Jaslice na Dravi i plutajuće božićno drvce (16.12.-06.01.)

 

Dođite na osječku vodenicu u petak 16. prosinca 2016. u 16:30 sati i pridružite nam se u „Zimskoj čaroliji na Vodenici“. Glavni ukras vodenice ovih blagdana su jaslice sa Svetom obitelji načinjeni od kukuruzovine i božićno drvce koje pluta na rijeci Dravi. Rezultat je to zajedničkog truda članova Eko udruge Vodenica, Udruge Šuška i Slama Land Art. Čaroliju će krasiti i jedinstveno "plutajuće božićno drvce" na rijeci Dravi uz Vodenicu, kojeg nam je donirala obitelj Miklavčić.

Svi gosti moći će se okrijepiti uz topli ogrjev i čajeve, zaigrati starinsku igru "Mlin" ili jednostavno uživati u ambijentu uz blagdanski osvjetljenu vodenicu u čemu nam je pomogao Grad Osijek i gospodin Miroslav Kern sa svojim zanimljivim fenjerima.

Jaslice i vodenica zasjat će i posebno nam dragim Betlehemskim svjetlom uz pomoć osječke Udruge izviđača Slavonski hrast, a moći ćete ju ponijeti u svoje tople domove (zato ne zaboravite svijeće ili lampione).

Dođite, povedite djecu, unuke, nećake i prijatelje ili se sami jednostavno pridružite veselim članovima udruge Vodenica.

Jaslice možete pogledati sve do blagdana Sveta Tri Kralja. Veselimo se vašem dolasku!

Lokacija: Vodenica na Dravi (Gornjodravska obala – Solarski trg, iza crkve Svetog Roka)

Dodatne informacija potražite na Facebook stranici organizatora.