Osječka ljetna noć - treća od tri zabavne večeri u centru grada (24.08.)

 

Zadnjeg petka u mjesecu lipnju, srpnju i kolovozu održavaju se „Osječke ljetne noći“ s nizom događanja na gradskim ulicama i trgovima, glazbom, performansima, gastronomskom ponudom. U ovo vrijeme gradsko središte, posebice glavni trg i obala rijeke Drave, živnu po uzoru na poznata slična događanja na Jadranskoj obali.

Treća ljetna noć održat će se u petak 24. kolovoza 2018. (iznimno predzadnji petak u mjesecu). Službeno otvorenje manifestacije je u 17 sati, a koncertni program na glavnom gradskom trgu, Trg dr. Ante Starčevića, započinje oko 20:30 sati i traje sve do ponoći.

Ponuda na glavnom trgu uključuje kućice s gastronomskom ponudom osječkih restorana, pivnica, vinoteka i drugih ugostitelja. U središtu trga će se postaviti stolovi kao svojevrsna velika gradska terasa, a na okolnim štandovima se mogu pronaći proizvodi osječkih, slavonskih i baranjskih obrtnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Prema dobrom višegodišnjem običaju, zadnja ljetna noć ponovo će biti u znaku piva jer za nekoliko dana započinju veliki osječki dani piva, poznati pod nazivom Dani prvog hrvatskog piva (05. do 09. rujna). Zato na velikoj gradskoj terasi na glavnom trgu potražite pivo Osječke pivovare kao i piva malih craft pivara iz Osijeka i Slavonije.

Gastronomsko-sajamski i koncertni program na Trgu dr. A. Starčevića provodi se u organizaciji Turističke zajednice i Grada Osijeka.

In Da Sofa

Uz program na trgu, tu je i pregršt ostalih događanja širom Gornjeg grada gdje se kao i do sada posebno ističe događaj In Da Sofa - zemlja funka, svojevrsni popularni "pop-up" lounge bar, u organizaciji kreativne agencije Adverta. Lokacija: Prolaz Matice Hrvatske (dvorišni prostor između Korza i Blok centra, ulaz s Korza od strane Hotela Central) Početak događanja je u 17 sati, a završetak oko 02 ujutro.

Plesnjak "Čagica" u vinskom baru Vinska Mušica (Korzo)

Špu Feniks vas poziva na plesnjak "Čagica" u petak, 24.08.2018.godine, s početkom u 20:00 sati, u vinskom baru Vinska Mušica na osječkom Korzu. Ulaz je naravno besplatan. Čagamo na tri floora (našem popularnom Korzu, u samome lokalu i u vrtu Vinske mušice). Pridružite nam se na plesnjaku gdje ćete od našeg DJ-a i brojne vesele plesne ekipe na poklon dobiti samo ljubav i gibajmo se vibru. Party koji će istovremeno pobuditi ugodu i energiju, razbacati vaše nogice i bokove vamo-tamo uz najnovije plesne hitove, vruće latino ritmove i nezaboravne osamdesete i devedesete idealan su izbor za ludi i otkačeni noćni provod. Bit će to najposebniji, najveseliji, najglasniji, najplesniji i najluđi plesni party koji se ne propušta! Zaboravimo da živimo u današnjem užurbanom i materijalnom svijetu - poklonimo jedni drugima najdragocjenije darove na svijetu - ljubav, osmijeh i ples. Gibajmo se i dobro nam došli! Dodatne informacije: Vinski bar Vinska Mušica

Programi tijekom druge ljetne noći, petak 24. kolovoza održavaju se na više lokacija u središtu grada (Gornji grad):

 • 16:00 – 18:00, turistički obilazak Gornjeg grada na biciklima s licenciranim vodičem (početna/završna točka kod „jedra“ na Trgu Slobode)
 • 17:00 – 00:00, "velika gradska terasa", kućice restorana, pivnica i vinoteka te obrtnički štandovi na glavnom trgu (Trg dr. A. Starčevića)
 • 17:00 – 02:00, In Da Sofa, „pop-up“ lounge bar, zabavni program (prolaz Matice Hrvatske, od ulaza u Hotel Central na Korzu)
 • 19:00 – 20:00, nastup Glazbene škole Franje Kuhača  Program nastupa Glazbene skole Franje Kuhaca.pdf (Vrt Jagode Truhelke, između Korza Vijenca Paje Kolarića)
 • 20:00 – 21:00, glazbeni nastup klape Zrinski, Osijek (Prolaz Franje Krežme, između Korza i Trga Slobode)
 • 20:00 – 01:00, plesnjak "Čagica", vinski bar Vinska Mušica (Korzo)
 • 20:30 – 00:00, večernji koncert zabavne glazbe Lyra Band, na Trgu dr. A. Starčevića (glavni trg)

Zanimljiv paralelni program: „BikeOs“, festival biciklizma i opreme, održava se na obližnjem Trgu Slobode od 17 do 21 sat.

Ponuda ugostiteljskih kućica na Trgu dr. Ante Starčevića:

 1. Pivovara Legionar; craft pivo iz Osijeka
 2. Pivovara Dvije Krigle; craft pivo Hepburn iz Županje
 3. Steak and Wine House „Domin“; jela od mesa, steak odresci
 4. Pivnica Fabrique, craft pivo i pivska jela
 5. Osječko pivo
 6. Boso, roštilj
 7. Bljesak; fast food, sokovi, pivo
 8. Bukić; fast food
 9. Trampolin; fast food, lepinje langošice
 10. Obrt Slavonska duša; langošice i fritule
 11. Udruga Samaritanac; „Kürtőskalács“ - dimnjak kolač, kolač s ražnja

Ponuda obrtničkih štandova na Trgu dr. Ante Starčevića:

 1. BZ Donji grad, Vladimir Flatscher; dimljeni suhomesnati proizvodi, peciva, kolači
 2. BZ Donji grad, Vladimir Flatscher; dimljeni suhomesnati proizvodi, peciva, kolači
 3. Obrt Gitini kolači, Hargita Podravac; domaći kolači i peciva
 4. OPG Novaković; sok od aronije
 5. OPG Gašić; sirevi
 6. OPG Proizvodi od lavande
 7. OPG Dješka; med
 8. OPG Dubravka Gici; med
 9. OPG Završki, kupinovo vino
 10. Obrt Vedrana; suveniri
 11. Obrt Nada Poljak; nakit
 12. OPG Vakanjac, Beli Manastir, prirodni sapuni
 13. Obrt Šećerko; šećerna vuna, kokice
 14. Obrt Tea Rašić, šećerna vuna, kokice

Fotografije: Osječka ljetna noć, program na glavnom trgu. Autor: Ivica Benić