Pivska gozba u Osijeku (06.05.)

 

2. Osječki Craft Beer Festival u Sunčanoj ulici, kod kušaonice piva „Gajba“ u subotu 6. svibnja od 12 do 24 sata, od podneva do ponoći – morate biti dio ove velike pivske zabave „malih“ pivara!

Prošećite Sunčanom ulicom i kušajte zanatska piva domaćih i stranih mikro pivovara. Upoznajte vlasnike pivovara i njihove kuhare. Naučite nešto o proizvodnji i kuhanju piva uz radionicu "Udruge Panonski Pivarski Sindikat".

Gastronomska ponuda pivskih specijaliteta i okusa koji prate pivo ispunit će sve vaše želje. U kušaonici piva Gajba možete isprobati preko 150 vrsta Craft piva iz Osijeka, Slavonije i Hrvatske te cijeloga Svijeta i poslušati osobna iskustva pivara. Festival će biti popraćen koncertom i glazbom DJ-a koji će vas zabavljati dok uživate u okusima piva. Više informacija kao i popis izlagača u pivskim kućicama doznajte na Facebook stranici događaja Osijek CRAFT BEER Festival. Ovaj veliki pivski događaj u svibnju, te Dani piva u rujnu koje gosti nazivaju i „najvećim slavonskim svatovima“, pokazuju da Osijek zaista je „hrvatski glavni grad piva“!

Zašto Craft Beer Festival u Osijeku?
Globalna craft pivska revolucija pokorila je svijet, a hrvatski pivoljupci postali su njezini aktivni ambasadori, posebno grad Osijek koji ima bogatu pivsku povijest i tradiciju. I ovaj festival je prilika da stanovnici grada Osijeka i naši gosti i posjetitelji upoznaju proces proizvodnje i kuhanja zanatskog piva, ali i da kušaju široku paletu okusa i mirisa kvalitetnih, domaćih i inozemnih, craft piva. Osijek Craft Beer Festival ponovno će staviti grad Osijek u zabavno-turističko središte regije, a uz promociju grada Osijeka kao pivarskog grada, obogatit će turističku i gastronomsku ponudu te probuditi središte grada. Također, potaknut ćemo razvoj slavonskih mini pivovara (gotovo polovina izlagača je iz Slavonije), a tako i poduzetništva, ali i poljoprivrede.

Kako će izgledati festival 2017.?
Na Festivalu ćemo predstaviti 20-ak pivovara s približno 50 vrsta/stilova piva. A uz domaće pivare na Festivalu će gostovati i dvije pivovare iz susjedstva – austrijski Bevog Brewery i Pivnica Tron iz Srbije. Svi zainteresirani imati će priliku educirati se o načinu proizvodnje piva, ali i dogovoriti suradnju, te uživati u pivskom ručku, festivalskom gulašu (baranjskom perkeltu), roštilj kobasicama i BBQ burgerima, naravno uz već spomenutu CRAFT PIVU iz FESTIVALSKIH ČAŠA koje će pružiti potpuni užitak pivskih mirisa i okusa po prigodnoj cijeni od 20 kn.

Što donosi festivalska čaša?
Za samo 20 kuna postat ćete vlasnik Festivalske čaše koja, osim što će poslužiti kao sjajan suvenir i dar, pružit će mogućnost potpunog užitka u najboljim pivima. Koliko? Festivalska čaša nema ograničenja, ali savjetujemo umjerenost! Posebno posjetiteljima koji tek upoznaju svijet craft piva.


PROGRAM: Sunčana ulica – otvoreni prostor

12h - početak

 • otvaranje festivala, gradonačelnik Ivan Vrkić toči prvo pivo
 • predstavljanje proizvođača craft piva, oko 20 pivovara s približno 50 vrsta/stilova piva.
 • gastro: pivski ručak, roštilj kobasice i BBQ burger

od 12 do 20h – glazbena podloga

 • DJ Sheepatz i Cupo

od 14h – gastro kutak

 • Festivalski gulaš na baranjski (perkelt)

od 20 do 24h - KONCERTI

od 20h – gastro kutak

 • pečenje kobasica na vatri

 

PROGRAM: Dvorište Kušaonice piva Gajba, Sunčana 3

od 13 do 20h - radionica

 

PROGRAM: Kušaonica piva Gajba, Sunčana 3

od 12 do 24h

 • točenje i prodaja internacionalnih craft piva iz Hrvatske, Engleske, Škotske, Njemačke, Belgije, Italije, Francuske, Austrije, Češke, Srbije, SAD-a...

od 20h - predavanje

 • Tko o čemu / Pivari o pivu - pivari predstavljaju Craft scenu

 

NESLUŽBENI POPIS PIVARA (stanje 27. travnja 2017.)    

 1. Pivovara Legionar
 2. Vukovarska pivovara
 3. Pivovara Bošnjak
 4. Valens pivo
 5. Slawoner
 6. LAB Split
 7. Pivovara Medvedgrad
 8. Nova Runda
 9. Zmajska pivovara
 10. 5th Element
 11. Varionica
 12. Križevačka pivovara
 13. Pufler
 14. Black Hat
 15. Pivionica
 16. Dvije krigle

 

GASTRO KUTAK


Ovaj veliki pivski događaj u svibnju, te Dani Prvog Hrvatskog Piva u organizaciji Osječke pivovare u rujnu koje gosti nazivaju i „najvećim slavonskim svatovima“, pokazuju da Osijek zaista je „hrvatski glavni grad piva“!

Više informacija kao i ažurirani popis izlagača u pivskim kućicama doznajte na Facebook stranici događaja Osijek CRAFT BEER Festival.