrevetnih soba, ukupno 21 krevet (u kombinaciji s Hostelom Osijek u istoj zgradi, kapacitet oba hostela je ukupno 38 kreveta).

Kontakt

 

Hostel Osijek, Gornji grad

Hostel Osijek se nalazi u neposrednoj blizini Hostela Street (ista zgrada) u samom centru grada u blizini autobusnog i željezničkog kolodvora, sportske dvorane Zrinjevac, glavne zelene tržnice i nekoliko fakulteta, tek 10 minuta hoda do glavnog gradskog trga, uz tramvajsku linije br. 2 i 3. U ponudi je ukupno 17 kreveta (u kombinaciji s Hostelom Street u istoj zgradi, kapacitet oba hostela je ukupno 38 kreveta).

Kontakt

  • Adresa: Ulica Ivana Gundulića 5
  • Mob: 00385 (0)95 5415 179

 

Hostel Sokol Centar, Gornji grad

Hostel “Sokol Centar” novootvoreni je smještajni objekt u sklopu istoimenog multifunkcionalnog sportsko - rekreacijskog centra i usmjeren je ponajprije smještaju gostiju iz sportskih udruženja. U sklopu objekta, osim moderno uređenih soba, nalaze se i dvorane za sportsku rekreaciju. Uz sportsku rekreaciju unutar objekta, postoji mogućnost rekreacije i na vanjskim sportskim terenima koji se nalaza u dvorištu objekta, a čine ih rukometno i košarkaško igralište te teren za odbojku na pijesku. U zimskim mjesecima, na istom terenu bit će postavljeno klizalište hokejaških dimenzija koje će svim posjetiteljima omogućiti uživanje u klizačkom sportu. Sam hostel nalazi se gotovo u samom centru grada (Ulica Kralja Zvonimira 5, uz Park kralja Petra Krešimira Četvrtog) i okružen je predivnim osječkim parkovima i zelenim površinama te je istovremeno nadomak i stare osječke jezgre Tvrđe. Hostel raspolaže sa 31 ležajem u 9 moderno uređenih soba. Svaka soba ima kupaonicu, klima uređaj, TV i pristup internetu. Tijekom boravka većih skupina gostiju, moguće je organizirati smještaj na bazi punog pansiona.

Kontakt

 

Hostel „Bob Room“, Gornji grad

Jedinstveni dizajn interijera hostela „Bob Room“, opuštena i ugodna atmosfera te izvrsna lokacija u samom centru grada čine ovaj hostel posebnim mjestom za posjetiti. Hostel nudi dva tipa smještaja - 4 spavaonice i 5 dvokrevetnih soba koje opremom i uređenjem daju dojam hotelskog smještaja. Ukupni kapacitet hostela je 34 ležaja. Sve sobe imaju svoju kupaonicu, klimu, pristup internetu i ormariće na zaključavanje. Razgledavanje Osijeka je puno lakše uz bicikle i električne romobile koje ovaj hostel ima u ponudi, a ako ste gost hostela dobivate 50% popusta na najam bicikla i romobila. Bob Room je dio ugostiteljsko-turističkog kompleksa nazvanog District 5R. Osim u udobnosti hostela, gosti mogu uživati u craft pivima, kavi, osvježavajućim koktelima (Craft room) ili čašici kvalitetnog vina (Pod room), a ako ogladne tu je restoran-pivnica „American bar Dollar“ s najboljim burgerima u gradu.

Kontakt

 

Hostel Wanderlust, Novi grad (Divaltova ulica)

"Bike-friendly" hostel u Osijeku s 14 kreveta i 3 pomoćna ležaja. Sve sobe su klimatizirane i s besplatnim Wi-Fi internetom u cijelom smještaju. Imamo zajedničku prostoriju za druženje u kojoj možete steći nova poznanstva, te se opustiti uz televiziju i društvene igre. U sklopu objekta nalazi smještajna jedinica "Soba Ganopa" koja raspolaže bračnim krevetom i kupaonicom. Tramvajska stanica je tik ispred hostela, udaljenost od Tvrđe - starog dijela grada je 5 minuta tramvajem, a do centra grada svega 10 min vožnje tramvajem. Također imamo dvorište kojim se mogu koristiti svi gosti hostela. Stojimo iz svoje kvalitete i čekamo vas.

Kontakt