Turistički razgledi grada pješice i tramvajem - Tjedan filantropije (24.-25.09.)

 

TURISTIČKI RAZGLEDI GRADA UZ TJEDAN FILANTROPIJE - ZAKLADA SLAGALICA

24.09., FILANTROPSKA ŠETNJA GRADOM od 17 do 19 sati. Vođeni obilazak šireg središta Osijeka s polaskom iz središta Tvrđe. Gosti će se upoznati s bogatom filantropskom poviješću grada Osijeka te se susresti s nekima od najzanimljivijih filantropa i filantropkinja iz prošlih vremena. Turistički vodič: Tin Kovačević, prof. (turističke ture Golden Slavonia Travel)

25.09., FILANSTROPSKA VOŽNJA TRAMVAJEM od 17 do 19 sati. Vođeni obilazak Osijeka iz gradskog tramvaja, s polaskom s Trga Ante starčevića. Gosti će se upoznati s bogatom filantropskom poviješću grada Osijeka te se susresti s nekima od najzanimljivijih filantropa i filantropkinja iz prošlih vremena. Turistički vodič: Tin Kovačević, prof. (turističke ture Golden Slavonia Travel)

TJEDAN FILANTROPIJE U OSIJEKU 2019. (23.-27.09.)

Tjedan filantropije u Osijeku se već tradicionalno obilježava posljednji tjedan u rujnu, a tijekom tjedna dvije osječke zaklade, Zaklada Slagalica i Zaklada Srce grada Osijeka, organiziraju niz događaja koji imaju za cilj potaknuti građanski aktivizam, solidarnost i ulaganje u razvoj zajednice i društva. Posebni gosti ovogodišnjeg TFOS-a: Fondacija tuzlanske zajednice, Tuzla, Bosna i Hercegovina

Raspored programa TFOS 2019.:

Subota, 21. rujna, 07.30, Trg. Ante Starčevića:
Filantropska akcija „Vozimo za vozač(k)e“
Osječki filantropski dvojac, Igor Toman i Ivica Lenard, ove se godine uključio u program obilježavanja četvrtog po redu Tjedna filantropije u Osijeku. Filantropskom akcijom "Vozimo za vozač(k)e" obići će sedam gradova Osječko - baranjske županije u jednom danu i donirati odvezene kilometre za troškove dvije vozačke dozvole mladima iz Doma Klasje u Osijeku.

Ponedjeljak, 23. rujna od 18 do 20 sati, Galerija Kazamat:
Osijek - Tuzla: Lokalna filantropija - što nas povezuje?
Izložba o povijesti filantropije u Tuzli i Osijeku uz javnu tribinu o aktivnim zajednicama i lokalnoj filantropiji.
Gosti tribine: Fondacija tuzlanske zajednice (Tuzla, BiH)

Utorak, 24. rujna od 17 do 19 sati:
Filantropska šetnja Osijekom
Vođeni obilazak šireg središta Osijeka s polaskom iz središta Tvrđe. Gosti će se upoznati s bogatom filantropskom poviješću grada Osijeka te se susresti s nekima od najzanimljivijih filantropa i filantropkinja iz prošlih vremena.

Srijeda, 25. rujna od 17 do 19 sati:
Treskom kroz filantropiju
Vođeni obilazak Osijeka iz gradskog tramvaja, s polaskom s Trga Ante starčevića. Gosti će se upoznati s bogatom filantropskom poviješću grada Osijeka te se susresti s nekima od najzanimljivijih filantropa i filantropkinja iz prošlih vremena.

Petak, 27. rujna od 18.00 do 22.00 sata,  Ograđeni vrt iza kina Urania i Lumiera, ulaz sa Šetališta kardinala F. Šepera:
FilantrPIJA
FilantroPIJA – dobrotvorni buvljak udruga grada Osijeka u skrivenom dvorištu secesijskog niza uz prigodni glazbeni program lokalnih glazbenih sastava

Više detalja o programu možete pronaći na stranicama zaklade, www.zaklada-slagalica.hr