"Walking Osijek" - odličan turistički video osječkih studenata!

 

„Walking Osijek“ naziv je promotivnog turističkog filma studenata završne godine diplomskog studija na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Video pogledajte na ovome linku.

Vodena vrata, Tvrđa, muzeji, trgovi i parkovi, samo su neke od lokacija na kojima su od proljeća mladi marketingaši snimali svoj promotivni film. Idejna osnova nastala je na nastavi engleskog jezika pod mentorstvom prof. Sande Katavić-Čaušić. Primijetivši kako još ne postoji niti jedan profesionalan video na engleskom jeziku kojim će se Osijek predstaviti stranom tržištu timskim radom htjelo se pridonijeti održivom razvoju zajednice i ispraviti ovu nepravdu za najveći slavonski grad. Kulturna i povijesna baštine, arhitektonska djela i prirodne ljepote grada temelji su održivog razvoja turizma, te se ovim filmom želi ne samo privući strane turiste u naš grad već i aktivno utjecati na promicanje svijesti lokalne zajednice o vlastitoj baštini.

Cijeli projekt primjer je dobre prakse koji afirmira društvenu odgovornost studenata i realiziran je isključivo njihovim volonterskim angažmanom. Nadalje, cilj je dobrobit cijele zajednice, kao i pozicioniranje grada Osijeka na europsku kartu turističkih destinacija.

Kadrove iz zraka i sa tla, kao i kompletnu režiju i montažu potpisuje mladi talentirani orahovački snimatelj i montažer - Matija Pospihalj. Scenarij na engleskom jeziku sastavili su studenti u suradnji s profesoricom i to nakon cjelovitog znanstvenog istraživanja teme. Svi studenti pojavljuju se i u filmu kao glumci i to: Antonio Kursar, Ivan Kovač, Nikolina Džanko, Iva Bilić, Mislav Šljivac, Jelena Knežević, Iva Kreninger i Mirela Čuk.

Kako studij ekonomije pripada interdisciplinarnim granama znanosti, tako u budućnosti ne bi trebale čuditi suradnje studenata ekonomije s drugim granama, a poglavito turizmom. Ovaj film ujedno je i poziv mladim kreativcima za upis na Ekonomski fakultet.

Turistički obilazak Osijeka za brucoše, studente i sve zainteresirane (06.10.)

Sve brucoše pozivamo na turistički obilazak grada uz stručno vodstvo u subotu 6. listopada u 11 sati u Tvrđi u vrijeme Sajma antikviteta (polazak u turističku šetnju gradom, bit će ispred ureda Turističke zajednice na Trgu Sv. Trojstva 5).

Namjera Turističke zajednice grada Osijeka je da ovakva dobrodošlica studentima postane tradicija te će studenti osječkog sveučilišta (i njihovi gosti, prijatelji, obitelji) svake godine na taj način moći upoznati grad u koji su doselili radi studija.