Ljeto u Osijeku - pregled većih festivala i događanja (do 31.08.)

Proljetni dio sezone događanja u Gradu na Dravi bio je iznimno bogat događanjima, a sada nam slijedi dugo vruće ljeto s gotovo jednakim brojem zanimljivih manifestacija!

Pogledajte što vas sve očekuje u naredna tri mjeseca kako biste na najbolji način planirali posjet Osijeku i okolici, prelijepom kraju Hrvatske uz dvije velike rijeke Dravu i Dunav!

Za vaš ljetni posjet Osijeku zavirite i u Osječke pakete za razne akcije na smještaj i noćenja, te škicnite u Osječki tanjur i počasite se kakvim prigodnim menijem!

 

VELIKA DOGAĐANJA U OSIJEKU TIJEKOM LJETA 2018.:

Ova i ostala, manja, događanja pratite klikom na izbornik s tematski poredanim događanjima na naslovnoj web stranici Turističke zajednice grada Osijeka www.tzosijek.hr

SRPANJ

07.07. SAJAM ANTIKVITETAsajam antikviteta i domaćih proizvoda na Trgu Svetog Trojstva u starom gradu Tvrđi. Dio događanja je besplatni turistički obilazak uz potragu za blagom!

do 12.07. OSJEČKO LJETO KULTURE - u dvotjednoj manifestaciji planiran je niz visokokvalitetnih programa iz područja kazališne, glazbene i koncertne, likovne, književne, plesne, filmske i novomedijske umjetnosti. Otvorenje ljeta kulture bit će popraćeno predstavom u dvorištu Hotela Central na Trgu dr. Ante Starčevića u Gornjem gradu.

14.07. VEČER VINA I UMJETNOSTI - u subotu, 14. srpnja od 18 sati u prostoru Kazamata i Vodenih vrata u osječkoj Tvrđi ponovno vraća se ona noć kada vino u kombinaciji s umjetnošću pretvara nebo iznad grada u veliko platno, a mi, pogurani tim čarobnim spojem uz pomoć dobre volje i pozitive ispisujemo još jednu prekrasnu priču koju ćemo poslati u svemir. Mantra koju proteklih 5 godina ponavljamo još jednom stupa na scenu i spomenute subote, druga ovogodišnja Večer vina & umjetnosti postaje naša zen zona u kojoj si neopterećeno možemo dozvoliti da vino bude naš upravljač.

28.07. DRUGA OSJEČKA LJETNA NOĆ - „ljetne noći“ su manifestacija s nizom događanja na gradskim ulicama i trgovima, glazbom, performansima, gastronomskom ponudom. Na glavnom trgu bit će kućice s ponudom osječkih restorana, a u središtu trga će se postaviti stolovi kao svojevrsna velika gradska terasa. Cijeli događaj začinit će koncert domaćeg pop-rock benda.

Fotografija: Osječka ljetna noć, program na glavnom trgu. Autor: Ivica Benić

KOLOVOZ

04.08. SAJAM ANTIKVITETAsajam antikviteta i domaćih proizvoda na Trgu Svetog Trojstva u starom gradu Tvrđi.

24.-26.08. FARMSHOW I DRŽAVNO NATJECANJE U ORANJU - sportska zračna luka Osijek - Čepin. Svake godine na 16 županijskih natjecanja natječe se preko 200 orača, od kojih su najveći broj mladi poljoprivrednici. Hrvatska udruga za organizaciju natjecanja orača i Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba glavni su partneri u organizaciji državnog, ali i županijskih natjecanja u oranju. Ministarstvo poljoprivrede podržava natjecanje u oranju kao vodeću ruralnu manifestaciju u Lijepoj našoj. Natjecanje u Osijeku biti će izlučno natjecanje za 66. Svjetsko natjecanje u oranju u SAD-u 2019. godine. Više informacija kod organizatora: Hrvatska udruga za organizaciju natjecanja orača i Osijek Farm Show.

31.08. TREĆA OSJEČKA LJETNA NOĆ - „ljetne noći“ su manifestacija s nizom događanja na gradskim ulicama i trgovima, glazbom, performansima, gastronomskom ponudom. Na glavnom trgu bit će kućice s ponudom osječkih restorana, a u središtu trga će se postaviti stolovi kao svojevrsna velika gradska terasa. Gastronomski naglasak prve ljetne noći bit će na ponudi osječkih pivara, a cijeli događaj začinit će koncert domaćeg pop-rock benda.

…a zatim stiže Jesen u Osijeku

Veseli gradski događaj, treća ovogodišnja „Osječka ljetna noć“ 31. kolovoza ujedno je i neslužbeni kraj ljetnih događanja u Osijeku. Iako je ljeto na zamaku, to nikako ne znači prestanak „vrućih“ gradskih manifestacija. Tako vas već tijekom rujna i listopada očekuju: UFO – Urban fest Osijek, Dani prvog hrvatskog piva, Mali Oktoberfest, a pred vratima su zatim i WineOs te Advent u Osijeku!

Fotografija u naslovu "Osijek, plaža na Dravi", autor Josip Bando

Fotografija "Dani prvog hrvatskog piva", Osječka pivovara d.d.