Kazalište

 

Zabavite se tijekom vašeg boravka u Osijeku posjetom kazališnoj predstavi. U gradu se nalaze Hrvatsko Narodno Kazalište izgrađeno sredinom 19. stoljeća te dječje kazalište „Branka Mihaljevića“.


Hrvatsko narodno kazalište (HNK u Osijeku)

Kazališna zgrada u Osijeku izgrađena je 1866. godine u Županijskoj ulici blizu glavnog trga, a Hrvatsko Narodno Kazalište osnovano je 1907. godine. Zgrada je neo-maurskog pročelja i neo-baroknog gledališta stilom tipičnog za zemlje tadašnjeg Austro-ugarskog carstva. Kazalište će vam ponuditi bogat izbor drama, komedija, baleta i opera te opereta, a posebno su pak popularni Novogodišnji koncerti koji i u naš grad donose dašak „bečkog novogodišnjeg glamura“.

Kontakt

Dječje kazalište Branka Mihaljevića

Dječje kazalište u Osijeku osnovano je 1950. godine, a ime nosi po jednome od najpoznatijih kazališnih i glazbenih djelatnika Branku Mihaljeviću, autoru popularne dječje pjesme „Zeko i potočić“. Uspješne predstave po kojima je kazalište postalo poznato tijekom 70-ih i 80-ih godina su „Zeko, zriko i janje“ te „Postolar i vrag“.

Kontakt

Fotografija u naslovu i tekstu: HNK u Osijeku, autor Kristijan Cimer; Fotografija Dječjeg kazališta: Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku