Zemlja bez granica: Vremeplov - obiteljski kreativni festival (26.-31.08.)

 

Od ponedjeljka do subote, 26. do 31. kolovoza 2019., u Osijek se vraća popularni dječji kreativni festival "Zemlja bez granica", prilika za još jedno opuštanje i zabavu pred početak nove školske godine za cijelu obitelj!

Odvezimo se Vremeplovom u čarobna vremenska razdoblja, maštovite radionice i bogat kulturno-glazbeni program. Doživimo eksploziju kreativnosti i ljepotu umjetnosti, otvorimo um, probudimo dijete u sebi i pošaljimo svoje dijete na put popločan samo maštom i šarenilom!

Kroz inovativne izložbe, igraonice, koncerte, performanse, interaktivne umjetničke i edukativne, sportsko-rekreativne sadržaje predstavljamo pozitivne resurse našeg grada:

Veliki i mali sugrađani, originalni, neobični, vješti i beskrajni, pridružite nam se!

Detaljan program i više informacija možete pronaći na linku: www.zemljabezgranica.com; dodatne informacije na Facebook stranici događaja.

Zaviri u program Zemlje bez granica

Ovogodišnji Vremeplov vodi te u maštovite kutke dječjeg svijeta

Još sitno brojimo dane do najzanimljivijeg obiteljskog festivala u regiji – Zemlje bez granica. Ovogodišnje izdanje festivala donosi maštovit program – 30ak aktivnosti za djecu, mlade i obitelj svoje će mjesto pronaći u Perivoju kralja Tomislava (Parku kulture) od 26. do 31. kolovoza.  

Pod manifestacijskim nazivom Vremeplov zaključiti ćemo ljeto u najkreativnijem okruženju, a najmlađi i njihovi roditelji uživati će u pregršt radionica, prezentacija, performansa i glazbenih nastupa zanimljivih inozemnih i domaćih umjetnika.

Veliko otvorenje Zemlje bez granica počinje u ponedjeljak, 26. kolovoza od 17 sati velikim viteškim turnirom za djecu, a nakon toga Medieval trio odvest će sve posjetitelje u zanimljivu glazbenu priču. Radionice za najmlađe održavat će se tijekom cijelog tjedna, od utroka do petka u prostoru Parka kulture, a petak i subota rezervirani su za velik broj performansa i prezentacija. Detaljan program potražite na službenim stranicama Festivala.

Tijekom tjedan dana Park kulture postat će bezgranična zemlja koja putuje kroz vremeplov istražujući najmaštovitije kutke dječjeg svijeta. Prijave za radionice još uvijek su ovorene, a sve informacije možete potražiti na službenim stranicama Udruge Breza i Zemlje bez granica. Osim toga, želite li postati djelom kreativnog tima i tako saznati sve detalje o Zemlji bez granica, prijave za volontere otvorene su do 18. kolovoza, a klikom na prijavnicu postajete član najzanimljivjeg volonterskog tima u gradu.

Požurite s prijavama i vidimo se na Zemlji bez granica!

O projektu "Zemlja bez granica"

Udruga za rad s mladima Breza od 2004. godine provodi međunarodni pedagoški i kulturni projekt „Zemlja bez granica“ kojem je cilj poticanje stvaralaštva, kreativnosti, neformalne edukacije djece putem umjetnosti, interkulturlnog dijaloga, povezivanja i zajedništva. „Zemlja bez granica“ se održala obrađujući različite teme, a okupila je preko 400 umjetnika, pedagoških voditelja, 200 kreativaca raznih struka, 700 volontera i 30.000 djece i mladih te je postala poznati brend grada Osijek i Osječko-baranjske županije. Ovaj jedinstveni projekt najveća je volonterska inicijativa u našem gradu koja nastoji uključiti posebne, maštovite, inovativne sugrađane svih generacija.