Vincekovo u Osijeku i okolici (20.-22.01.)

 

Znate li da ako se na blagdan Svetog Vinka, u nedjelju 22. siječnja, do podneva snijeg otopi dovoljno da se u nastalim lokvicama mogu okupati vrapci, vinari će se do jeseni kupati u dobrom vinu!

Vincekovo, Vinkovo kako ga nazivaju u Podunavlju, Vinceška u Baranji ili omiljeno Vincelovo u požeškoj „Zlatnoj dolini“ i ove će godine u slavonsko-baranjske vinograde, vinarije i vinoteke privući velik broj gostiju.

Iako se na prvu pomisao možda ne čini kao odredište za ljubitelje dobre vinske kapljice i zanimljivih tradicijskih običaja vezanima uz Vinkovo, okružen vinorodnim krajevima pored Dunava, od Baranje preko Erduta do Iloka, Osijek vas ipak može ugodno iznenaditi.

Bilo da ste pravi znalci i vinski šmekeri ili nepopravljivi romantici zaljubljeni u prelijepu prirodu vinograda koji se bude iz zimskog sna, ove godine za svoju „bazu“ odaberite upravo „Grad na Dravi“ te istražite što vam sve za Vinkovo nude Osijek, Podunavlje i Baranja:

20.-22.01. Vinkovo u Iloku (Podunavlje). Jedna od najvećih vinskih manifestacija u Hrvatskoj prepuna događanja koji čuvaju stoljetnu tradiciju uz bogat zabavni program očekuje vas u najistočnijem hrvatskom gradu Iloku. Program pogledajte ovdje, a ukoliko ste zainteresirani za organizirani jednodnevni izlet iz Osijeka za Ilok, više informacija doznajte ovdje.

21.01. Vincekovo u Viniti (Osijek). Vinoteka Vinita u centru Osijeka poziva vas da im se pridružite u subotu, na slavlju nove vinogradarske godine. Ulaz, odnosno kotizacija je 60,00 kn. U ponudi je 10 različitih vrsta vina te je konzumacija neograničena. Svakako rezervirajte svoje mjesto putem e-maila: info@vinoteka-vinita.hr ili tel. 031/28 34 34. Više o događaju doznajte ovdje.

21.-22.01. Vinceška u Kneževim Vinogradima (Baranja). Ponudu baranjskih vinara s druženjem u vinogradima uz vatru i baranjske delicije poput pogledajte ovdje.