Sajmovi struke, stručni skupovi, kongresi

 

Ovdje doznajte više o specijaliziranim sajmovima, stručnim skupovima, kongresima i sličnim društvenim, gospodarskim i znanstvenim događanjima koji predstoje u Osijeku.

Klikom na naziv događanja doznate više o programu.

 

STRUKOVNI SKUPOVI I KONGRESI U HRVATSKOJ GOSPODARSKOJ KOMORI - ŽUPANIJSKOJ KOMORI OSIJEK

01.01.-31.12., ovdje pregledajte programe u organizaciji HGK ŽK Osijek

 

OSJEČKI SAJAM - STRUČNI SAJMOVI TIJEKOM GODINE

01.01.-31.12., ovdje pregledajte stručne sajamske manifestacije tijekom godine u organizaciji tvrtke Osječki sajam. Sajmovi se održavaju na lokaciji Pampas u gradskoj četvrti Retfala.

02.-04.10., 23. OSJEČKI JESENSKI SAJAM sajamska priredba programski obuhvaća poljoprivredu, prehranu, graditeljstvo, stanovanje, zdravlje, ekologiju  s ciljem podizanja regionalne konkurentnosti i održivog razvoja. Osim prezentacije roba i usluga gospodarstvenika, obrtnika, OPG-ova, sajam je  prigoda za prezentaciju i razmjenu iskustava jedinica lokalne samouprave, lokalnih akcijskih grupa, tematskih asocijacija i udruga.

27.-28.11., OSIJEK DRONE EXPO, 3. izdanje sajma "Dronos" u dvorani Gradski vrt donosi novitet iz svijeta dronova i prateće opreme. Organizator: Osječki sajam d.o.o.

27.-28.11., 3. TEHNICOOLUM - SAJAM TEHNIČKE KULTURE sajamski prostor Pampas, od 10 do 19 sati. Više informacija: Osječki sajam d.o.o.

03./2021., 28. OSJEČKI PROLJETNI SAJAM i 22. OSJEČKI OBRTNIČKI SAJAM obje manifestacije Proljetni i Obrtnički sajam održavaju se istovremeno na sajamskom prostoru Pampas. Tvrtka Osječki Sajam organizira najznačajnije sajamske priredbe s programom poljoprivrede i obrtništva naše regije. Pokroviteljstva Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka govore o značaju priredbe na regionalni gospodarski razvoj.

04./2021., SALORI - 17. SAJAM LOVA, RIBOLOVA I TURIZMA i MOTOMOBIL - 21. SAJAM AUTOMOBILA I PRATEĆE INDUSTRIJE Osječki sajam d.o.o. pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka, Hrvatskog lovačkog saveza, Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije  i  Hrvatskog športsko ribolovnog saveza, organizira šesnaestu po redu sajamsku priredbu SALORI 2020., manifestaciju koja svojom veličinom, brojem izlagača i značajem u razvoju lovnog, ribolovnog i kontinentalnog turizma  predstavlja najznačajniju priredbu te vrste u našoj zemlji. Bit će to velika revija i predstavljanje brojnih lovačkih i ribolovnih društava i saveza, uz nezaobilaznu izložbu trofeja, kao i bogatu ponudu opreme i pribora za lov i ribolov. Prikaz mogućnosti seoskog turizma i raznovrsnost ponude gastronomskih specijaliteta naše regije dodatno će obogatiti obilje stručnih, zabavnih i sportskih sadržaja. U sklopu sajma Salori održava se i Sajam automobila i prateće industrije - MOTOMOBIL 2020. Sajam automobila je značajna sajamska priredba koja posjetiteljima pruža mogućnost izravnog susreta na jednom mjestu, s brojnim automobilima, motorima, skuterima, te ponudom i novitetima prateće industrije.

 

5. KONGRES STRUKOVNOG RAZREDA ZA MEDICINSKO-LABORATORIJSKU DJELATNOST (odgođeno zbog epidemija Covid19)

 

