Turistički vodiči

 

Popis turističkih vodiča s naznačenim stranim jezikom na kojemu pružaju uslugu vođenja i brojem mobitela za kontakt pronađite u PDF dokumentu u prilogu:

U nastavku potražite informacije o obrtima, privatnim djelatnostima i udrugama vodiča koji s njima surađuju i u mogućnosti su vam izdati račun i osigurati vam veći broj turističkih vodiča, prema vašim potrebama. Dobro je znati da je za kvalitetno vođenje turističke grupe gradom najbolje unajmiti minimalno 1 vodiča za grupu do 50 osoba, a idealno bi bilo imati 1 vodiča na svakih 25 turista.

Turistički obilazak Osijeka najčešće uključuje šetnju starim gradom Tvrđom u trajanju od oko 30 do 45 minuta, panoramsku vožnju vašim turističkim autobusom rutom kroz Europsku aveniju prema Gornjem gradu (centar) u trajanju od oko 10 do 15 minuta te obilazak centra grada, glavnog trga s Osječkom katedralom u trajanju od oko 30 minuta. Relativno kratak, ali i dalje kvalitetno proveden turistički obilazak grada uz korištenje vašeg autobusa možete sažeti i u 1,5 sat.

Ako planirate obilazak bez autobusa, samo šetnju, a želite uključiti sve iznad navedeno, odnosno proći tzv. "najbolju rutu", šetnja za grupu od oko 50 osoba trajat će oko 2 sata.

"Najbolju rutu" pregledajte ovdje, a detalje dogovorite s vašim turističkim vodičem.

Vodiči će vam uz obilazak Osijeka, pružiti i kvalitetnu uslugu turisitčkog obilaska ostalih mjesta i krajeva u Slavoniji i Baranji. Turističke rute, 7 dnevnih i poludnevnih izleta, koje vam mogu predstaviti u istočnoj Slavoniji, Baranji i Podravini i Podunavlju pogledajte ovdje, odnosno u padajućem meniju nazvanom "Hrvatsko Podunavlje" na početnoj stranici.

Za cijenu usluge turističkog vođenja, obratite se izravno vodičima odnosno obrtima ili udrugama u koje su organizirani:

 

„Golden Slavonia Travel“, j.d.o.o.

Golden Slavonia (Zlatna Slavonija), vaši su turistički vodiči u Osijeku, Slavoniji i Baranji, sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Zagrebu i Istri te pratitelji u Austriji, Mađarskoj, Njemačkoj, Slovačkoj, Češkoj, Poljskoj, Španjolskoj, Italiji, Srbiji, BiH, Crnog Gori, Makedoniji, Grčkoj i Turskoj. Turistički vodiči uslugu pružaju na Hrvatskom, Engleskom i Francuskom jeziku, a uz partnere i na Njemačkom, Talijanskom i Mađarskom jeziku. Turistički vodiči iz obrta "Golden Slavonia" članovi su nekadašnje udruge "Putovanja Slavonijom" koji su od 2011. godine sudjelovali u mnogim turističkim i promotivnim projektima poput snimanja emisije „Wonders of Croatia“ s Emmijem nagrađenom američkom novinarkom Ashley Colburn, na snimanju „Ljetne razglednice“ popularne putopisne emisije STV-a kao i u epizodama serije „I to je Hrvatska“ poznatog Roberta Knjaza s HRT-a. Djelatnici obrta često surađuju s turističkim zajednicama u Slavoniji i Baranji te preuzimaju studijske i novinarske grupe. Odlična suradnja s poznatim „incoming“ i „outgoing“ turističkim agencijama na lokalnoj i internacionalnoj razini dovela je do uvrštenja u knjigu najboljih turističkih praksi u Hrvatskoj „Touristar“.

 

Obrt „Certus“

Upoznajte Osijek na turističkom obilasku grada „City & Wine Tour“ ili unajmite bicikl i čamac na Dravi. S povjerenjem se obratite tvrtki Certus, obrtu za savjetovanje o EU fondovima i turizam. Svakoga dana do 12 sati, zainteresirani za turu gradom (hrvatski i engleski) mogu se prijaviti na telefon: 00/385/(0)99/571 50 55. Tura započinje u popodnevnim satima, traje oko 3 sata. Uključuje obilazak grada, degustaciju lokalnog vina i poklon iznenađenja. Na dan 25.05.2015. cijena iznosi 350,00 KN za min. 2 osobe.

 

Turistički vodič Dušan Dušanić

Obrtnik s dugogodišnjim iskustvom na području istočne Hrvatske i inozemstva. Svojevremeno voditelj poslovnice turističke agencije Generalturist i jedan od „pionira“ organizacije turističkih paket aranžmana u Osijek i Baranju.

 

Udruga za poljepšanje grada “Moj Osijek”

Članovi udruge s više desetljeća iskustva nude usluge turističkog vođenja i pratnje u Hrvatskoj te diljem Europe na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku.

 

Faby Tours

Obrt za pružanje usluga putničke agencije.

  • Vodič: Fabijan Marinović
  • Mob: 098 88 99 22

 

Turistički vodič Ivan Glavaš

Obrtnik s dugogodišnjim iskustvom vođenja turističkih grupa u Slavoniji i Baranji, Hrvatskoj i inozemstvu. Turistički pratitelj na području Europske Unije i ostatka Europe te Turske.

 

Legatours

Usluge turističkog vođenja na hrvatskom i engleskom jeziku.

 

Mali princ, obrt za turizam i ugostiteljstvo

S turističkim vodičem upoznajte Osijek, Slavoniju i Baranju te ostale dijelove Hrvatske poput Jadranske obale i najpopularnijeg hrvatskog odredišta Dubrovnika na hrvatskom, engleskom i francuskom jeziku.

 

Meraki, obrt za usluge u turizmu

Usluge turističkog vođenja pruža u Slavoniji i Baranji na engleskom i hrvatskom jeziku.

 

Maestrotours, obrt za turističko vođenje

Želite li, uz stručno vodstvo, posjetiti istočnu Hrvatsku i uživati u njenim ljepotama? Vidjeti Baranju, Kopački rit, Osijek, Vukovar, Đakovo, Podunavlje ili se provozati biciklom kroz prirodu ili čak kanuom po Dravi? Želite li čuti nešto više o povijesti gradova Osijeka, Našica ili Iloka, upoznati čari Drave i Dunava ili se povesti vinskim cestama uz degustaciju vrhunskih uradaka ovdašnjih enologa? Nazovite ili pišite.

 

Proidea

Obrt za pružanje usluga turističkog vođenja, edukacija i prevođenja. Obrtnik s dugogodišnjim iskustvom pratitelja i vodiča na francuskom, engleskom i hrvatskom jeziku u Slavoniji, Baranji i regiji s posebnim naglaskom na hike, bike i eno-gastro turizam.

  • Vodič: Nada Jovanović
  • E-mail: jovnada@gmail.com
  • Telefon: +385(0)98647021

 

Svjetlić, obrt za pružanje usluga u turizmu

Usluge turističkog vođenja pruža u Osijeku, Slavoniji i Baranji na engleskom i hrvatskom jeziku.

 

SAMO OPUŠTENO, obrt za turizam, edukacije i prevođenje

Usluge turitičkog vođenja u Osijeku te Slavoniji i Baranji na hrvatskom, njemačkom, engleskom i mađarskom jeziku.