2. Panonski folklorni festival 2019. - glazba i ples (do 25.06.)

 

Od 22. do 25. lipnja 2019. posjetite „Panonski folklorni festival“ na prostoru ispred secesijskog zdenca na Šetalištu kardinala Franje Šepera (promenada uz Dravu i Zimsku luku). Svake večeri nastupit će ansambli koji njeguju hrvatski koreografirani folklor, iz četiri hrvatske folklorne zone te gosti iz inozemstva.

U organizaciji Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka i HKUD-a “Osijek 1862.” okupit će se sedam ponajboljih Ansambala koji njeguju hrvatski koreografirani folklor, na 2. “Panonskom folklornom festivalu”! Uz folklorne ansamble posjetitelji će moći vidjeti i dvije izvorne folklorne skupine, i Akademski tamburaški orkestar “Strossmayer”.

Kroz četiri festivalske večeri predstavit će se: Folklorni ansambl Centra tradicijske kulture Varaždin, KUD Metković, FA Zagreb Markovac, Folklorni ansambl Broda, KUD Tena Đakovo, Kud Šumari Vinkovci i HKUD “Osijek 1862.” te izvorne skupine Kud “ˇŠokadija” Stari Mikanovci i Kud “Šokadija” iz Strizivojne.

Nakon koncerta u noćnim plesnim radionicama “Drmeži, valceri i polke” i “Kola, poskočice i truse” posjetitelji će moći naučiti plesne korake i zaplesati zajedno sa članovima ansambla koji će voditi radionicu.

Za završetak festivala uz Dan državnosti članovi 25. lipnja, članovi HKUD “Osijek 1862.” pripremaju koncertni vokalno instrumentalni program ploveći brodom, nizvodno, rijekom Dravom sve do željezničkog mosta.

Svi programi započinju u 21:00 sat na prostoru ispred secesijskog zdenca na Šetalištu kardinala Franje Šepera. U slučaju lošeg vremena program će se održati u “Esseker centru” u Šamačkoj ulici nedaleko Trga Ante Starčevića u središtu Osijeka.

Program

Svi koncerti održavaju se na ljetnoj pozornici kod secesijskog zdenca „Pejačević“ na Šetalištu kardinala Franje Šepera (na Promenadi uz Dravu, između Zimske luke i pješačkog visećeg mosta).

Dodatne informacije:
Panonski folklorni festival, službena Facebook stranica
Turistička zajednica Osječko-baranjske županije
Osječko-baranjska županija - Upravni odjel za kontinentalni turizam
HKUD „Osijek 1862“, kulturno-umjetničko društvo