Zabavna događanja

Ovdje doznajte koja vas zabavna događanja očekuju u gradu. Programi uključuju sadržaje namijenjene odraslima, obiteljima s djecom te drugim posjetiteljima, a odvijaju se na raznim prikladnim lokacijama.

 

BESPLATNI TURISTIČKI OBILASCI OSIJEKA (2019.)

01.01.-31.12., svake druge subote u mjesecu upoznajte Osijek s licenciranim turističkim vodičem u organiziaciji TZ grada Osijeka. Ture su besplatne. Obilazak je pješačkog tipa, osim ako je drukčije navedeno.

PLANIRANI TURISTIČKI OBILASCI TIJEKOM 2019.:

  • 13.07., subota, od 10 sati, tura Gornji grad, osječki parkovi i rijeka Drava
  • 10.08., subota, od 10 sati, tura rijeka Drava i Vodenica
  • 14.09., subota, od 11 sati, tura Gornji grad
  • 12.10., subota, od 11 sati, tura Donji grad (polazak s Trga bana J. Jelačića)
  • 09.11., subota, od 11 sati, tura Tvrđa
  • 14.12., subota, od 11 sati, tura Advent u Osijeku - Put Jaslica

 

PORTASTIČNA SRIJEDA - SHOPPING S POPUSTIMA

01.01.-31.12., svake prve srijede u mjesecu kupujte s popustima u trgovinama TC Portanova

 

OSJEČKO LJETO KULTURE 2019.

28.06.-14.07., krajem lipnja, uobičajeno oko 29. lipnja - blagdana nebeskih zaštitnika grada Osijeka, Sv. Petra i Pavla i u prvoj polovini srpnja u staroj baroknoj Tvrđi održava se veliki kazališno-umjetnički festival. Na više otvorenih i zatvorenih lokacija može se pogledati kazališne i kino predstave, izložbe, performanse i druga zanimljiva kulturno-umjetnička događanja. Festival je najveći istočnoj Hrvatskoj, a kvalitetom parira poznatim sličnim kazališnim ljetnim festivalima u široj regiji. Ukoliko ste propustili kakvu zanimljivu predstavu diljem Hrvatske i šire regije, velika je vjerojatnost da ćete ju moći pogledati upravo na „Oljk-u“. U manifestaciji, čiji je organizator Grad Osijek, planirano je 55 visokokvalitetnih programa iz područja kazališne, glazbene i koncertne, likovne, književne, plesne, filmske i novomedijske umjetnosti, koji će biti izvedeni na 22 lokacije. Više informacija i program: Osječko Ljeto Kulture, www.ljetokulture.osijek.hr

 

IN DA SOFA KOD VODENIH VRATA

12.-13.07., omiljeni osječki "pop-up" noćni klub, kafić, pub, "all in 1" bar, ponovno otvara svoja vrata i u Tvrđi kod Vodenih vrata i gradskih zidina. Više informacija: In da Sofa @ Vodena vrata. Organizacija: kreativna agencija Adverta, Osijek.

 

POSTANI LICE JESEN/ZIMA KOLEKCIJE U TC PORTANOVA

15.7. - 30.8., sudjeluj u natječaju, postani lice nove kampanje i osvoji 2.000 kuna za shopping u Portanovi

 

CITY GAMES - IGRE NA VODI

21.07., kupalište Copacabana - bazeni Kopika. Igre su osmišljene tako da uključuju spoj plivanja, veslanja, penjanja i spretnosti. Prema iskustvu organizatora na natjecanju su se najbolje snalazili sportaši koji su dolazili iz vaterpola, plivanja, juda, penjanja, kajaka i rukometa. Budući da je grad Osijek domaćin regionalnog finala City Games naša ekipa iz Osijeka ima pozivnicu za nastup na natjecanju u Osijeku. Ostale ekipe koje će nastupati u Osijeku biti će pobjednici challenger natjecanja u kontinentalnoj Hrvatskoj i Sjevernom Jadranu. Prve dvije ekipe na regionalnom finalu u Osijeku natjecanje nastavljaju na Hrvatskom finalu koje će se održati 20.8.2019. godina na otoku Viru.

 

OSJEČKE LJETNE NOĆI 2019.

26.07. / 31.08., zadnjeg petka ili subote u mjesecu lipnju, srpnju i kolovozu u Osijeku se održavaju „ljetne noći“ s nizom događanja na gradskim ulicama i trgovima, glazbom, performansima, gastronomskom ponudom. Ponuda na glavnom trgu uključuje kućice s gastronomskom ponudom osječkih restorana, pivnica, vinoteka i drugih ugostitelja. U središtu trga nalazi se svojevrsna velika gradska terasa, a na okolnim štandovima se mogu pronaći proizvodi osječkih, slavonskih i baranjskih obrtnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Uz program na trgu, tu je i pregršt ostalih događanja širom Gornjeg grada gdje se kao i do sada posebno ističe događaj In Da Sofa, svojevrsni popularni "pop-up" lounge bar, u organizaciji kreativne agencije Adverta.

