Zdravstveni turizam: klaster „Pannonian Health“

 

Klaster zdravstvenog turizma Pannonian Health javno je predstavljen 2018. godine.

Riječ je o Udruzi za razvoj zdravstvenog turizma koja u ovome trenutku okuplja niz članova različitoga zdravstvenog, turističkog i gospodarskog profila, a čiji je osnovni cilj razvoj i promocija grada Osijeka i regije istočne Hrvatske kao nove destinacije medicinskoga turizma.

Zaokružen i cjelovit zdravstveno-turistički proizvod čini niz medicinskih usluga, od dentalne medicine, oftalmologije do kirurških i anestezioloških zahvata (Poliklinika za kirurgiju i anesteziologiju Lege Artis, Oftalmološka poliklinika dr. Balog, Dentalni centar Čes, Ordinacija dentalne medicine Saša Đukić, dr. dent. med), kao i medicinskoga zračnoga prijevoza (tvrtka Air Pannonia) te rehabilitacije (Lječilište Bizovačke toplice).

Za potrebe smještaja i odmora za vrijeme zdravstvenog tretmana tu su i članice Sobe Maksimilijan i vinarija Svijetli dvori. Dodatne usluge ostalim članicama klastera nude i tvrtke Centar instrukcija Edukos te Ofir i Betaware iz područja informatike za IT i tehničku podršku.

Sve članice klastera, odnosno ponudu u turizmu i zdravstvenim uslugama pogledajte ovdje.

Aktivnosti Klastera zdravstvenog turizma bit će unaprjeđenje zdravstvene zaštite ljudi i kvalitete života te unaprjeđenje ukupne ponude i usluga u turizmu regije, brendiranju regije i promicanju tradicionalnih vrijednosti.

U ponudi je jeftinija, ali kvalitetnija medicinska usluga, uz turistički doživljaj istočne Hrvatske i njezinih popratnih sadržaja. Pri tome je naglasak na maksimalnom iskorištavanju potencijala niza zanimljivih i atraktivnih destinacija i sadržaja na ovom području, kao što su rijeke Drava, Dunav i Sava, Vučedol, Ergela lipicanaca u Đakovu, osječka Tvrđa, parkovi prirode Kopački rit i Papuk, Bizovačke toplice, obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva, biciklističke staze kroz Baranju i mnogo toga drugoga, kao i manifestacije poput Đakovačkih vezova, Vinkovačkih jeseni, Slama Land art festivala, Pannonian Challengea i drugih.

Uključenje novih članova u klaster

Uvjeti za članstvo su prevedena web stranica na njemački i engleski jezik kako bi potencijalni klijenti mogli razmotriti ponudu. Ako web stranica i ostali promo materijal nije u startu preveden, postoji vrijeme prilagodbe koje nova članica ima. Također je važno da članovi tima govore njemački i engleski jezik, te da se tvrtka može svrstati u kategoriju kao što su medicina, prijevoz, smještaj, ugostiteljstvo, edukacija, te ostali zabavni sadržaj.

Klaster je otvoren i za sve koji svojim oblikom i djelovanjem ne mogu izravno pridonijeti radu udruženja, ali žele podržati ovu ideju kao partneri koji podržavaju projekt zdravstvenog turizma Slavonije i Baranje. Na suradnju se pozivaju i sve turističke agencije koje vide svoj interes u zdravstvenom turizmu.

Kontakt

Fotografije preuzete s web stranice Klastara Pannonian Health