Osijek Grand Prix - Žito Challenge Cup (20.-21.05.)

 

Gimnastički Grand prix postao je zaštitni znak Osijeka, a od 20. do 21. svibnja 2017. u sportskoj dvorani Gradski vrt ponovno će okupiti svjetsku gimnastičku kremu!

Grand Prix Osijek „Žito“ Challenge Cup, cijenjeno međunarodno gimnastičko natjecanje koje slavi sportsku tradiciju započetu sredinom 19. stoljeća.

Uz odlična sportska natjecanja u ženskoj i muškoj konkurenciji, „Žito Challenge“ bogat je i popratnim događanjima. Ovoga puta to su vježbanje na otvorenom i najduža špaga na svijetu. Vježbanjem na otvorenom pokušat će se pokazati laicima osnove gimnastičkih elemenata. Špaga koja spaja lijevu i desnu obalu Drave do sada je neviđena u svijetu, a njoj će prisustvovati mnoštvo osječkih klubova i građana-rekreativaca čime će se ujediniti sportska scena grada.

Koliko je Osijek priznat kao omiljeni grad svjetskih gimnastičara pokazuje rekordni broj prijavljenih zemalja za nadolazeći događaj. U Osijek tako dolaze gimnastičari i gimnastičarke iz čak 31 zemlje: Austrija, Belgija, Bjelorusija, Brazil, Bugarska, Kolumbija, Cipar, Češka, Dominikanska Republika, Finska, Velika Britanija, Njemačka, Hong Kong, Mađarska, Irska, Izrael, Italija, Kazahstan, Litva, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugal, Rumunjska, Južna Afrika, Rusija, Slovenija, Srbija, Slovačka, Ukrajina i Venezuela.

U društvu veselog Gymija

Omiljeni lik na osječkom gimnastičkom spektaklu je maskota Gymi, simpatična kuna rođena 13. rujna 2013. godine, a u gimnastiku se zaljubio kada je kao beba kuna slučajno ušao u dvoranu Gradski vrt za vrijeme Osijek Grand Prixa… Tko je Gymi, doznajte ovdje.

Kontakt organizatora:

Web stranica: http://osijekgym.com
Web kontakt: http://osijekgym.com/kontakt
Facebook stranica: https://www.facebook.com/OsjetiGimnastiku