Gold by Waldinger – slastičarnica na ponos imenu

 

Od sredine ožujka 2017. Osijek je bogatiji za novu slastičarnicu „Gold by Waldinger“ smještenu u Gornjem gradu na uglu Županijske i Ulice Hrvatske Republike.

Slastičarnica koja nosi ime odnosno prezime poznatog osječkog slikara iz 19. stoljeća, Adolfa Waldingera, treći je u nizu ugostiteljskih objekata u gradu Osijeku u vlasništvu g. Berislava Mlinarevića. Uz hotel, restorane i kavanu Waldinger te slastičarnicu smještenu u TC Portanova, ova je slastičarnica zamišljena i kao lounge bar s ponudom vrhunskih kolača i sladoleda.

- Vitrine su pune i od sada svakog dana od 8 do 24 sata nudimo više vrsta sladoleda, ledenih torti, makarona, cupecakea i pralina, zapravo, što bi se reklo, nema čega nema. Svi su dobrodošli, cijene su od 10 do 13 kuna za kolače, za veće količine dodatan je popust, kao i za kolače za ponijeti. Čak dovozimo kolače i kući, ako je naručena veća količina, što je moguće učiniti putem telefona ili e-maila, naglasio je prigodom otvorenja Berislav Mlinarević.

Posebnost je ove slastičarnice u najvećem izložbenom prostoru kolača u četiri vitrine i ponudi vrhunskog sladoleda koji se do sada nudio samo u Longe baru Waldinger, u Portanovi, dok je interijer rađen u stilu kraja 60-ih godina prošloga stoljeća.

Tijekom travnja bit će otvorena i velika terasa koja će biti nešto šarenija i više u slastičarskom tonu. A za sve one koje zanima što se točno nudi u luksuznim vitrinama Gold by Waldinger, za koju su sugrađani komentirali kako je dostojna Londona ili Pariza, recimo kako su tu čokoladne torte, cheescakovi, ledene torte, macaroni od pistacija, krempite te nekoliko vrsta pralina od belgijske čokolade, za koje je tajni recept otkrio i jedan od najpoznatijih slastičara u regiji Admir Karalić.

Ljubitelji sladoleda konačno u najfinijim okusima sada mogu uživati i u središtu grada, a za sve koji ne preferiraju slatko nudi se mogućnost uživanja u vrhunskoj kavi čije se cijene kreću od osam na više kuna, ali i desecima vrsta koktela i ostalih napitaka.

(Fotografije: Facebook stranica Waldinger i Davor Kibel, Glas Slavonije; Izvorni članak objavljen je u dnevnom listu Glas Slavonije, 17. ožujka 2017.: Nefreteta Z. Eberhard. Pogledaj link)

Praline Waldinger

Ukoliko ste ljubitelji sitnih slatkih čokoladnih zalogaja koji se senzualno najprije lome, a zatim polagano rastapaju u vašim ustima, preporučujemo da u slastičarnici Gold by Waldinger kao i drugim objektima lanca Waldinger potražite odlične Praline Waldinger. Ručno rađeni čokoladni punjeni deserti postat će savršen rođendanski poklon, suvenir poput Mozart kugli ili pak odličan način da sami zasladite vaš dan…

Slikar Adolf Waldinger

Hotel, kavana, restorani i slastičarnice Waldinger ime su dobile po poznatom slikaru slavonsko-baranjskih krajolika druge polovine 19. stoljeća, Adolfu Waldingeru. Njegovu bistu možete vidjeti nedaleko glavnog trga, u Sakuntala parku, a više informacija doznajte na web stranici Essekeri.hr ili You Tube kanalu Ypsilon Produkcije. U slastičarnici Gold by Waldinger ne propustite kušati odličnu Tortu Waldinger!