Dobro World Cup

 

Sljedeći Dobro World Cup - gimnastički svjetski kup zbog situacije s epidemijom bolesti Covid19, održat će se u za sad ne potvrđenom novom terminu u sportskoj dvorani Gradski vrt u Novom gradu/Sjenjaku.

Popratni zabavni gastro, vinski i glazbeni festival Feel Good Weekend trenao se održati će se 19. i 20. lipnja 2020. u parku Kralja Petra Krešimira IV. kod Sokolskog doma u Gornjem gradu, ali je također odgođen.

Dobro World Cup - gimnastički svjetski kup postao je zaštitni znak Osijeka, a svake godine tijekom svibnja u sportskoj dvorani Gradski vrt iznova okuplja svjetsku gimnastičku kremu!

Dobro World Cup - gimnastički svjetski kup (ranije poznat kao Grand Prix Osijek „Žito“ Challenge Cup), cijenjeno međunarodno gimnastičko natjecanje koje slavi sportsku tradiciju započetu sredinom 19. stoljeća.

Uz odlična sportska natjecanja u ženskoj i muškoj konkurenciji, „Dobro World Cup“ bogat je i popratnim događanjima poput koncerata i sportsko-rekreacijskih natjecanja za posjetitelje.

Koliko je Osijek priznat kao omiljeni grad svjetskih gimnastičara pokazuju rekordni brojevi prijavljenih zemalja za natjecanje. U Osijek su do sad pristizali gimnastičari i gimnastičarke iz više od 30 zemalja: Austrija, Belgija, Bjelorusija, Brazil, Bugarska, Kolumbija, Cipar, Češka, Dominikanska Republika, Finska, Velika Britanija, Njemačka, Hong Kong, Mađarska, Irska, Izrael, Italija, Kazahstan, Litva, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugal, Rumunjska, Južna Afrika, Rusija, Slovenija, Srbija, Slovačka, Ukrajina i Venezuela i drugih.

U društvu veselog Gymija

Omiljeni lik na osječkom gimnastičkom spektaklu je maskota Gymi, simpatična kuna rođena 13. rujna 2013. godine. U gimnastiku se zaljubio kada je kao beba kuna slučajno ušao u sportsku dvoranu Gradski vrt za vrijeme natjecanja…

Informacije
Facebook: OSjeti gimnastiku
Organizator: www.osijekgym.com