Dunav Art Festival - glazba i umjetnost blizu Osijeka (29.-30.06.)

 

Datumi održavanja Festivala u Erdutu i Vukovaru su 22. i 23.lipnja, a u Baranji i Iloku 29. i 30.lipnja. Program u Erdutu odvija se na prostoru Erdutskih vinograda d.d., u Baranji u Kompleksu muzeja Batinske bitke, a u Iloku u dvorcu Odescalchi (stari Gornji grad).

Dunav Art - Festival „koji teče i spaja“ povezuje Vukovar, Baranju, Ilok i Erdut te Osijek u jedinstveni umjetnički doživljaj koji u hrvatsko Podunavlje donosi vrhunsku glazbu te istodobno promiče vrijednosti kulturne baštine, vinskog i gourmet bogatstva te približava podunavske zemlje Hrvatskoj.

Dunav Art Festival promiče vrijednosti koje Hrvatska, kao podunavska zemlja, ima u tim područjima.

Okupljanje posjetitelja uz kvalitetan jazz, etno i klasičnu glazbu te uz probrana jela temeljena na sastojcima Podunavlja i vina podunavskih zemalja sasvim je sigurno veliki potencijal za turistički razvoj Hrvatskog Podunavlja.

Želja organizatora je snažno podržati politiku regionalnog razvoja s konkretnim projektom koji ima za cilj brendirati hrvatsko Podunavlje kao jedinstvenu turističku, kulturnu te vinsku i gourmet destinaciju.

Hrvatsko Podunavlje je od 29. lipnja do 01. srpnja 2017. godine postalo središtem održavanja jedinstvenog festivala glazbe, enologije i gastronomije – prvog DunavArt Festivala. Nadmašujući sva očekivanja, prvo izdanje DunavArt Festivala okupilo je više od 10.000 posjetitelja koji su na tri lokacije kroz tri dana uživali u čaroliji ovog kraja.

Posjetitelji

U bogatom kulturno - umjetničkom programu te u vinskoj i gourmet ponudi najviše uživa ekonomski stabilna skupina, a ovaj je događaj velikim dijelom usmjeren upravo njima. Oni su urbani, poslovni, financijski neovisni i "open minded" ljudi koji cijene kvalitetnu ponudu kulturno umjentičkih događanja te osobe koji žive ubrzanim i urbanim načinom života, a koje vrijeme namijenjeno sebi žele iskoristiti na najbolji mogući način.

Posjetitelji koji su posjetili DunavArt Festival očarano su i u velikom broju promatrali svaki kutak festivala na Dunavu, za kojeg su zaslužni njegovi pokretači Miran Hadži - Veljković i Zlatko Petrović - Pajo, poznati kao Kraljevi ulice, a koji su već dobro poznati po organizaciji Međunarodnog uličnog festivala Cest is d' Best. Istu perspektivu vide i u ovoj manifestaciji koju nakon ovogodišnjeg uspjeha, žele proširiti na što više podunavskih zemalja, a uz Baranju i Erdut, Vukovar vide u središtu cijelog festivala, dok im budući planovi uključuju Ilok koji će već sljedeće godine doći na kartu DunavArta koji će 2018. godine obilježiti svoje drugo izdanje s vrhunskom ponudom glazbe, vina i hrane s hrvatskog Podunavlja!

Više informacija o programu potražite na Facebook stranici Dunav Art Festivala