Silvestrovo i doček Nove godine u Osijeku (31.12.)

 

Na Silvestrovo ili Staru Godinu na glavnom trgu vas očekuje Dječji doček Nove godine prije podne, a navečer - Zvonko Bogdan, Detour, klizanje i VJ Laser. Ne propustite niti tradicionalno kupanje osječkog „Čovjeka tuljana“ točno u podne (12:00) u hladnoj Zimskoj luci!

Kao veliko finale ovogodišnje manifestacije Advent u Osijeku njegovi organizatori su, u suradnji s Gradom Osijekom, pripremili dvije zanimljive i atraktivne novogodišnje proslave koje će na Silvestrovo i u novogodišnjoj noći ponovno oživjeti središte grada.

U nedjelju (31. prosinca) od 11 do 13 sati na Trgu Pape Ivana Pavla II., kod adventske pozornice ispred Osječke Katedrale bit će organiziran dječji doček Nove godine. Svi roditelji pozvani su da dovedu svoje mališane koji će uz glazbu koju će im puštati DJ Max, balone, dječji šampanjac i, naravno, odbrojavanje simbolično prvi u Osijeku ući u novu 2018. godinu. 

U večernjim satima na prostoru cijelog Adventa u Osijeku odvijat će se „prava“ novogodišnja proslava, koja će biti zanimljiv spoj urbanog i tradicijskog, a u tu svrhu bit će postavljene čak dvije pozornice na dva susjedna trga. Na onoj glavnoj, adventskoj pozornici ispred Katedrale oko 22:30 sati zasvirat će i zapjevati bard starogradske glazbe Zvonko Bogdan zajedno sa svojim tamburašima. Njihov koncert trajat će do ponoći, kada će im se pridružiti gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić, i uz zdravicu šampanjcem, okupljenim građanima čestitati novu 2018. godinu.

Oko petnaest minuta nakon ponoći na scenu će stupiti sve popularnija zagrebačka skupina Detour koja će sve posjetitelje zabavljati svojim hitovima do 2 sata ujutro. Druga, manja pozornica će biti postavljena na Trgu Ante Starčevića. Tamo će puna četiri sata, od 22 sata do otprilike 2 sata ujutro, puštanjem glazbe posjetitelje – osobito one na kružnom klizalištu koje će biti otvoreno - uveseljavati osječki Video-jokej - VJ Laser pjesmama i  projekcijama, u Osijeku ponovno vrlo popularnih hitova 80-ih, na velikom video zidu.

I tijekom novogodišnje proslave ulaz na  klizalište stoji 10 kuna, a jednaka je cijena i za najam klizaljki. Organizatori pozivaju građane da se u što većem broju odazovu ovim jedinstvenim programima.

Radno vrijeme Božićnog sajma u subotu, na Silvestrovo i u novogodišnjoj noći

  • subota, 30. prosinca – Božićni sajam i klizalište na glavnom trgu rade od 10 sati do ponoći
  • nedjelja, 31. prosinca i noć na 1. siječnja – Božićni sajam i klizalište otvoreni su od 10 do 14 sati te od 22 sata do 2 sata ujutro

 

PROGRAM DOČEKA NOVE GODINE NA GLAVNOM TRGU (31.12.)

Dječja Nova godina – Trg Sv. Oca Ivana Pavla II (trg uz Osječku Katedralu)
11:00, podjela zastavica i kartonskih naočala mallim sugrađanima, program DJ Maxa – disko zabava
11:15, dolazak maskote i podjela Bobi flipsa
11:45, Denis Šimić – animacija, zafrkancija i dječji smijeh
11:59, odbrojavanje do podneva (dječje ponoći)
12:00, puštanje 1000 podnih balona i 500 balona u zrak, ispucavanje konfeta uz čestitke djeci dogradonačelnice Žane Gamoš i zdravicu dječjim šampanjcem
12:10 – 13:00 glazbeni program uz DJ-a

Središnji program dočeka – Trg Sv. Oca Ivana Pavla II (trg uz Osječku Katedralu)
21:00, glazba
22:30, nastup Zvonka Bogdana
00:00, odbrojavanje do ponoći. Vatromet uz čestitke gradonačelnika Ivana Vrkića i njegovih zamjenika Borisa Piližote i Žane Gamoš
00:04, novogodišnji valcer uz vatromet
00:10 – 02:00 nastup grupe Detour

Trg dr. Ante Starčevića (glavni trg)
22.00 – 02:00 VJ Laser (hitovi 80-ih na velikom video zidu)

 

Silvestrovski „frizerski“ tramvaj

Gradski prijevoz putnika (GPP) vas pozivamo da im se pridružite u Silvestarskom tramvaju na Staru Godinu, te sudjelujete u najluđem iznenađenju koje za naše sugrađane već tradicionalno, priređuju Gradski prijevoz putnika d.o.o. i Studio Sofija. Više informacija potražite na web stranci GPP-a.

Vozni red tramvaja i autobusa na Staru i Novu Godinu

Informacije o tramvajima i autobusima kojima ćete iz svakog dijela grada lako i sigurno doći na veliki doček Nove godine na glavnom gradskom trgu, kao i vozni red tijekom blagdana, potražite na web stranici GPP-a.

 

Naslovna fotografija: manifestacija "Advent u Osijeku"

Fotografija ispod: kupanje Osječkog Čovjeka Tuljana i prijatelja u 12 sati na Silvestrovo, u Zimskoj Luci