ReArt Festival - umjetnost, kreativnost i zabava (30.06.-01.07.)

 

Dragi ReArtovci,

dobrodošli u našu šumsku priču 2018. godine koja vam otkriva umjetnosti, kreativnosti i zabavu na jedan potpuno drukčiji način. Naime, ovogodišnja tema ReArt festivala govori o slavenskoj mitologiji i priči „Regoč“  naše spisateljice Ivane B. Mažuranić. Slavenska mitologija u ReArtu ove je godine povezana sa šumom i prirodom, jer su prema vjerovanjima starih Slavena šuma i stabla bila mjesta na kojima su obitavala razna bića. Inspiraciju mitologijom i šumom naša spisateljica Ivana je utjelovila u svoje umjetničko djelo Priče iz davnine. Na ovaj način i mi želimo umjetnički oživjeti i osvijestiti  prekrasnu i najstariju šumu u našem Perivoju kralja Tomislava, „botaničkom vrtu“ u Osijeku.

ReArt festival, otkrivanjem novog mjesta i umjetničkim intervencijama stvara fantaziju i neobičan susret svih nas s veselim i raznolikim bićima mitologije. Spoj s umjetničkim djelima će služiti za daljnju pozitivnu inspiraciju. Bliski susret s Regočem, vilom Kosjenkom i ostalim dobrim bićima poput vila ili vilenjaka doživjet ćemo u parku, nadomak Tvrđe.

ReArt festival će ove godine predstaviti nove i stare kreativne izlagače, preko dvadeset likovnih umjetnika kroz izložbe na otvorenom, kao i  zastavice stvorene kroz likovni pogled djece. Uz ulične performere, radionice, glazbenike, glumce, u ReArtovu ambijentu predstavit ćemo i ostale predavače, entuzijaste i kreativce. Sada već po 8. put stvorit ćemo ponovnu sinergiju umjetnosti i raznolikosti, mjesto međunarodne, kreativne suradnje i energije vođeni „zelenim“ i šumskim ReArt omotačem našega Grada.

S programom izlazimo uskoro, a na vama je da u pozitivnoj i veseloj energiji pratite naše stranice, sudjelujete s nama u stvaranju i oživljavanju ReArta i dođete 30.6. i 1.7. u šumu Perivoja kralja Tomislava i doživite zelenu čaroliju na potpuno drugačiji način.

Suradnici: Udruga Slama, Plesni studio Shine, Umjetnička akademija u Osijeku-kazališni odsjek, Škola primijenjenih umjetnosti i dizajna, UNIKOM Osijek, Grad Osijek, Ante-Mate i drugi.

Organizator: Udruga PLANTaža i suradnici

Informacije i program:
ReArt Festival, službena stranica
Program festivala, stranica