Filmska Runda, revija hrvatskih kratkih filmova (26.-28.05.)

 

Od 26. do 28. svibnja Filmska Runda, revija hrvatskih kratkih filmova, u produkciji neprofitne umjetničke organizacije Teatar To Go ove godine održava se po drugi puta. Tijekom tri revijalna dana očekuje vas pregršt kratkih filmova nastalih u profesionalnim, nezavisnim i studentskim produkcijama.

Uz glavni i popratni filmski program, radionice i DJ-e nakon projekcija, ove godine predstavljamo i Fokus program u kojem ćemo kroz radionice, panel i analizu predstaviti ovogodišnju filmsku profesiju u fokusu - scenaristiku. Više informacija doznajte ovdje i Rundajte s njima!

Zašto "Filmska runda"?

Marta, Ana, Ines i Dalija četiri su prijateljice koje su se nakon nekoliko godina profesionalnog iskustva u filmskoj produkciji i stvaralaštvu odvažile pokrenuti trodnevnu reviju kratkih filmova u Osijeku, proširivši ju i na cjelogodišnji program edukativnih radionica i projekcija u kojima se potiče promišljanje i stvaranje filmova te se predstavljaju budući mladi filmski autori. Nimalo lak zadatak. ali ih čini neizmjerno sretnima kao i publiku koja je 2016. godine prvi put s njima okrenula RUNDU filmskih "kratkiša" u Osijeku te od tada zajedno raspravljaju, gledaju i stvaraju filmove. Svake godine kreativnim razmišljanjem pridružuju se i vrijedne glave i ruke profesionalnih suradnika i volontera s čijim se vještinama RUNDA zavrti u potpunosti!

Umjetnička organizacija Teatar to go djeluje na podrućju suvremenog kazališnog stvaralaštva i audiovizualne djelatnosti kroz produkciju umjetničkih projekata i kulturnih manifestacija.