3. Osijek Craft Beer Festival - dani zanatskog pivarstva (04.-05.05.)

3. Osječki Craft Beer Festival u Sunčanoj ulici, kod kušaonice piva „Gajba“ u petak 4. i subotu 5. svibnja, od 14 sati do ponoći – morate biti dio ove velike pivske zabave „malih“ pivara!

Na ulazu za samo 20 Kuna preuzmite festivalsku čašu te prošećite Sunčanom ulicom i kušajte zanatska piva iz Hrvatske i stranih mikro pivovara iz Europe i Amerike. Upoznajte vlasnike pivovara i njihove kuhare. Naučite nešto o proizvodnji i kuhanju piva.

Gastronomska ponuda pivskih specijaliteta i okusa koji prate pivo ispunit će sve vaše želje. U kušaonici piva Gajba možete isprobati preko 150 vrsta Craft piva iz Osijeka, Slavonije i Hrvatske te cijeloga Svijeta i poslušati osobna iskustva pivara.

Festival će biti popraćen koncertima benda The Red Roosters i Kandžija i Gole Žene te glazbom DJ-a Inspektormaska, Sheepatz i Omke koji će vas zabavljati dok uživate u okusima piva.

Foto: Davor Kibel, Glas Slavonije

Više informacija kao i popis izlagača u pivskim kućicama doznajte na Facebook stranici događaja Osijek CRAFT BEER Festival.

Pivovare

Program

Glazba

Olimpivske igre

Zašto Craft Beer Festival u Osijeku?

Globalna craft pivska revolucija pokorila je svijet, a hrvatski pivoljupci postali su njezini aktivni ambasadori, posebno grad Osijek koji ima bogatu pivsku povijest i tradiciju. I ovaj festival je prilika da stanovnici grada Osijeka i naši gosti i posjetitelji upoznaju proces proizvodnje i kuhanja zanatskog piva, ali i da kušaju široku paletu okusa i mirisa kvalitetnih, domaćih i inozemnih, craft piva. Osijek Craft Beer Festival ponovno će staviti grad Osijek u zabavno-turističko središte regije, a uz promociju grada Osijeka kao pivarskog grada, obogatit će turističku i gastronomsku ponudu te probuditi središte grada. Također, potaknut ćemo razvoj slavonskih mini pivovara (gotovo polovina izlagača je iz Slavonije), a tako i poduzetništva, ali i poljoprivrede.

Ovaj veliki pivski događaj u svibnju, Dani piva u rujnu koje gosti nazivaju „najvećim slavonskim svatovima“, Mali Oktoberfest u listopadu te ponajprije tradicija pivarstva još od 1664., pokazuju da Osijek zaista je „hrvatski glavni grad piva“!

Dodatne informacije o Osijek Craft Beer Festivalu 2018. potražite na sljedećim web mjestima: