Biciklizam: Tour of Croatia 2017. (18.04.)

 

Pridružite nam se u utorak 18. travnja na startu međunarodne biciklističke utrke Tour of Croatia i pozdravite domaće i svjetske bicikliste na početku prve etape od Osijeka do Koprivnice. Utrka će kroz ukupno šest etapa završiti u nedjelju 23. travnja u Zagrebu.

Duljina etape prvoga dana je 227 km, a nizinski teren uz rijeku Dravu čini ju „najlakšom“ od šest predviđenih etapa. Ipak, utrka će prolaziti najatraktivnijim dijelovima Podravine, bogatima prirodnim atrakcijama (dravski ritovi, šumoviti obronci Papuka i Krndije…) i kulturno-povijesnim znamenitostima (Osječka katedrala, Tvrđa, dvorci u Valpovu i Virovitici…) što će uz nacionalne TV-kuće popratiti i Eurosport.

Nakon toga, u srijedu 19. travnja cjelokupna se organizacija seli u Trogir, otkud kreće druga etapa koja bi mogla već u samom startu utrke bitno utjecati na ukupni poredak, jer joj je cilj na 1762 metra drugom po visini vrhu Hrvatske – Svetom Juri na Biokovu.

Treća etapa vozit će se između Imotskog i Zadra, četvrta povezuje Crikvenicu i Umag.

Pretposljednja, peta etapa, donosi nova uzbuđenja jer, nakon starta u Poreču, bicikliste očekuje cilj na Učki na Poklonu koju će se prvo popeti s istarske pa onda i s kvarnerske strane.

Posljednja šesta etapa u nedjelju 23. travnja starta u Samoboru, a cilj je, uz već tradicionalne završne krugove u gradu Zagrebu, na Trgu sv. Marka, gdje će se održati i svečano proglašenje pobjednika.

Više o utrci: