Uskrs u Osijeku 2017. (03.-17.04.)

 

USKRS U OSIJEKU 2017. kao i poslijednjih nekoliko godina središnja je proljetna manifestacija u Osijeku koja nas vodi bliže najvećem Kršćanskom blagdanu Uskrsu. Osijek je tijekom proljeća vrijedan posjeta i zbog svojih brojnih rascvjetanih parkova, a u jednome od njih uoči temeljite obnove kojom će mu se vratiti izvorni "secesijski" izgled, u Sakuntala parku, održava se uskrsni sajam tradicijskih proizvoda.

Niže doznajte više o programima koji traju od 3. do 17 travnja:

03.-17.04., USKRSNI TRAMVAJ U dane pred Uskrs, s glavnog trga će u vožnju gradom polaziti veseli dječji Uskrsni tramvaj.

08.04., ŠARANA JAJA BOJAMA GRADA Uskrsni sajam i program predstavljanja uskrsnih bladanskih običaja Hrvata, Nijemaca, Srba, Mađara i drugih nacionalnih skupina građana Osijeka; Trg dr. Ante Starčevića, glavni trg

15.-17.04.., NAJVEĆE USKRSNO GNIJEZDO Trg dr. Ante Starčevića (glavni trg) tijekom Uskrsa bit će ukrašen najvećim uskrsnim gnijezdom s velikim pisanicama u organizaciji agencije Osijek Danas.

15.04., MOTOZEKE Oko podneva će na trg doći tradicionalna povorka motocikala Moto kluba Osijek, poznati kao Motozeke. Oni će svu okupljenu djecu darivati poklonima za Uskrs, a zatim će poklone donijeti štićenicima Udruge obitelji djece s autizmom "Dar".

14.-15.04., USKRSNI SAJAM U SAKUNTALA PARKU U Sakuntala parku kod kina Urania u Gornjem gradu, tijekom Velikog Petka i na Veliku Subotu od 9 do 19 sati održat će se Uskrsni sajam domaćih proizvoda, rukotvorina, vina, craft piva, raznih slastica i jela tipičnih za Osijek koja će pripremiti nekoliko poznatih restorana.