24. Lampioni za dan Grada Osijeka (01.12.)

 

"Lampioniada", lijepa osječka predbožićna tradicija uoči dana proslave Dana grada Osijeka (2. prosinca), održat će se u petak 1. prosinca. I ove godine događaj je u organizaciji Turističke zajednice Grada Osijeka, Društva pedagoga tehničke kulture Osijek, Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka, Muzeja Slavonije, Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka i to po 24. put.

Sve osnovne škole s područja grada Osijeka, Centar za odgoj i obrazovanje Ivan Štark Osijek, Prosvjetno-kulturni centar Mađara u RH, Osijek te Centar tehničke kulture Osijek uključili su se u izradu lampiona. Deset najljepših lampiona osnovne škole dostavljaju u Dom tehnike, nakon čega će biti izloženi u prostorijama Muzeja Slavonije.

Uz prigodan program, svečano otvaranje, te proglašenje najboljih radova izložbe na zadane teme, održat će se u petak 01. prosinca 2017. u 16 sati u Muzeju Slavonija (zgrada Glavne straže) na Trgu Svetog Trojstva 2.

Lampioni će se ocijeniti i nagraditi prema temama:

Nakon proglašenja najboljih radova ispred Muzeja Slavonija formirat će se svečana dječja povorka koja će s upaljenim lampionima (koje će dobiti od organizatora) krenuti prema Trgu Ante Starčevića gdje će oko 17:30 sati biti organizirano podizanje zastave grada Osijeka i program otvorenja Adventa u Osijeku sa svečanim paljenjem lampica na gradskom božićnom drvcu.