Drugi dio ljeta u Osijeku - pregled većih festivala i događanja (do 31.08.)

 

Prvi dio ljetne sezone događanja u Gradu na Dravi bio je iznimno bogat događanjima, a sada nam slijedi drugi dio, finale vrućeg ljeta s novim zanimljivim manifestacijama!

Pogledajte što vas sve očekuje tijekom kolovoza kako biste na najbolji način planirali posjet Osijeku i okolici, prelijepom kraju Hrvatske uz dvije velike rijeke Dravu i Dunav!

Za vaš ljetni posjet Osijeku zavirite i u Osječke pakete za razne akcije na smještaj i noćenja, te škicnite u Osječki tanjur i počasite se kakvim prigodnim menijem!

 

VELIKA DOGAĐANJA U OSIJEKU DO KRAJA LJETA 2018.:

Ova i ostala, manja, događanja pratite klikom na izbornik s tematski poredanim događanjima na naslovnoj web stranici Turističke zajednice grada Osijeka www.tzosijek.hr

Fotografija: Osječka ljetna noć, program na glavnom trgu. Autor: Ivica Benić

KOLOVOZ

04.08. SAJAM ANTIKVITETAsajam antikviteta i domaćih proizvoda na Trgu Svetog Trojstva u starom gradu Tvrđi.

24.-26.08. FARMSHOW I DRŽAVNO NATJECANJE U ORANJU - sportska zračna luka Osijek - Čepin. Svake godine na 16 županijskih natjecanja natječe se preko 200 orača, od kojih su najveći broj mladi poljoprivrednici. Hrvatska udruga za organizaciju natjecanja orača i Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba glavni su partneri u organizaciji državnog, ali i županijskih natjecanja u oranju. Ministarstvo poljoprivrede podržava natjecanje u oranju kao vodeću ruralnu manifestaciju u Lijepoj našoj. Natjecanje u Osijeku biti će izlučno natjecanje za 66. Svjetsko natjecanje u oranju u SAD-u 2019. godine. Više informacija kod organizatora: Hrvatska udruga za organizaciju natjecanja orača i Osijek Farm Show.

24.08. TREĆA OSJEČKA LJETNA NOĆ - „ljetne noći“ su manifestacija s nizom događanja na gradskim ulicama i trgovima, glazbom, performansima, gastronomskom ponudom. Na glavnom trgu bit će kućice s ponudom osječkih restorana, a u središtu trga će se postaviti stolovi kao svojevrsna velika gradska terasa. Gastronomski naglasak prve ljetne noći bit će na ponudi osječkih pivara, a cijeli događaj začinit će koncert domaćeg pop-rock benda.

…a zatim stiže Jesen u Osijeku

Veseli gradski događaj, treća ovogodišnja „Osječka ljetna noć“ 24. kolovoza ujedno je i neslužbeni kraj ljetnih događanja u Osijeku. Iako je ljeto na zamaku, to nikako ne znači prestanak „vrućih“ gradskih manifestacija. Tako vas već tijekom rujna i listopada očekuju: UFO – Urban fest Osijek, Dani prvog hrvatskog piva, Mali Oktoberfest, a pred vratima su zatim i WineOs te Advent u Osijeku!

Fotografija u naslovu "Osijek, plaža na Dravi", autor Josip Bando

Fotografija "Dani prvog hrvatskog piva", Osječka pivovara d.d.