Festival cvijeća

 

OBAVIJEST: ZBOG PANDEMIJE BOLESTI COVID19 (CORONAVIRUS DISEASE 2019) PREMA SLUŽBENOJ ODLUCI GRADA OSIJEKA OD 13. OŽUJKA 2020., DO DALJNJEGA SE OTKAZUJU ILI ZA DRUGI TERMIN ODGAĐAJU SVA JAVNA DOGAĐANJA.

 

Sljedeći "Festival cvijeća" održat će se drugog vikenda u svibnju 2021. na prostoru Parka kralja Stjepana Držislava u neposrednoj blizini južnog ulaza u stari grad Tvrđu i Doma hrvatske vojske. Lokacija: Google karte

Osječanima je ovaj park poznat i pod nazivom "trg kod Školjke" jer se u njemu nalazi zanimljiva građevina - pozornica u obliku školjke koja će na festivalu cvijeća poslužiti kao mjesto središnjih popratnih, stručnih i zabavnih događanja.

Neka od događanja uz protekli Festival cvijeća Osijek 2019. bila su: turistički obilasci parkova, interaktivni turistički obilasci parkova s potragom za blagom, izložba fotografija vezanih uz festivale cvijeća, koncerti klasične i zabavne glazbe, revija cvijeća, cvjetni kuharski show i još mnogo toga.

Redovan termin festivala cvijeća je drugog vikenda u mjesecu svibnju, a uključuće i sajam cvijeća, cvijetnih i povrtnih presadnica, vrtne opreme i drugih potrepština koje će zadovoljiti svakog vrtlara.

Turistički obilazak parkova u 11 sati (11.05.)

Svake druge subote u mjesecu upoznajte Osijek s licenciranim turističkim vodičem u organizaciji TZ grada Osijeka i partnerskih turističkih vodiča.

Sljedeća besplatna tura starim gradom Tvrđom i okolnim parkovima je u subotu 11. svibnja 2019., s polaskom u 11 sati kod spomenika Hrvatskom domobranu (Umirući vojnik) ispred Doma Hrvatske vojske u Parku kralja Držislava (Tvrđa) u sklopu Festivala cvijeća (11.-12.05.).

Uz sajam koji se održava uokolo osječkog starog grada Tvrđe, možete posjetiti razne druge sadržaje poput koncerata, izložbi i kazališno-plesnih izvedbi na temu cvijeća i biljaka.

Zbog termina održavanja uz omiljeni blagdan svih majki i njihove djece, Majčin dan, iz velike ponude živog i rezanog cvijeća sajam je prilika da pomno odaberete i najljepši poklon.

Natječaj za najljepšu fotografiju Parka kralja Stjepana Držislava (do 30.04.)

Propozicije

  • na fotografiji mora biti prepoznatljivo da se radi o Parku kralja Stjepana Držislava
  • fotografija može biti u boji ili crno-bijela
  • minimalna rezolucija je 300 dpi

Autor fotografije potvrđuje kako se fotografija može izlagati na Festivalu cvijeća Osijek 2019. i svim slijedećim festivalima, odnosno upotrebljavati se za potrebe Grada Osijeka i Turističke zajednice grada Osijeka.

Kategorija

  1. Učenici i studenti
  2. Profesionalni fotografi
  3. Građani

Nagrađeni za 1., 2. i 3. mjesto biti će javno objavljeni na Festivalu cvijeća.

Najbolja fotografija svake kategorije isprintana na alubond podlozi s ispisanim imenom i prezimenom autora bit će izložena na Festivalu cvijeća.

Rok za predaju fotografija: 30.04.2019.

Fotografije slati na e-mail TZ grada Osijeka: tzosijek@tzosijek.hr

Park kralja Držislava ("Park kod školjke"), primjeri fotografija: