Uskrs u Osijeku 2018. (24.03.-02.04.)

 

Uskrs u Osijeku 2018. kao i posljednjih nekoliko godina središnja je proljetna manifestacija u Osijeku koja nas vodi bliže najvećem kršćanskom blagdanu Uskrsu.

Programi su raznoliki, a najatraktivniji će kao i ranijih godina biti uskrsni sajmovi domaćih proizvoda, veseli Uskrsni tramvaj, veliko uskrsno gnijezdo s ogromnim pisanicama i zekani s poklonima za djecu, popularni Motozeke.

Atmosferu s Uskrsnog sajma pogledajte u videu ovdje.

 

Klikom na link doznajte više o programima koji traju od 24. do 31. ožujka:

24.03., ŠARANA JAJA BOJAMA GRADA Uskrsni sajam i program predstavljanja uskrsnih blagdanskih običaja Hrvata, Nijemaca, Srba, Mađara i drugih nacionalnih skupina građana Osijeka. Lokacija je kao i do sada Trg dr. Ante Starčevića, glavni trg.

27.03.-02.04., USKRSNI TRAMVAJ u dane pred Uskrs s glavnog trga će u vožnju gradom polaziti veseli Uskrsni tramvaj. Od 27. do 31. ožujka te na Uskrsni ponedjeljak (2. travnja), svako dijete će uz kupljenu kartu po 11 kuna dobiti poklon Kinder jaje i ulaznicu za Zoološki vrt. Posebno ukrašen Uskrsni tramvaj svakog će poslijepodneva voziti na liniji 1 (Višnjevac - Zeleno polje). Na Veliku subotu isti tramvaj će voziti na liniji 3 (glavni trg-kolodvor) te će u njemu biti priređena prigodna predstava za djecu, baš kao što je to u popularnom Božićnom tramvaju. Detaljan vozni red i program pogledajte na stranici GPP-a, na Facebooku ili na plakatu pri dnu ove stranice.

31.03., ZEKIN GRAD I NAJVEĆE USKRSNO GNIJEZDO Trg dr. Ante Starčevića (glavni trg) tijekom Uskrsa bit će ukrašen najvećim uskrsnim gnijezdom s velikim pisanicama u organizaciji agencije Osijek Danas. Na Veliku Subotu će se održati Uskrsni sajam domaćih proizvoda i rukotvorina, a za djeci će najzanimljiviji biti zabavni park i mnoštvo veselih igara. Uskrsno gnijezdo s velikim pisanicama će na trgu biti od Velikog petka do Uskrsnog ponedjeljka.

31.03., MOTOZEKE oko podneva će na trg doći tradicionalna povorka motocikala Moto kluba Osijek, poznati kao Motozeke. Oni će svu okupljenu djecu darivati poklonima za Uskrs.

Fotografije su preuzete iz arhive TZ Osijek i s portala Osijek News.