Svjetski kup u gimnastici DOBRO World Cup Osijek

Photo by: Marko Banić

Svjetski Kup u gimnastici DOBRO World Cup Osijek najjednostavnije se može opisati kao spoj vrhunskog sporta i odlične zabave jer to uistinu i jest!

Ovim događajem Osijek svake godine, već čitavo desetljeće, ugosti desetke najboljih gimnastičara i gimnastičarki Europe i svijeta, a mnogobrojni sportski obožavatelji prate njihov put u borbi za osvajanje medalja na još jednoj etapi FIG Svjetskog gimnastičarskog kupa.

U osječkoj areni Gradski vrt, od 10. do 13. lipnja 2021., za medalje će se boriti vrhunski gimnastičari iz svih krajeva svijeta. DOBRO World Cup ujedno je većini sportaša i zadnje ozbiljno natjecanje prije Olimpjiskih igara u Tokiju. Među natjecateljima ponovno će se naći i najbolji hrvatski gimnastičari i gimnastičarke: Ana Đerek, Tijana Korent, Tin Srbić, Filip Uda te naravno, osječki aduti Robert Seligman i Auerl Benović. Ova godina donosi i rekordan broj prijavljenih - oko 500 sudionika i čak 230 sportaša.

Ove, po mnogim stvarima, posebne godine DOBRO World Cup posebno se pobrinuo da se prateći sadržaj u najavi događaja održava sukladno epidemiološkim mjerama. Tako će najava ove godine biti popraćena Vježbanjem na otvorenom koje će voditi Robert Seligman i Aurel Benović, a organizirana je i Najduža Špaga na svijetu u čak šest hrvatskih gradova: Osijek, Zagreb, Čakovec, Split, Zadar i Rijeka.

Najduža Špaga na svijetu održala se 5.6.2021 i okupila najbolje gimnastičare iz gore navedenih gradova. Okupljanje sudionika bilo je u 11.00 sati, a Špaga se formirala u 12.00 sati na Promenadi (Pješački most).

Samo finale natjecanja, za one koji neće sjediti u publici, moći će se uživo pratiti na Hrvatskoj televiziji. Organizatori natjecanja, Hrvatski gimnastički savez zajedno s Gimnastičkim društvom Osijek - Žito, uoči ovog 12. izdanja, ima veliku potporu Turističke zajednice grada Osijeka, Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, tvrtke Žito d.o.o., Zagrebačke banke d.d., Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice te Turističke zajednice Osječko-baranjske županije.

Budite spremni za ovaj gimnastički spektakl i sazjante više na službenoj stranici: osijekgym.com i Facebook stranici DOBRO World Cup Osijek

2021.

Vrijeme održavanja: 10.6.-13.6.2021.

Mjesto održavanja: NŠD Gradski vrt Osijek

Za akreditirane sudionike Dobro World Cup-a Turistička zajednica grada Osijeka pripremila je Nagradni natječaj "Dobro nam je u Osijeku". Pravila Nagradnog natječaja možete preuzeti ovdje: Pravila nagradnog natječaja - Dobro nam je u Osijeku.pdf