7. Fišijada „Geza Gudlin“ - najluckastija u Podunavlju! (19.01.)

 

Najpopularnije i najveselije osječko natjecanje u kuhanju omiljenog domaćeg jela, fiš-paprikaša, održat će se u starom gradu Tvrđi, Ulica Kamila Firingera (ispred kultnog tradicijskog restorana "Slavonska Kuća"), u nedjelju 19. siječnja 2020. s početkom u 11 sati.

I ove godine se očekuje preko 100 ekipa za kuhanje. Sudionici dosadašnjih fišijada bili su mahom viđeniji predstavnici svijeta glazbe, estrade, športa, prosvjete, gospodarstva, politike...

U sjećanje na tragično i prerano preminulog legendarnog osječkog ugostitelja Geze Gudlina, učitelja svim kuharima iz Slavonske Kuće, a po uzoru na njegov način života „svima svega i sve naopako“, nastavlja se tradicija.

Restoran krčma „Slavonska kuća“ svim natjecateljima osigurava ribu, začine, tijesto, kruh, drva i vino, a natječu se za titulu „Najgori fiš“. „Časni sud“ za ocjenjivanje najgoreg fiša te ministrant pobrinut će se da sve bude regularno, kao i inače.

Iako se na ovome neobičnom natjecanju u kuhanju omiljenog Osječkog, Slavonskog i Baranjskog tradicijskog jela od ribe službeno nagrađuje onaj "najgori", to nipošto ne znači da će posjetitelji ostati uskraćeni kušanja odličnog, taman koliko treba ljutkastog fiš paprikaša.

Ranija izdanja fišijade okupile su redovito oko 80 ekipa i 2000 - 3000 posjetitelja, koje je uz miris dima, paprike i ribe zabavljalo nekoliko veselih tamburaških sastava.

Više informacija možete dobiti od organizatora Tomislava Barića, vlasnika restorana „Slavonska Kuća“, na info telefon: 031 36 99 55.

Informacije o ovoj te s prethodnih fišijada potražite i na Facebook stranici restorana Slavonska Kuća.

Na portalu OsijekNewsTV pogledajte prilog s vesele fišijade 2020. i uvjerite se da "Gezinu Fišijadu" i narednog siječnja morate posjetiti!

Fotografije preuzete s Facebook stranice restorana Slavonska Kuća