Pansioni i prenoćišta

 

Osječki pansioni i prenoćišta zadovoljit će potrebe svih putnika koji vole nešto intimniju atmosferu. Dobar su izbor ukoliko putujete radi posla ili ste na odmoru kraće vrijeme. 

Turisti kada posjećuju Osijek, najčešće žele posjetiti povijesne gradske četvrti, ponajprije Tvrđu (stari grad), zatim Gornji grad (centar) i Donji grad (istok). Ostale gradske četvrti su: Novi grad (južno od Tvrđe), Industrijska četvrt (južno od centra), Jug 2 (jugoistok), Retfala (zapad). Upravo zato popis pansiona i prenoćišta smo poredali prema "najpopularnijim" lokacijama u gradu.

Tijekom cijele godine osječki smještajni objekti pripremaju bogate „Osječke pakete“. Na jednom mjestu upoznajte njihovu ponudu, izvršite rezervaciju, a zatim provedite uzbudljiv tjedan ili opuštajući vikend u Osijeku i njegovoj podunavskoj okolici.

Naslovna fotografija: Pansion Kod Ruže

Popis pansiona i prenoćišta po lokaciji:

 

Gostinjska kuća Maksimilian, Tvrđa

Gostinjska kuća Maksimilian nalazi se u baroknoj staroj gradskoj jezgri Tvrđi, nadomak romantičnom Trgu Svetog Trojstva i u blizini galerija, muzeja, rektorata Sveučilišta te velikog broja caffe barova i pubova. Objekt raspolaže s 21 krevetom uključujući i sobe prilagođene osobama koje se teže kreću. U ponudi je i doručak te slobodno korištenje kuhinje. Za bicikliste u prolasku Osijekom tu je i radionica za popravak bicikala te mjesto za odmor s kupaonicom i toaletom. Moguć je i najam bicikala, kao i kombija za kraće izlete u gradsku okolicu. Zanimljivo je da je Maksimilian u 2014. godini poznati portal Trip Advisor proglasio najboljim u kontinentalnoj Hrvatskoj. Više o priznanju doznate ovdje.

Kontakt

 • Adresa: Franjevačka ulica 12
 • Web: www.maksimilian.hr
 • E-mail: info@maksimilian.hr
 • Tel: 031/ 497 567

 

Pansion Villa Sveti Rok, Gornji grad

Villa Sveti Rok je obiteljski pansion, a nalazi se na oko 10 minuta laganog hoda do glavnog gradskog trga u blizini barokne crkvice Sv. Roka i promenade uz Dravu. Raspolaže s 18 kreveta. U sklopu Ville moguće je koristiti salon za sunčanje Think Pink uz najmoderniju tehnologiju sunčanja i vježbanja. Pansion gostima nudi parkiralište te Internetsku vezu u svim sobama.

Kontakt

 

Pansion Strossmayer, Gornji grad

Pansion Strossmayer nalazi se nadomak glavnom trgu Ante Starčevića i Osječkoj katedrali. Raspolaže s 18 kreveta, a gosti mogu uživati i u ponudi restorana Bischof te kavane Strossmayer. Sve sobe opremljene su hidromasažnom tuš-kabinom i internetskom vezom, a za goste su rezervirana parkirna mjesta.

Rezervacije

 

Pansion Domin, Gornji grad

Pansion Domin nalazi se na 15 minuta hoda do glavnog trga te 20 minuta do kolodvora. Smještaj je moguć u sobama te u apartmanu, a ukupni kapacitet je 8 kreveta. U sklopu pansiona je i restoran te caffe bar. Za goste je osigurano parkirališno mjesto.

Rezervacije

 • Adresa: Ulica Svete Ane 86
 • Web: www.domin.hr 
 • E-mail: info@domin.hr; darko@domin.hr
 • Tel: 098 506 290

 

Prenoćište Perla, Gornji grad

Prenoćište Perla nalazi se u neposrednoj blizini željezničkog i autobusnog kolodvora, udaljeni tek nekoliko minuta hoda od glavnog gradskog trga. Raspolaže s 10 kreveta. Preko puta objekta nalazi se sportska dvorana Zrinjevac, a uz objekt nekoliko popularnih osječkih caffe barova te pekarnica. Ispred objekta postoji mogućnost besplatnog parkiranja 24 sata. U sklopu prenoćišta nalazi se i frizerski salon te beauty centar u kojemu gosti mogu ostvariti popust.

Rezervacije

 • Adresa: Zrinjevac 9a
 • Web: www.bozica.hr   
 • E-mail: perla@bozica.hr
 • Tel: 031 209 020, 098 1866 349

 

Prenoćište Talas, Jug II

Prenoćište Talas se nalazi nadomak južne gradske obilaznice i sportske dvorane Jug Dva. Raspolaže s 16 kreveta. U ponudi je parkiralište za goste. U sklopu objekta je i pekarnica s bogatom ponudom za doručak te trgovina mješovitom robom, a nedaleko objekta je i veći trgovački centar. Linija gradskog autobusa prolazi uz objekt.

Rezervacije

 

Prenoćište Lipe, Jug II

Prenoćište Lipe nalazi se u blizini južne gradske obilaznice, linija gradskog autobusa i tramvaja. Kapacitet smještaja je 8 kreveta. Uz objekt se nalazi frizerski salon.

Rezervacije

 

Prenoćište - hostel Tina, Jug II

Hostel Tina nalazi se u blizini sportske dvorane Jug II i južne gradske obilaznice, 10 km od Zračne luke Osijek i naselja Tenja. Iako registriran kao hostel, ovo prenoćište raspolaže s 14 kreveta smještenim u dvokrevetnm i trokrevetnim sobama. U sobama se nalaze vlastita kupaonica, LCD televizor s digitalnim programima, klima uređaj te pristup bežičnom internetu. U sklopu objekta nalaze se cafe bar, restoran i sala za svečanosti. Uz prenoćište se nalazi besplatni parking za 70 automobila i bicikala uz stalni video nadzor.

Rezervacije

 • Adresa: Ulica Josipa Reihl Kira 112
 • Web: www.amor.hr
 • Facebook: Hostel Tina
 • E-mail: amor.osijek@gmail.com
 • Tel: 031 327 319

 

Prenoćište Helena, Industrijska četvrt

Prenoćište Helena raspolaže s 83 kreveta smještanima u jednokrevetnim, dvokrevetnim, trokrevetnim i četverokrevetnim sobama sa zasebnom ili zajedničkom kupaonicom. Nalazi se u blizini velikog kružnog toka „Đakovština“, nadomak centu grada, autobusnom i željezničkom kolodvoru te s dobrom cestovnom povezanošću s južnom gradskom obilaznicom iz smjera Đakova i Vinkovaca. Blizu objekta nalazi se stajalište tramvaja. U blizini prenoćišta je veliki trgovački centar s podzemnom garažom, a parkiralište uz sam objekt osigurano je za sve goste. U sklopu prenoćišta nalazi se restoran Prehrana. Naši najčešći gosti su sportski klubovi i tvrtke čiji radnici nakon napornog radnog dana traže ugodno mjesto za odmor po prihvatljivoj cijeni.

Rezervacije

 • Adresa: Vinkovačka cesta 2 (adresa parkirališta za automobile i autobuse: Jadranska ulica 1 - nadvožnjak iznad Vinkovačke ceste)
 • Web: www.prehrana.net
 • E-mail: ivana@prehrana.net; info@prehrana.net
 • Tel:031/275 680
 • Mob: 091 461 90 47

 

Prenoćište Lega House, Industrijska četvrt

Gostinjska kuća Lega House nalazi se na zapadnom dijelu grada Osijeka, sjecište triju važnih prometnica (osječke južne obilaznice, državne ceste Sv. Leopolda Bogdana Mandića i autoceste Osijek-Zagreb). Okruženje objekta je mirno jer je uvučeno sa dvorištem, velikim parkingom za  kamione i autobuse uz trgovački centar Avenue Mall. U blizini se nalaze i trgovački lanci Lidl i Interspar. Objekt raspolaže s 10 kreveta, 2 dvokrevetne,1 četvero krevetna i 1 soba za parove te slobodno korištenje kuhinje, dnevne sobe, kupaone i terase. Svaka soba sadrži TV i Wi-Fi. U ponudi je  najam bicikla za bolji provod i užitak gostiju te usluga pranja rublja.

Rezervacije

 

Prenoćište Iguana (Iguana bar), Industrijska četvrt

U blizini južne gradske obilaznice. Kapacitet objekta je 10 kreveta. Uz objekt se nalazi caffe bar i sportsko rekreativni teren za mali nogomet. Dostupnost javnim prijevozom: linija gradskog autobusa br. 3 i 4 za Čepin i Briješće.

Rezervacije

 

Pansion Kod Ruže

Pansion Kod Ruže nalazi se uz Osječanima dobro poznatu pizzeriju Strossmayer u Strossmayerovoj ulici, od glavnog gradskog trga udaljenoj tek 20 minuta hoda. Kapacitet objekta je 15 kreveta. U sklopu pansiona nalazi se besplatan  parking. Smještaj s doručkom nudi gostima klimatizirane jedinice koje uključuju radni stol, sef, TV ravnog ekrana, terasu i vlastitu kupaonicu s tušem. Jedinice imaju garderobu. U noćenju s doručkom svaka jedinica uključuje posteljinu i ručnike. Kontinentalni doručak dostupan je svakog dana u pansionu s uslugom doručka.

Rezervacije: