Cro Race - World Cycling

 

Pridružite nam se u Osijeku, poznatom gradu biciklista 29.09.2020. na startu međunarodne biciklističke utrke CroRace (ranije Tour of Croatia).

Pozdravite domaće i svjetske bicikliste na početku prve etape od Osijeka. Atraktivna utrka Hrvatskom koja će i ove godine iako pod novim nazivom ipak privući velik broj poznatih svjetskih biciklističkih zvjezda završit će u nedjelju 04. listopada u Zagrebu.

Najljepša sportska razglednica Hrvatske ponovno ide u svijet, CRO Race (ranije poznata kao Tour of Croatia). Organizator utrke je tvrka Top Sport Events, koja je sve ovo pokrenula i dokazala se kroz uspješnu organizaciju svih izdanja toura u protekle četiri godine. Nastavljamo sa šest etapa, koje će obuhvatiti više od tisuću kilometara diljem Hrvatske, a uvrštenje utrke u kalendar Svjetske biciklističke organizacije (UCI) i rang kvalifikacije utrke 2.1 osigurat će da ponovno ugostimo najbolje bicikliste i timove. Vrhunska sportska uzbuđenja i kadrovi Hrvatske biti će emitirani na šest kontinenata svijeta.

Informacije: www.crorace.com

Upoznaj Osijek i okolicu biciklom!

Osijek se nalazi na međunarodnoj biciklističkoj ruti uz Dunav, na putu od Njemačke preko Austrije i Mađarske do Srbije, Rumunjske i Bugarske. Europska biciklistička ruta Euro Velo 6 od Atlanskog oceana do Crnog mora također prolazi kroz grad. U blizini grada prolazi i biciklistička ruta Euro Velo 13, tzv. ruta „željezne zavjese“, te biciklistička ruta uz rijeku Dravu.

S gotovo 40 kilometara biciklističkih staza, posebno izgrađenih ili označenih na prometnicama i nogostupima, grad se s lakoćom može obići „na dva kotača“. Kako upoznati grad i okolicu biciklom, doznajte na linku ovdje.