BikeOS – biciklistički festival uz razgled grada biciklima (24.08.)

 

Grad Osijek, Turistička zajednica grada Osijeka i Tržnica d.o.o. Osijek u suradnji s partnerima 24.08.2019. od 18 sati organiziraju Urbani bike festival Osijek – BikeOS.

Programi vremenski i lokacijski paralelni s BikeOS-om ovog puta bit će rekreativna utrka Sunset Run te spust luft-madracima niz Dravu, Gumiranje.

Osnovni motiv za organizaciju festivala je činjenica da građani grada Osijeka prednjače u korištenju bicikala kao prijevoznog sredstva. Grad Osijek je sa preko 50 km biciklističkih staza kroz cijeli grad stvorio preduvjete da Osijek postane glavni biciklički grad u regiji. U gradu Osijeku se trenutno prodajom i servisiranjem bicikala bavi nekolicina tvrtki, aktivno je nekoliko biciklističkih udruga koje promoviraju vožnju bicikala iz više aspekata (rekreacija, sport, zdrav život) a i prometna policija se aktivno uključuje u edukaciju o sigurnoj vožnji biciklima. Ovim projektom cilj nam je još bolje prezentirati i povezati sve sudionike u jedan zajednički događaj koji će se održavati nekoliko puta godišnje.

Lokacija: Copacabana (Kopika) plaža uz Dravu; Vrijeme: od 14 do 21 sat.

Turistički razgled Osijeka biciklima započet će u 20 sati, s polaskom kod Skate Parka uz kupalište Copacabana. Turistički vodič bit će već dobro poznati bike-vodič Tin Kovačević.

BikeOs Olimpijada

Urbani bike festival je zamišljen kao dinamičan i zabavan projekt na kojem se svi zainteresirani sugrađani mogu aktivno uključiti u „BikeOS OLIMPIJADU“ od 18 sati na kojoj će moći provjeriti svoje biciklističko znanje, spretnost u vožnji, vještinu popravka bicikla te test “jeste li znali” vezan za sadržaje iz područja turizma i turističkih znamenitosti grada na Dravi. Za prvih 100 sudionika osigurane su posebne BikeOS majice i prigodne nagrade za najbolje natjecatelje po disciplinama a glavna nagrada za pobjednika BikeOS olimpijade je bicikl.

Više informacija o BikeOs festivalu potražite na linkovima

KORISNE INFORMACIJE ZA BICIKLISTE U OSIJEKU I OKOLICI