WineOs - Festival vina, delicija i ugodnog življenja (01.-02.12.)

 

WineOs festival vina, delicija i ugodnog življenja održat će se po četvrti put 1. i 2. prosinca 2017. u centru Osijeka u prostoru Esseker centra gdje će veliki broj vodećih proizvođača vina i delicija iz svih regija Hrvatske i susjednih zemalja pružiti priliku svim posjetiteljima da se upuste u otkrivanje novih eno-gastro doživljaja.

U prostoru Esseker centra, površine od oko 800m2, okupit će se više od 70 izlagača, proizvođača i trgovaca vinom i gastronomskim delicijama.

Na festivalu će se prezentirati i kušati vina, razne delicije, održati seminari i edukativne radionice za poslovne ljude, trgovce, sommeliere, ugostitelje, novinare i sve ljubitelje vina i gastronomije.

Dio događanja ovogodišnjeg festivala bit će i ocjenjivanje kulena, omiljene slavonske dimljene kobasice, te njegovo sljubljivanje s vinima Graševinom i Frankovkom, dok će program započeti i dan ranije, točnije večer uoči otvorenja kada će u najboljem restoranu Hrvatskog Podunavlja, u "Muzeju Okusa" u paviljonu Gradski vrt biti održana gala večera na kojoj će chefovi nekoliko osječkih restorana pripremati slijedove jela te ih uz najbolje hrvatske sommeliere sljubljivati uz odabrana vina. Večera je otvorena za javnost uz cijenu od 390 KN po osobi uz obveznu rezervaciju.

Program WineOs festivala u Esseker centru 1. i 2. prosinca trajat će od 15 do 21 sat, a cijena ulaznice od 50 KN uključivat će vinsku čašu i brošuru - vodič kroz ponudu i program festivala.

Više informacija na Facebook stranici: WineOS 2017, na službenoj stranici festivala www.wineos.biz te u vinoteci Vinita.