Osijek Craft Beer Festival - praznik zanatskog pivarstva (04.05.)

 

Četvrti Osječki Craft Beer Festival u Sunčanoj ulici, kod kušaonice piva „Gajba“ u subotu 4. svibnja 2019., od 12 sati do ponoći – morate biti dio ove velike pivske zabave „malih“ pivara!

Na ulazu preuzmite festivalsku čašu te prošećite Sunčanom ulicom i kušajte zanatska piva iz Hrvatske i Europe. Upoznajte vlasnike pivovara i njihove kuhare, doznajte kako je nastalo pivo koje vam se najviše svidjelo te uz malo pomoći, ukoliko vam je kao pivskom-šmekeru potrebna, istražite koje sve okuse i mirise sadrži vaša čaša piva.

Na Craft Beer Festivalu 2019. predstavit će se 25 pivara s 50 vrsta piva. Uz osječke male pivare Beckers i Legionar, neke od craft pivovara čija piva ćete moći kušati su: Valens, Slawoner, Bošnjak, Black Hat, Dvije krigle, Međimurski lepi dečki, Dark horse, Primarius, Hotch Potch, Slavonica, Križevačka pivovara i druge...

I gastronomska ponuda pivskih specijaliteta i okusa koji prate pivo ispunit će sve vaše želje, a u samoj kušaonici piva Gajba možete isprobati preko 150 vrsta Craft piva iz Osijeka, Slavonije i Hrvatske te cijeloga Svijeta i poslušati osobna iskustva pivara.

Festival će biti popraćen koncertima benda The Red Roosters s početkom u 20 sati te glazbom DJ-a Vule i Omer koji će vas zabavljati dok uživate u okusima piva.

Foto: Davor Kibel, Glas Slavonije

Više informacija kao i popis izlagača u pivskim kućicama doznajte na Facebook stranici događaja Osijek CRAFT BEER Festival.

Zašto Craft Beer Festival u Osijeku?

Globalna craft pivska revolucija pokorila je svijet, a hrvatski pivoljupci postali su njezini aktivni ambasadori, posebno grad Osijek koji ima bogatu pivsku povijest i tradiciju. I ovaj festival je prilika da stanovnici grada Osijeka i naši gosti i posjetitelji upoznaju proces proizvodnje i kuhanja zanatskog piva, ali i da kušaju široku paletu okusa i mirisa kvalitetnih, domaćih i inozemnih, craft piva. Osijek Craft Beer Festival ponovno će staviti grad Osijek u zabavno-turističko središte regije, a uz promociju grada Osijeka kao pivarskog grada, obogatit će turističku i gastronomsku ponudu te probuditi središte grada. Također, potaknut ćemo razvoj slavonskih mini pivovara (gotovo polovina izlagača je iz Slavonije), a tako i poduzetništva, ali i poljoprivrede.

Ovaj veliki pivski događaj u svibnju, Dani piva u rujnu koje gosti nazivaju „najvećim slavonskim svatovima“, Mali Oktoberfest u listopadu te ponajprije tradicija pivarstva još od 1664., pokazuju da Osijek zaista je „hrvatski glavni grad piva“!

Dodatne informacije o Osijek Craft Beer Festivalu 2018. potražite na sljedećim web mjestima: