Uskrs u Osijeku

 

OBAVIJEST: ZBOG PANDEMIJE BOLESTI COVID19 (CORONAVIRUS DISEASE 2019) PREMA SLUŽBENOJ ODLUCI GRADA OSIJEKA OD 13. OŽUJKA 2020., OTKAZUJU SE ILI ZA DRUGI TERMIN ODGAĐAJU SVA JAVNA DOGAĐANJA PLANIRANA U OŽUJKU I TRAVNJU 2020.

 

Niz manifestacija pod nazivom Uskrs u Osijeku koje su se trebale održati pred Uskrs koji pada na dan 12. travnja 2020., otkazane su zbog proglašene pandemije bolesti Covid19. Od srca vam želimo sretne blagdane i vidimo se pred Uskrs 2021.!

U subotu dan pred Cvjetnu nedjelju (Cvijetnica) u središtu grada na glavnom trgu od 11 do 13 sati posjetite uskrsni sajam „Šarana Jaja Bojama Grada“. Program uključuje i festival koji slavi različitost uskrsnih narodnih običaja stanovnika Osijeka pa se tako može upoznati kako Uskrs slave Hrvati, Mađari, Srbi, Nijemci, Rusini, Slovaci, Česi, Ukrajinci i druge nacionalne manjine uz bogat glazbeni i kulturno-umjetnički program.

Od Velikog četvrtka od Velike subote na glavnom trgu uz najveće uskrsno gnijezdo posjetite prigodni Uskrsni sajam braniteljskih zadruga i OPD-a iz cijele Hrvatske.

Na Veliku Subotu, u 11 sati na trg dolaze „Motozeke“, stotinjak članova moto-kluba Osijek koji odjeveni u uskrsnje zečeve okupljenu djecu darivaju slatkim poklonima, a uz veliko središnje gnijezdo održava se zabavni program za djecu i obitelji.

Tijekom cijelog tjedna pred Uskrs sve do Uskrsnog gradom vozi veseli „Uskrsni tramvaj“ s veselom predstavom, Uskrsnim zekom i poklonima za djecu. Ulovite ga na linijama 1 i 2!

Uskrsni vikend ujedno i službeni početak vožnje skele „Kompe“ preko rijeke Drave do ZOO vrta.