Večer vina i umjetnosti (12.05.)

 

U subotu 12. svibnja, od 18 sati do ponoći, u gradskim zidinama u Tvrđi (Kazamat/Vodena Vrata) održat će se tradicionalna manifestacija "Večer vina i umjetnosti", dio događanja Dani vina i turizma 2017.

Turistička zajednica Osječko-baranjske županije i ove godine, organizira sajam vina iz vinogorja u Podunavlju, Baranji, Feričancima i Našicama te Đakovštine, a moguće je kušati vina i drugih hrvatskih i europskih vinogorja.

 

 

IX. DANI VINA I TURIZMA (06.05.)

Turistička zajednica Osječko-baranjske županije i ove godine, u subotu 6. svibnja, organizira sajam tradicijskih proizvoda s naglaskom na vina iz vinogorja u Podunavlju, Baranji, Feričancima i Našicama te Đakovštine, a moguće je kušati vina i drugih hrvatskih i europskih vinogorja.

Za tu priliku ulice starog grada Tvrđe pretvaraju se u vinski grad, a Trg Sv. Trojstva tada od milja možemo zvati „Vinskim trgom“ (u prošlosti se trg kratko vrijeme i nazivao „Weinplatz“). Vinski sajam održava se paralelno uz tradicionalni Sajam antikviteta (on se održava svake prve subote u mjesecu).

Program u subotu 6. svibnja:
09:00, otvorenje sajma na Trgu Sv. Trojstva i u okolnim ulicama
12:30, degustacija fiš-paprikaša i čobanca na livadi kod Bastiona na promenadi uz Dravu

Izlagači zainteresirani za nastup 06. svibnja mogu se javiti u TZ Osječko-baranjske županije do 28. travnja. Kontakt: web: www.visitosijekbaranja.com, e-mail: info@tzosbarzup.hr, tel.: 031 214 852, privremena adresa: Županijska 4 (zgrada matičnog ureda u dvorištu Županijske palače)

Večer vina i umjetnosti (12.05.)

Popularna popratna manifestacija „Večer vina i umjetnosti“ ovaj put će se održati nekoliko dana kasnije, u petak 12. svibnja., u 18 sati u Kazamatima uz gradske zidine (Tvrđa).