Craft Beer Festival

 

OBAVIJEST: ZBOG PANDEMIJE BOLESTI COVID19 (CORONAVIRUS DISEASE 2019) PREMA SLUŽBENOJ ODLUCI GRADA OSIJEKA OD 13. OŽUJKA 2020., DO DALJNJEGA SE OTKAZUJU ILI ZA DRUGI TERMIN ODGAĐAJU SVA JAVNA DOGAĐANJA.

 

Sljedeći Craft Beer Festival održat će se u novom, za sad ne poznatom terminu.

Gastronomska ponuda pivskih specijaliteta i okusa koji prate pivo ispunit će sve vaše želje. U kušaonici piva Gajba možete isprobati preko 150 vrsta craft piva iz Osijeka, Slavonije i Hrvatske te cijeloga Svijeta i poslušati osobna iskustva pivara. Festival je popraćen koncertom i glazbom DJ-a koji vas zabavljaju dok uživate u okusima piva. Ovaj "urbani" pivski događaj u svibnju, te koncepcijski drukčiji "veliki" Dani piva u rujnu koje gosti nazivaju i „najvećim slavonskim svatovima“, pokazuju da Osijek zaista jest „hrvatski glavni grad piva“!

Zašto craft beer festival u Osijeku?

Globalna craft pivska revolucija pokorila je svijet, a hrvatski pivoljupci postali su njezini aktivni ambasadori, posebno grad Osijek koji ima bogatu pivsku povijest i tradiciju još od 1664. godine. Ovaj festival je prilika da stanovnici grada, naši gosti i posjetitelji upoznaju proces proizvodnje i kuhanja zanatskog piva, ali i kušaju široku paletu okusa i mirisa kvalitetnih, domaćih i inozemnih, craft piva. Craft Beer Festival, Osijek pretvara u zabavno-turističko središte regije, a uz promociju Osijeka kao pivarskog grada, obogaćuje turističku i gastronomsku ponudu te prije ljetnih odmora još jednom oživljava središte grada. Također, organizatoru je namjera potaknuti razvoj slavonskih mini pivovara (gotovo polovina izlagača je iz Slavonije), poduzetništva i poljoprivrede.

Mali Oktoberfest (sljedeći datum održavanja: 05.10.2019.)

Od listopada 2017. organizatori Osijek Craft Beer Festa vođeni ljubavlju prema domaćem pivu pokrenuli su i manifestaciju Kleines Oktoberfest in Osijek (Mali Oktoberfest u Osijeku). Ovaj je događaj kombinacija tradicionalne proslave pripadnika Njemačke nacionalne manjine u Osijeku i sljubljivanja Bavarske pivske i gastronomske kulture sa Slavonskom "dušom" uz prezentaciju piva s münchenskog Oktoberfesta te osječkih i slavonskih craft pivara. Više o osječkom Oktoberfestu doznajte ovdje.

Informacije
Facebook: Osijek Craft Beer Festival
Organizator: Kušaonica piva „Gajba“

Fotografija uz tekst
Izvor: Glas Slavonije, dnevne novine
Autor: Davor Kibel