04.-07.06., zadovoljstvo mi je pozvati Vas na 5. Kongres Strukovnog razreda za medicinsko-laboratorijsku djelatnost Hrvatske komore zdravstvenih radnika, pod nazivom Medicinsko-laboratorijska dijagnostika u praksi s međunarodnim sudjelovanjem. Kongres će se održati u Osijeku od 4. do 7. lipnja 2020.g. u Hotelu Osijek u samom centru grada. Zajednička večera i druženje organizirat će se u Hotelu Osijek u sklopu kongresnih događanja. Kongres je namijenjen svim djelatnicima medicinsko-laboratorijske dijagnostike kao i svim zainteresiranima koji se bave njezinom primjenom u praksi i u znanstvenim istraživanjima. Teme Kongresa pokrivaju područja medicinsko-laboratorijske dijagnostike iz mikrobiologije, patohistologije i citologije, transfuzijske medicine i imunologije, molekularne dijagnostike, kliničke kemije i hematologije, kontrole kvalitete u medicinskom laboratoriju, intrahospitalne infekcije i POCT. Na studentsku sekciju pozivamo sve zainteresirane studente medicinsko-laboratorijske dijagnostike koji će imati mogućnost prezentirati svoje radove, izmijeniti iskustva, uz stručnu pomoć mentora/mentorice studentske sekcije. SR MLD - HKZR punopravna je članica EPBS-a i IFBLS-a, čiji predstavnici država članica svojim sudjelovanjem daju međunarodni značaj našem Kongresu. Naravno, bit će interesantno s kolegama izmijeniti nova znanja i iskustva u tehnološkim dostignućima u medicinskoj dijagnostici kao i o statusnom napredovanju BLS-a u EU i svijetu. Kao i uvijek, Kongres SR MLD - HKZR ispunit će Vaša očekivanja, te s radošću očekujemo Vaše prijave i dolazak na Kongres. Više informacija potražite kod organizatora Contres projekti d.o.o.

 

 

M&S 2020 CONFERENCE: THE EUROPEAN SOCIETY OF SAFETY ENGINEERS (ESSE)

13.-14.09., venue: Hotel Osijek, Osijek. Conference theme: Information system management and safety. Conference “Management and Safety - M&S” reached 15th edition due to loyal authors and participants and hereby joined the rank of successful traditional and international scientific and professional conferences. The conference has a successful history, and a promising future: human, social and economic aspects of safety, the constant emergence of new risks, and thus the need for effective and preventive measures and forms of protection, and, above all, the need for international cooperation in research and development of safety management. Info: www.european-safety-engineer.org

 

IT KONFERENCIJA: KULEN DAYZ 2020.

09.2020., najveća konferencija o IT inovacijama u istočnoj Hrvatskoj. Informacije: http://www.kulendayz.com/ We like to think of Kulendayz as one of a kind conference. It's all about meeting cool people from IT community, and also technology and business insiders. Enhance your skills with real-life projects, workflows and more. Our style is different; this is a community conference so we are trying to keep talks out of standard conference rooms and speakers out of suits and skirts. With a lot of chalk and talk sessions, networking and open sessions it’s easy for everyone to make this into a useful experience. Concept is simple: 3 conference days, trainings, 6 tracks with 8 sessions, and finally a team building event to sum it all up. Tracks are based on popular IT groups: Developers, Database guys, ITPros, Web developers and Project managers. All sessions are chosen to meet this year hot themes. Our continuing mission: to explore best new techniques, to seek out new tools and new ideas; to boldly go ... oh, just register and see by yourself.

 

WINE OS, FESTIVAL VINA DELICIJA I UGODNOG ŽIVLJENJA 2021.

01./2021., dvorana Gradski Vrt od 15 do 21 sat. Na ovome vinskom sajmu veliki broj vodećih proizvođača vina i delicija iz svih regija Hrvatske i susjednih zemalja svim posjetiteljima pruža priliku da se upuste u otkrivanje novih eno-gastro doživljaja. Na festivalu će se prezentirati i kušati vina, razne delicije, održati seminari i edukativne radionice za poslovne ljude, trgovce, sommeliere, ugostitelje, novinare i sve ljubitelje vina i gastronomije. Šesti WineOS održat će se na čak 1.900 četvornih metara dvorane "Gradski vrt". Značajno povećanje prostora donosi i puno bogatiji program oba dana festivala te, logično, i značajno veći broj izlagačkih mjesta. Posjetitelje će dočekati 90-ak izlagačkih mjesta koja će i vinarima te ostalim izlagačima ponuditi značajno veći komfor nego do sada, budući da će pojedinačni štandovi zauzimati površinu od devet četvornih metara. Osim toga, očekuje nas i velika pozornica na kojoj će se tijekom oba festivalska dana održavati brojne prezentacije i promocije. Jedan će dio dvorane biti rezerviran za restoransku ponudu, a, osim vinara i proizvođača delicija, predstavit će se i proizvođači rakija i craft piva. Ulaznice za festival uskoro će krenuti u prodaju po cijeni od 80 kuna te će ih zainteresirani moći nabaviti u Vinoteci "Vinita" u Strossmayerovoj 21. Na istom će se mjestu prodavati i ulaznice za radionice čiji će raspored biti objavljen krajem studenog, a karte će biti u prodaji početkom prosinca. Više informacija na Facebook stranici: WineOS, na službenoj stranici festivala www.wineos.biz te u vinoteci Vinita.