Ulični okršaj tamburaša s Dunava i Drave i sajam na glavnom trgu (21.09.)

 

Zabavimo se prve jesenske večeri u petak 21. rujna na glavnom trgu uz tamburaše s Dunava i Drave iz dva prijateljska grada Novog Sada i Osijeka te gastronomsku ponudu osječkih restorana, pivnica, vinoteka i drugih ugostitelja.

U središtu trga će se, kako je običaj na Osječkoj Ljetnoj Noći, postaviti stolovi kao svojevrsna velika gradska terasa, a na okolnim štandovima se mogu pronaći proizvodi osječkih, slavonskih i baranjskih obrtnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Program tamburaške glazbe na Promenadi i glavnom trgu

  • 18:00 kip Picassa uz Zimsku luku (dravska promenada), Tamburitza Street Battle - ulični tamburaški "okršaj"
  • 19:00 glavni trg, Trg dr. A. Starčevića. Koncertni program na trgu trajat će do 22 sata

"Nek nas svuda prate s pjesmom rujna vina, osam tamburasa s Petrovaradina..." (izvorni tekst: Zvonko Bogdan)

Tamburitza Street Battle“ od 18 sati

Cijele večeri uživat ćemo u nesvakidašnjem glazbenom događaju, svojevrsnoj uličnoj bitci - tamburaškom okršaju osječkih, dravskih i novosadskih tamburaša s Dunava. Projekt Tamburitza Street Battle, dio programa Novi Sad 2021 – Europska prijestolnica kulture, u Osijeku će doživjeti svoje drugo izdanje, nakon siječanjske premijere u Novom Sadu. U uličnoj glazbenoj bitci na potezu Promenade od kipa Picassa pa do Trga dr. Ante Starčevića, sučelit će se domaći Tamburaški sastav Osječki band i Tamburaški orkestar Romanca iz Novog Sada.

Koncept ulične glazbene bitke, odnosno street battlea, posuđen je iz hip-hop i rap glazbene kulture, a osječki i novosadski virtuozi u ovom će eventu pokazati urbano lice tamburaške glazbe. U organizaciji eventa uz Grad Osijek i Turistički zajednicu grada Osijeka sudjeluje Fondacija Novi Sad 2021, organizacija zadužena za provedbu programa Europske prijestolnice kulture.

Fotografije manifestacije Osječka ljetna noć: Ivica Benić