Silvestrovo i doček Nove godine (31.12.2016.-01.01.2017.)

 

Silvestrovo ili Stara godina, subota 31. prosinca 2016., bit će prepuna zanimljviih događanja u našem "Gradu na Dravi".

Već u podne, tradicionalno, pridružite se "Osječkom čovjeku tuljanu" i prijateljima na kupanju u hladnoj i vjerojatno zamrznutoj rijeci Dravi u Zimskoj luci. Ako se ne planirate okupati, dođite ih barem podržati gromoglasnim pljeskom!

"Na Silvestrovo u tramvaj uskoči i zablistaj u Novogodišnjoj noći!", naziv je akcije koju ponovno organizira Gradski prijevoz putnika s partnerskim frizerskim salonom. Od 19 do 21 sat, dođite na glavni trg, Trg dr. Ante Starčevića i uz pomoć stručnih frizera zablistajte priije svečanog dočeka Nove godine.

Sve umirovljenike u Trgovačkom centru Esseker, od 20 sati očekuje svečani doček Nove godine, a blizina glavnog trga i velikog dočeka na otvorenom učinit će ovu zabavu još veselijom.

U Tvrđi, u sklopu manifestacije Advent u Tvrđi (na naslovnoj fotografiji) u prijelijepom "božićnom selu" uz sajamsku ponudu domaćih proizvoda i suvenira te bogatu gastronomiju: od gulaša u kruhu, baš kao u Beču, do kobasica i domaćih suhomesnatih proizvoda, preko slasnih slanih langošica (lepinja) do "germ knedli", domaćih "osječkih" krempita i "kolača dimnjaka" (Mađarski: Kurtoskalacs) te uz potoke kuhanog vina, koncert će održati popularni hrvatski bend Elemental. To će ujedno biti posljednji dan ovogodišnje predbožićne manifestacije, pa ne propustite priliku još na nekoliko sati uživati u prelijepom blagdanskom uređenju Trga Svetog Trojstva, na "najromantičnijem" Adventskom sajmu u Hrvatskoj!

I za kraj, tradicionalno, na glavnom gradskom trgu, Trgu dr. Ante Starčevića održat će se svečani doček Nove godine uz popularni domaći bend grupu Vigor, kuhano vino, veliki vatromet u ponoć i nezaobilazni valcer "Na lijepom plavom Dunavu".

Ono što dodatno veseli sve Osječane i goste je besplatan prijevoz tramvajima u trajanju od 24 sata: od 12 sati u subotu 31. prosinca 2016. do 12 sati u nedjelju 1. siječnja 2017. Zato bezbrižno uživajte u svim programima dočeka Nove godine, u staroj Tvrđi i u Gornjem gradu!

Sretna vam Nova 2017.!