 

IN DA SOFA - SUMMER NIGHT KICKING

26.07., omiljeni osječki "pop-up" noćni klub, kafić, pub, "all in 1" bar, ponovno otvara svoja vrata i u Gornjem gradu, u petak 26.07. od 17 do sitnih sati! Evo zadnjeg petka u srpnju, evo In da sofe i vas spremnih na đipnju. Kao nekad davno prije godinu dana, opet ćemo osvježiti prostor u Prolazu Matice Hrvatske i napuniti ga senzualnim zvukom boje zalazećeg sunca i smutija od papaje te vašim motivirajućim emocijama. Rezervirajte si petak za špricanje osmijesima i nemojte dozvoliti da jedino što vas pokreće bude izbjegavanje komaraca. Već od 17.00 sati povedite klinceze i klince na Kids sofa time, a poslije kad padne mrak dođite biti svjetlo koje će s još stotinama drugih obasjati prekrasan, intiman i opuštajući prostor kod Prolaza Matice Hrvatske (klikni za lokaciju na Google karti).

 

BIKEOS - FESTIVAL BICIKLIZMA, OPREME I ZDRAVE PREHRANE

24.08., nekoliko puta tijekom proljeća i ljeta, na Trgu Slobode u Gornjem gradu održava se zabavni BikeOs festival biciklizma, biciklističke opreme, servisa i pratećih usluga te zdrave prehrane. Program uključuje i turistički obilazak Osijeka na biciklima s početkom kod info-kućice u obliku starog osječkog tramvaja s obzirom da je Osijek jednako poznat po biciklističkim stazama koliko i po najstarijoj tramvajskoj mreži u jugoistočnoj Europi. Dio zabave na sajmu je i kviz znanja o Osijeku te prometnim pravilima, a glavna nagrada za najbolje je atraktivan muški ili ženski bicikl. Više informacija: http://bikeos.eu/

 

UTRKA: SUNSET RUN

24.08., od 19:47 sati, kupalište Copacabana. Utrka: kratka staza - 7 km - 1 krug, duga staza - 14 km - 2 kruga, ruta (1 krug): Kopika - Zoo - pješački most - cestovni most - željeznički most - pješački most - Kopika. Doživjet ćete jedan od najljepših sutona koje priroda može ponuditi. Osijek je grad sporta. Mnogi veliki sportaši svoje prve sportske korake odradili su upravo na obalama rijeke Drave, najčišće nizinske rijeke u Europi. Rekreacija uz vodu posebno smiruje tijelo i um. To zna i veliki broj trkača koji svakodnevno okupiraju osječku šetnicu. Pozivamo vas da nam se pridružite u ovoj jedinstvenoj utrci. Vjerujemo i truditi ćemo se da vam ostane dugo u sjećanju.

 

IGRE NAŠEG DJETINSTVA U TC PORTANOVA

24.8. od 11 sati, Dječja igraonica sa igrama gumi-gumi, školica, Crni Petar i druge

 

KUKURUZNI LABIRINT: UTRKA

25.08., od 10 sati. Dragi ljubitelji trčanja, a pogotovo trčanja u prirodi donosimo vam obavijest za Kukuruzni labirint trail. Zezancija i utrkivanje po manje-više poznatim terenima oko Tvrđavice. Druženje nakon utrke. Start: Kukuruzni labirint na lijevoj obali Drave u blizini prilaza visećem pješačkom mostu u 10 h. Staze: Sprint trail 6 km – šumom i bentom, Kratka 14, - šumom, bentom, pokraj Drave, Duga 21 km – šumom, bentom, kroz mrtvu šumu, pokraj Drave.

 

19. MOTOSUSRETI I 45. GODINA MK OSIJEK (2020.)

06./2020., Moto klub Osijek i ove godine ponosno najavljuje 19. po redu moto susret i 45. obljetnicu postojanja kluba. Na lijevoj obali Drave u osječkim katakombama, kao i prošlih godina, očekuju vas rock svirka, hrpa motocikala te dobra zabava. Ove godine u posjet nam dolaze mnogi gosti koji su obilježili dugu povijest Moto kluba Osijek. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje. Očekuju vas: koncerti, natjecanje u kuhanju fiš paprikaša, moto defile ulicama grada, moto igre, besplatan kamp, erotski ples, vatromet i još puno toga.