Osječka Ljetna Noć

 

OSJEČKA LJETNA NOĆ 2020.

Upalite svoj balkON jer gužva je OFF

Dragi Osječani, kako bi ste se snašli u ulozi organizatora Osječke ljetne noći – na svom balkonu? Kako izgleda naš grad - kada podignemo pogled? Idemo provjeriti zajedno u petak 31.07.2020. na Osječkoj ljetnoj noći!

Osječka ljetna noć tradicionalna je manifestacija koja se do sada održavala zadnjeg petka ili subote u mjesecu lipnju, srpnju i kolovozu. Manifestacija uključuje niz događanja na gradskim ulicama i trgovima - odlična glazba, performansi, raznolika gastronomska ponuda itd.
Jedan od najposjećenijih događaja u gradu, koji živi i razvija se zajedno s ljudima, ove je godine naišao na prepreku – pandemija Covid-19.
No, svaka prepreka predstavlja priliku za inovacije, za kreiranje nove priče po kojoj će građani, posjetitelji Osječkih ljetnih noći pamtiti 2020. na pozitivan način, a ne prisjećajući se kako ih je koronavirus spriječio prisustvovati jednom od omiljenih događaja u gradu.
Stoga je osmišljen novi koncept pod nazivom Upalite svoj balkON jer gužva je OFF

Za uspješnu Osječku ljetnu noć ključni sastojci su: Osijek, ljeto, noć, ti, tvoji najbliži, malo hrane, malo pića, malo glazbe, malo ugođaja…i jedan dobar balkon!

Bez obzira na okolnosti pandemije s kojom živimo, cilj nam je održati živim brend Osječke ljetne noći, pokazati kako grad i manifestacija unatoč svim epidemiološkim mjerama i dalje žive, ali istovremeno otkloniti što je više moguće potencijalnih opasnosti za naše građane i naše posjetitelje. Destinacije koje su pokazale odgovornost imaju ne samo zdrave građane, nego i sigurne turiste. Stoga je ovo prilika još jednom poslati poruku kako je Osijek ugodna, odgovorna i sigurna destinacija i za građane i za turiste.

U ovom (ne)vremenu, velika većina događaja odlučila se na svojevrsnu virtualnu inačicu, što u pravilu građanima i gostima daje ulogu promatrača. Osječka ljetna noć ne poziva građane na promatranje, čak štoviše: sudionike pretvara u – organizatore. Uloga postaje još aktivnija.

DEFINICIJA: Balkon je arhitektonski element (izbočen i ograđen prostor na katovima građevina). Obično je ukrašen te ima estetsku svrhu. U Europi se počinje masovno graditi u doba renesanse dok se prije gradi vrlo rijetko. Balkon je i naziv za povišeni dio gledališta u kazalištu ili koncertnoj dvorani često sa odvojenim ložama i zasebnim ulazima.

DOPUNA DEFINICIJE: Mjesto ugode, prostor za mini druženja na otvorenom, mjesto nove perspektive.

Kroz koncept novog doživljaja Osječke ljetne noći, zainteresirane želimo pozvati da odgovorno uživaju u ljetnim noćima na način da urede svoje balkone/terase, postanu eksperti ljetne kuhinje, gdje će zajedno sa svojim prijateljima, djecom, ljubimcima, uživati uz zabavan program, glazbu, do dugo u noć, ali povrh svega – poštivati sve upute i epidemiološke mjere i zadržati sigurno okruženje. Kako bi upute bile jasne, izaći ćemo s pravilima nagradnog natječaja, u kojem bismo naveli što je sve potrebno za zabavnu, ali i odgovornu OLJN. Svatko može nominirati svoj balkon, pokazati kako može postati ljetna oaza za druženje do dugo u noć, poslati fotografije koje bi bile objavljenje i koje bi poslale sliku o Osijeku koji zna uživati i bez gužve.

Osim ljubavi prema ovoj manifestaciji, dodatna motivacija građanima Osijeka i OBŽ bile bi zanimljive i vrijedne nagrade, naravno osječkih brendova. ( sve detalje pratite na web stranici i društvenim mrežama TZ grada Osijeka)

Osječka ljetna noć tamo je gdje su Osječani i svi oni koji vole Osijek, srž manifestacije ne leži u lokaciji, hrani, piću, koncertima, nego u ljudima i odnosima.

Sve informacije kao i objavu nagradnog natječaja pratite na našem webu i društvenim mrežama.