World Athletics Indoor Tour

 

World Athletics Indoor Tour Bronze "Memorijal Josip Gašparac" - Nastup potvrdili skakači iz 17 zemalja

Osijek će, kroz dva dana (21. i 22. veljače 2023. godine), postati središte svjetske i europske atletike.
Naime, u aletskom tunelu NŠD Gradski vrt održat će se World Athletics Indoor Tour Bronze "Memorijal Josip Gašparac. Organizator, Atletski klub „Slavonija-Žito“ Osijek, navodi da će šesto izdanje Memorijala biti prava senzacija. Za odličnu atmosferu, pobrinut će se vrhunska produkcija s nekoliko video zidova, pratnjom DJ-a i spikera, a natjecateljima će, u ostvarivanju vrhunskih rezultata, pomoći i domaća publika. Prijenos natjecanja uživo (livestream) službeno je potvrđen i od strane Europske atletske federacije s engleskom komentatoricom Hannah England (bivša trkačica na 800m i 1500m), a moći će ga pratiti sve članice Svjetske i Europske atletske federacije.

Zaključena je kompletna startna lista natjecatelja, a dolazak u Osijek je potvrdilo preko 45 atletičarki i atletičara iz čak sedamnaest (17) zemalja (Austrije, Bosne i Hercegovine, Brazila, Bugarske, Hrvatske, Danske, Španjolske, Njemačke, Grčke, Mađarske, Italije, Poljske, Slovenije, Srbije, Švicarske, Švedske i Turske). Oni će, u disciplini skok s motkom, uz naša dva najbolja hrvatska motkaša svih vremena (olimpijca i državnog rekordera Ivana Horvata te državnog prvaka i prvaka Balkana, Ivana Paravca), nastupiti u elitnoj skupini World Athletics Indoor Tour Bronze.

PROGRAM
21. veljače 2023.
14:00 - Skok s motkom grupa B (Žene)
19:30 - Skok s motkom grupa B (Muškarci)
22. veljače 2023.
14:30 - Skok s motkom ELITNA GRUPA (Žene)
18:30 - Skok s motkom ELITNA GRUPA (Muškarci)
21:00 - Proglašenje pobjednika

Natjecanje će, u utorak, 21. 2. 2023. g. s početkom u 14:00 sati, otvoriti GRUPA B - žene, dok će GRUPA B - muškarci nastupati istoga dana u 17:00 sati. Memorijal se nastavlja idući dan, u srijedu 22.2.2023. g., gdje ELITNA GRUPA - žene započinje svoje natjecanje u 14:30 sati, a poslije njih slijedi ELITNA GRUPA - muškarci s početkom u 18:30 sati.

Više informacija

https://www.facebook.com/osijekmeeting

https://www.meetingosijek.com/


Svjetska atletska federacija (World Athletics) dodijelila je tradicionalnom dvoranskom atletskom mitingu „Memorijal Josip Gašparac“ prestižnu titulu World Athletics Indoor Tour Bronze koja ovo natjecanje postavlja među najveće svjetske atletske mitinge. ????

Dobivenom titulom atletsko natjecanje će u Osijek okupiti 20-ak najboljih svjetskih motkaša i motkašica među kojima je već najavljen dolazak Poljaka Piotr Liseka, srebrnog i brončanog sa Svjetskog atletskog prvenstva, zlatnog sa europskog prvenstva, trostrukog pobjednika Dijamantne lige i prvog skakača koji dolazi u Osijek, a čiji je osobni rekord u skoku s motkom preko 6,00m.
Rezultati postignuti na ovom natjecanju u Osijeku bodovat će se za ostvarivanje norme za odlazak na Olimpijske igre te svjetska i europska atletska prvenstva. ????
Uživo prijenos (live streaming) natjecanja službeno je potvrđen i od strane Europske atletske federacije s engleskim komentatorom, a koji će moći pratiti sve članice Svjetske i Europske atletske federacije. Također, dolazak su najavili i čelni ljudi nacionalnih atletskih saveza kao i menadžeri vrhunskih atletičara.

Osijek će kroz dva dana 21. i 22. veljače 2023. godine u atletskom tunelu NŠD Gradski vrt u Osijeku postati središte svjetske i europske atletike, te će osim vrhunskih sportaša privući i velik broj posjetitelja i gledatelja.
⏰ SATNICA DOGAĐAJA:
▪ 21. veljače 2023.
???? 14:00 sati - skok s motkom grupa B (Žene)
???? 17:00 sati - skok s motkom grupa B (Muški)
 
▪ 22. veljače 2023.
???? 14:30 sati - skok s motkom (žene) - Elitna grupa
???? 18:30 sati - skok s motkom (muški) - Elitna grupa